Таг: регионална депонија

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ИМ ГИ ОДЗЕДЕ ИНГЕРЕНЦИИТЕ НА ОПШТИНА СВЕТИ НИКОЛЕ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ВЛАДЕВ ОТИ ГО КОЧАТ ПРОЕКТОТ ЗА РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА КАЈ МЕЧКУЕВЦИ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ИМ ГИ ОДЗЕДЕ ИНГЕРЕНЦИИТЕ НА ОПШТИНА СВЕТИ НИКОЛЕ И ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ВЛАДЕВ ОТИ ГО КОЧАТ ПРОЕКТОТ ЗА РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА КАЈ МЕЧКУЕВЦИ

Министерството за животна средина (МЖСПП) им ги одзеде ингеренциите на Општината Свети Николе и градоначалникот Дејан Владев за управување со јавното ...
ОД НОВАТА ДЕПОНИЈА ВО НОВАЦИ ЌЕ СЕ ПРОИЗВЕДУВА БИОГАС ЗА СТРУЈА И НЕМА ДА ЗАГАДУВА ЗА РАЗЛИКА ОД СЕГАШНАТА ВО МЕГЛЕНЦИ, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТЕВАНОВСКИ

ОД НОВАТА ДЕПОНИЈА ВО НОВАЦИ ЌЕ СЕ ПРОИЗВЕДУВА БИОГАС ЗА СТРУЈА И НЕМА ДА ЗАГАДУВА ЗА РАЗЛИКА ОД СЕГАШНАТА ВО МЕГЛЕНЦИ, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТЕВАНОВСКИ

Регионаната депонија што треба да се изгради на територијата на Општина Новаци, во суштина би требало да биде фабрика што ќе го селектира и рециклира ...
ИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН БАРА ДА СЕ ОДЗЕМАТ ИНГЕРЕНЦИИТЕ НА ОПШТИНА СВЕТИ НИКОЛЕ ЗА ИЗГРАДБА НА РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА ЗАШТО Е ПРОТИВ ПРОЕКТОТ

ИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН БАРА ДА СЕ ОДЗЕМАТ ИНГЕРЕНЦИИТЕ НА ОПШТИНА СВЕТИ НИКОЛЕ ЗА ИЗГРАДБА НА РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА ЗАШТО Е ПРОТИВ ПРОЕКТОТ

Раководството на Источниот Плански Регион (ИПР) ќе бара од Министерството за животна средина да ѝ ги одземе ингеренциите на Општина Свети Николе за ре ...
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ДЕБРЦА НЕ ДАВА ДА СЕ ГРАДИ ДЕПОНИЈА ВО ОПШТИНАТА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ДЕБРЦА НЕ ДАВА ДА СЕ ГРАДИ ДЕПОНИЈА ВО ОПШТИНАТА

Градоначалникот на Дебрца Игор Трајковски денес се закани со блокади и протести доколку почне да се гради регионална депонија на просторот на оваа опш ...
ЈУГОИСТОКОТ ТОНЕ ВО ЃУБРЕ, НЕМА АБЕР ЗА РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА

ЈУГОИСТОКОТ ТОНЕ ВО ЃУБРЕ, НЕМА АБЕР ЗА РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА

Пред истекот на своите мандати, никој од градоначалниците од Југоисточниот регион не ја отвара темата за изградба на регионална депонија, каде ќе се с ...
ТЕТОВСКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА И ПОНАТАМУ ОПСТОЈУВА

ТЕТОВСКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА И ПОНАТАМУ ОПСТОЈУВА

Дивата депонија на влезот во Тетово и понатаму преставува болна точка на градот. Најавите дека таа брзо ќе се расчисти откако беа тргнати блокадите ко ...
6 / 6 НАПИСИ