Таг: Рациново признание

РАЦИНОВОТО ПРИЗНАНИЕ ГО ДОБИ МИЛОВАН СТЕФАНОВСКИ ЗА РОМАНОТ  „ТЕОРИЈА НА КУЧЕШКАТА ГОДИНА“

РАЦИНОВОТО ПРИЗНАНИЕ ГО ДОБИ МИЛОВАН СТЕФАНОВСКИ ЗА РОМАНОТ „ТЕОРИЈА НА КУЧЕШКАТА ГОДИНА“

Милован Стефановски е добитник на Рациновото признание за 2021, за романот „Теорија за кучешката година“ во издание на „Матица македонска“. Наградата ...
ЌЕ ГО ОДБРАНИМЕ МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК СО НАШЕТО ТВОРЕШТВО, ВЕЛИ ТОМИСЛАВ ОСМАНЛИ, ДОБИТНИКОТ НА РАЦИНОВОТО ПРИЗНАНИЕ

ЌЕ ГО ОДБРАНИМЕ МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК СО НАШЕТО ТВОРЕШТВО, ВЕЛИ ТОМИСЛАВ ОСМАНЛИ, ДОБИТНИКОТ НА РАЦИНОВОТО ПРИЗНАНИЕ

Томислав Османли е добитник на Рациновото признание за 2020, за книгата „Парадоксикон“ во издание на „ВиГ зеница“ од Скопје. За наградата биле пријаве ...
2 / 2 НАПИСИ