Таг: ремдесивир

МАКЕДОНИЈА ПРЕКУ ЕУ ЌЕ ДОБИЕ УШТЕ ДОЗИ ОД ЛЕКОТ РЕМДЕСИВИР ЗА ТРЕТМАН НА ПАЦИЕНТИ СО КОВИД-19

МАКЕДОНИЈА ПРЕКУ ЕУ ЌЕ ДОБИЕ УШТЕ ДОЗИ ОД ЛЕКОТ РЕМДЕСИВИР ЗА ТРЕТМАН НА ПАЦИЕНТИ СО КОВИД-19

Македонија ќе добие дополнителни количини од лекот Ремдесивир преку Европската Унија, соопшти Министерството за здравство. Европската Комисија потпиша ...
ТРАМП СЕ ЛЕКУВА СО РЕМДЕСИВИР И РЕГЕНЕРОН, ЛЕКОВИ КОИ ДИРЕКТНО ВЛИЈААТ НА УНИШТУВАЊЕ НА КОВИД-19

ТРАМП СЕ ЛЕКУВА СО РЕМДЕСИВИР И РЕГЕНЕРОН, ЛЕКОВИ КОИ ДИРЕКТНО ВЛИЈААТ НА УНИШТУВАЊЕ НА КОВИД-19

Американскиот претседател Доналд Трамп, кој синоќа беше пренесен в болница помалку од 24 часа по позитивниот тест за коронавирус, се лекува со две тер ...
САД ГИ КУПИЈА СИТЕ СВЕТСКИ ЗАЛИХИ НА РЕМДЕСИВИР, ЛЕК КОЈ ПОМАГА ВО ЗАЗДРАВУВАЊЕТО ОД КОВИД-19

САД ГИ КУПИЈА СИТЕ СВЕТСКИ ЗАЛИХИ НА РЕМДЕСИВИР, ЛЕК КОЈ ПОМАГА ВО ЗАЗДРАВУВАЊЕТО ОД КОВИД-19

САД ги купија речиси сите светски залихи на ремдесивир, еден од двата лека кои се покажаа ефикасни против ковид-19, оставајќи им ништо на Европа и ост ...
ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ ГО ОДОБРИ РЕМДЕСИВИР КАКО ТЕРАПИЈА ЗА КОВИД-19

ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ ГО ОДОБРИ РЕМДЕСИВИР КАКО ТЕРАПИЈА ЗА КОВИД-19

Европската агенција за лекови (ЕМА) препорача ремдесивир да биде одобрен како терапија за КОВИД-19 и тоа е прв таков лек што добива препорака од агенц ...
САМИОТ РЕМДЕСИВИР НЕ Е ДОВОЛЕН ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА КОВИД-19, ВЕЛАТ АМЕРИКАНСКИ НАУЧНИЦИ

САМИОТ РЕМДЕСИВИР НЕ Е ДОВОЛЕН ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА КОВИД-19, ВЕЛАТ АМЕРИКАНСКИ НАУЧНИЦИ

Лекувањето само со ремдесивир не е доволно за да им се помогне на тешко болните пациенти со КОВИД-19, се вели во првото големо истражување на ефикасно ...
ПО САД, И ЕВРОПСКАТА УНИЈА МОЖЕ ДА ГО ОДОБРИ РЕМДЕСИВИР КАКО ЛЕК ЗА КОВИД-19

ПО САД, И ЕВРОПСКАТА УНИЈА МОЖЕ ДА ГО ОДОБРИ РЕМДЕСИВИР КАКО ЛЕК ЗА КОВИД-19

Европската Унија би можела да го следи примерот на САД и да ја одобри употребата на лекот ремдесивир за лекување на сериозно болни пациенти од КОВИД-1 ...
ВО АМЕРИКА ОДОБРЕН РЕМДЕСИВИР, ПРВИОТ ЛЕК ШТО ПОКАЖА ДЕКА ПОМАГА ЗА ПОБРЗО ОЗДРАВУВАЊЕ ОД КОВИД-19

ВО АМЕРИКА ОДОБРЕН РЕМДЕСИВИР, ПРВИОТ ЛЕК ШТО ПОКАЖА ДЕКА ПОМАГА ЗА ПОБРЗО ОЗДРАВУВАЊЕ ОД КОВИД-19

Американските регулатори го одобрија за итна употреба првиот лек кој што изгледа дека им помага на некои пациенти со КОВИД-19 да оздрават побрзо, прес ...
7 / 7 НАПИСИ