Таг: РЕК„Битола“

1 3 4 5 6 7 9 50 / 86 НАПИСИ
ЕЛЕМ СО 19 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ КУПИ МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА ИСКОП НА ЈАГЛЕН ЗА РЕК БИТОЛА

ЕЛЕМ СО 19 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ КУПИ МЕХАНИЗАЦИЈА ЗА ИСКОП НА ЈАГЛЕН ЗА РЕК БИТОЛА

Електрани на Македонија (ЕЛЕМ) со 19 милиони евра ќе купува помошна механизација за РЕК Битола, за ископ на јаглен. Драган Миновски, директор на ЕЛ ...
ГРОМ ГО ИСКЛУЧИ БЛОКОТ ЕДЕН ВО РЕК „БИТОЛА“

ГРОМ ГО ИСКЛУЧИ БЛОКОТ ЕДЕН ВО РЕК „БИТОЛА“

Невремето што викендов ја зафати Битола во РЕК предизвикало исклучување на блок 1 од системот за производство на електрична енергија, потврдија од ЕЛЕ ...
„ПЕЛИСТЕР“ ТРИ МЕСЕЦИ ЌЕ КОПА ЈАГЛЕН ЗА РЕК БИТОЛА ПО ЦЕНА ОД 87,8 ДЕНАРИ ОД ГИГАЏУЛ, ВЕЛАТ ОД ЕЛЕМ

„ПЕЛИСТЕР“ ТРИ МЕСЕЦИ ЌЕ КОПА ЈАГЛЕН ЗА РЕК БИТОЛА ПО ЦЕНА ОД 87,8 ДЕНАРИ ОД ГИГАЏУЛ, ВЕЛАТ ОД ЕЛЕМ

РЕК Битола склучила договор со фирмата Пелистер за привремен ископ и транспорт на јаглен по цена од 87,80 денари по гигаџул. АД Електрани на Македониј ...
РЕК БИТОЛА БЕЗ ЈАГЛЕН НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ, ЗАТОА ВО СКРАТЕНА ПОСТАПКА ИЗБРАНА Е ФИРМА ШТО ЌЕ ПРАВИ ИСКОП, КАЖА АНЃУШЕВ

РЕК БИТОЛА БЕЗ ЈАГЛЕН НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ, ЗАТОА ВО СКРАТЕНА ПОСТАПКА ИЗБРАНА Е ФИРМА ШТО ЌЕ ПРАВИ ИСКОП, КАЖА АНЃУШЕВ

Во скратена постапка компанијата Пелистер е ангажирана да врши ископ на јаглен за РЕК Битола, откако фирмата Трансмет, која победи на претходниот тенд ...
КРИВИЧНИТЕ ЗА ЕЛЕМ И ЕКСДИРЕКТОРИТЕ ОД РЕК ПРОИЗЛЕГОА ОД ПРИЈАВАТА НА „ЗА НАС СЕ РАБОТИ“

КРИВИЧНИТЕ ЗА ЕЛЕМ И ЕКСДИРЕКТОРИТЕ ОД РЕК ПРОИЗЛЕГОА ОД ПРИЈАВАТА НА „ЗА НАС СЕ РАБОТИ“

Кривичните пријави што полицијата ги поднесе денес против ЕЛЕМ и петмина поранешни директори од РЕК „Битола“ произлегоа од пријавата на здружението „З ...
МВР ПОДНЕСЕ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ПРОТИВ ЕЛЕМ И ПОРАНЕШНИ ДИРЕКТОРИ НА РЕК БИТОЛА ЗА ЗАГАДУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

МВР ПОДНЕСЕ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ПРОТИВ ЕЛЕМ И ПОРАНЕШНИ ДИРЕКТОРИ НА РЕК БИТОЛА ЗА ЗАГАДУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

МВР поднесе кривични пријави против ЕЛЕМ за загадување на животната средина и природа, како и против петмина поранешни директори и раководители во РЕК ...
ЕЛЕМ ГО РАСКИНА ДОГОВОРОТ СО ТРАНСМЕТ ЗА ИСКОП НА ЈАГЛЕН ВО РЕК БИТОЛА

ЕЛЕМ ГО РАСКИНА ДОГОВОРОТ СО ТРАНСМЕТ ЗА ИСКОП НА ЈАГЛЕН ВО РЕК БИТОЛА

Компанијата ТРАНСМЕТ се откажа од договорот за ископ на јаглен во РЕК Битола, соопшти Електрани на Македонија (ЕЛЕМ). „Правното лице ТРАНСМЕТ не из ...
РАБОТНИЦИ СИ ГИ БАРААТ ПЛАТИТЕ ОД „ТРАНСМЕТ“ СО БЛОКАДА НА ИСКОП НА ЈАГЛЕН ВО РЕК БИТОЛА

РАБОТНИЦИ СИ ГИ БАРААТ ПЛАТИТЕ ОД „ТРАНСМЕТ“ СО БЛОКАДА НА ИСКОП НА ЈАГЛЕН ВО РЕК БИТОЛА

Со блокада на багерите и камионите за ископ на јаглен и јаловина што се во сопственост на фирмата „Трансмет“, неколку десетици работници од оваа компа ...
ЕЛЕМ КАКО ЗАГАДУВАЧ ДОНИРА ПРОЧИСТУВАЧИ НА ВОЗДУХОТ ВО ДЕТСКИ ГРАДИНКИ И БОЛНИЦИ

ЕЛЕМ КАКО ЗАГАДУВАЧ ДОНИРА ПРОЧИСТУВАЧИ НА ВОЗДУХОТ ВО ДЕТСКИ ГРАДИНКИ И БОЛНИЦИ

АД Електрани на Македонија (ЕЛЕМ) донира прочистувачи на воздух во детски градинки, училишта и болници во Битола, Тетово, Кичево, Новаци и во три општ ...
ПРАТЕНИКОТ КОВАЧЕСКИ ОДИ ВО РЕК БИТОЛА, МИНИСТЕРОТ ИБРАИМОВСКИ ДОАЃА НА НЕГОВО МЕСТО ВО СОБРАНИЕ

ПРАТЕНИКОТ КОВАЧЕСКИ ОДИ ВО РЕК БИТОЛА, МИНИСТЕРОТ ИБРАИМОВСКИ ДОАЃА НА НЕГОВО МЕСТО ВО СОБРАНИЕ

Пратеникот на СДСМ Васко Ковачески поднесе оставката до претседателот на Собранието Талат Џафери поради заминување за директор на РЕК Битола. Пратеник ...
1 3 4 5 6 7 9 50 / 86 НАПИСИ