Таг: РЕК„Битола“

1 2 3 4 5 6 9 40 / 85 НАПИСИ
БИ ОСТАНАЛ ДА ЖИВЕАМ ТУКА АКО СТАНДАРДОТ Е КАКО ВО ГЕРМАНИЈА, ВЕЛИ СЕБАСТИЈАН ОХ, ИНЖЕНЕР НА ПРАКСА ВО РЕК БИТОЛА

БИ ОСТАНАЛ ДА ЖИВЕАМ ТУКА АКО СТАНДАРДОТ Е КАКО ВО ГЕРМАНИЈА, ВЕЛИ СЕБАСТИЈАН ОХ, ИНЖЕНЕР НА ПРАКСА ВО РЕК БИТОЛА

Одлучил стручната пракса како дипломиран електроинженер да ја мине во РЕК „Битола“, иако имал шанса да избере престој во други европски земји. Германе ...
РЕК БИТОЛА ГИ НАМАЛИ НЕПРОКРИЕНИТЕ ПОВРШИНИ СО ПЕПЕЛ НА ДЕПОНИЈАТА

РЕК БИТОЛА ГИ НАМАЛИ НЕПРОКРИЕНИТЕ ПОВРШИНИ СО ПЕПЕЛ НА ДЕПОНИЈАТА

Доколку ги споредиме податоците за мај, јуни и јули со оние од лани, тие покажуваат драстично намалување на концентрациите на ПМ честичките во Битолск ...
СРЕДНОШКОЛЦИ ОД БИТОЛА ЌЕ ИСПИТУВААТ ДАЛИ ПОЧВАТА ОД РЕК ДО БИТОЛА Е ЗАГАДЕНА СО ТЕШКИ МЕТАЛИ

СРЕДНОШКОЛЦИ ОД БИТОЛА ЌЕ ИСПИТУВААТ ДАЛИ ПОЧВАТА ОД РЕК ДО БИТОЛА Е ЗАГАДЕНА СО ТЕШКИ МЕТАЛИ

Средношколци од битолската гимназија „Јосип Броз Тито“, поддржани од Фондот за иновации при Министерството за образование и наука, ќе испитуваат дали ...
РЕК „БИТОЛА“ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА СО ЕДЕН БЛОК

РЕК „БИТОЛА“ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА СО ЕДЕН БЛОК

Рударско-енергетскиот стожер во земјава, РЕК „Битола“, произведува струја само со еден блок зашто првиот е во ремонт, а вториот од синоќа е надвор од ...
КАЈ РЕГАН ВЛЕГУВАВ БЕЗ ЧУКАЊЕ, КАЈ ДРУГ САМО СО ПАРТИСКИ АМИН, ВЕЛИ СТОЈАН РИСТЕВСКИ, КОЈ ГИ ВОЗЕЛ СИТЕ 48 ДИРЕКТОРИ НА РЕК „БИТОЛА“

КАЈ РЕГАН ВЛЕГУВАВ БЕЗ ЧУКАЊЕ, КАЈ ДРУГ САМО СО ПАРТИСКИ АМИН, ВЕЛИ СТОЈАН РИСТЕВСКИ, КОЈ ГИ ВОЗЕЛ СИТЕ 48 ДИРЕКТОРИ НА РЕК „БИТОЛА“

Битолчанецот Стојан Ристевски, кој цели 42 години работи во РЕК „Битола", досега ги возел сите 48 генерални директори на овој електро-енергетски стоже ...
ЕЛЕМ БАРА ПОЕВТИНУВАЊЕ НА ПРОИЗВОДНАТА ЦЕНА НА СТРУЈАТА ЗА 1,5 ПРОЦЕНТИ

ЕЛЕМ БАРА ПОЕВТИНУВАЊЕ НА ПРОИЗВОДНАТА ЦЕНА НА СТРУЈАТА ЗА 1,5 ПРОЦЕНТИ

Поевтинување на производната цена на струјата од АД ЕЛЕМ за 1,5 проценти или за 0,6 евра бара компанијата од Регулаторната комисија. Ова го изјави ген ...
„СВ ИНВЕСТ“ БАРА ЈАВНО ИЗВИНУВАЊЕ ОД МИЦКОСКИ, РЕК БИТОЛА ВО ИДНИНА ЌЕ ТУЖИ ЗА СЕКОЈА ДЕЗИНФОРМАЦИЈА

„СВ ИНВЕСТ“ БАРА ЈАВНО ИЗВИНУВАЊЕ ОД МИЦКОСКИ, РЕК БИТОЛА ВО ИДНИНА ЌЕ ТУЖИ ЗА СЕКОЈА ДЕЗИНФОРМАЦИЈА

Фирмата „СВ Инвест“ бара јавно извинување од лидерот на ВМРО – ДПМНЕ Христијан Мицкоски, за вчерашните обвинува што ги изнесе на Фејсбук дека како под ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО ДА ПРОВЕРИ КАКО КАМИОНИ НА ВИЦЕ ЗАЕВ ВОЗАТ ЗА РЕК БИТОЛА, ПОБАРА МИЦКОСКИ

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ДА ПРОВЕРИ КАКО КАМИОНИ НА ВИЦЕ ЗАЕВ ВОЗАТ ЗА РЕК БИТОЛА, ПОБАРА МИЦКОСКИ

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски во видео обраќање преку Фејсбук денеска кажа дека има индиции и сомнежи за постоење криминал во кој е вмешан ...
10 ЧАСА РЕК НЕ ПРОИЗВЕДУВАШЕ СТРУЈА, ОД ЕЛЕМ ВЕЛАТ НЕМА НЕДОСТИГ

10 ЧАСА РЕК НЕ ПРОИЗВЕДУВАШЕ СТРУЈА, ОД ЕЛЕМ ВЕЛАТ НЕМА НЕДОСТИГ

Десет часа надвор од производство на електрична енергија беше третиот блок во РЕК „Битола“. Испадот се случи околу 01,33 часот по полноќ, а блокот беш ...
ЕЛЕМ СО 19 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ КУПИ МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА ИСКОП НА ЈАГЛЕН ЗА РЕК БИТОЛА

ЕЛЕМ СО 19 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ КУПИ МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА ИСКОП НА ЈАГЛЕН ЗА РЕК БИТОЛА

Електрани на Македонија (ЕЛЕМ) со 19 милиони евра ќе купува помошна механизација за РЕК Битола, за ископ на јаглен. Драган Миновски, директор на ЕЛ ...
1 2 3 4 5 6 9 40 / 85 НАПИСИ