Таг: ретки болести

1 16 17 18 19 180 / 187 НАПИСИ
ТЕВДОВСКИ ЌЕ ТРЧА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ НА ОХРИДСКИОТ МАРАТОН

ТЕВДОВСКИ ЌЕ ТРЧА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ НА ОХРИДСКИОТ МАРАТОН

Министерот за финансии Драган Тевдовски утре ќе трча за лицата со ретки болести на меѓународниот атлетски маратон што се оддржува во Охрид. Од здру ...
ДВАЈЦА БОЛНИ ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ФАП МОЖЕ ДА ПОЧИНАТ ОТИ ЛЕКОТ НЕ Е НАБАВЕН

ДВАЈЦА БОЛНИ ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ ФАП МОЖЕ ДА ПОЧИНАТ ОТИ ЛЕКОТ НЕ Е НАБАВЕН

Нема терапија за двајца пациенти со ретката болест фамилијарна амилиоидна полинеуропатија (ФАП), иако лекот во Македонија е регистриран во февруари го ...
УТРЕ ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ТРЧА, ЕДРИ И ЌЕ СЕ ЛЕТА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

УТРЕ ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ТРЧА, ЕДРИ И ЌЕ СЕ ЛЕТА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

На плажата Бафало во Охрид утре во 10 часот ќе почне финалната трка за поддршка на лицата со ретки болести. Во рамки на оваа акција за да се слушне гл ...
СТРАШНО Е СОЗНАНИЕТО ДЕКА НИКАДЕ НЕМА ЛЕК ЗА БОЛЕСТА НА ТВОЕТО ДЕТЕ, ВЕЛИ МАЈКА НА МОМЧЕ СО АЛПОРТОВ СИНДРОМ

СТРАШНО Е СОЗНАНИЕТО ДЕКА НИКАДЕ НЕМА ЛЕК ЗА БОЛЕСТА НА ТВОЕТО ДЕТЕ, ВЕЛИ МАЈКА НА МОМЧЕ СО АЛПОРТОВ СИНДРОМ

Сонот да стане фудбалер за шеснаесетгодишниот Филип заврши пред четири години, кога му е дијагностицирана ретката болест Алпортов синдром. Тој сѐ уште ...
НЕ ОТФРЛАЈТЕ НЀ, И НИЕ МОЖЕМЕ ДА РАБОТИМЕ, ВЕЛИ ЈОСИФ, МОМЧЕ СО РЕТКА БОЛЕСТ НА КОЖАТА

НЕ ОТФРЛАЈТЕ НЀ, И НИЕ МОЖЕМЕ ДА РАБОТИМЕ, ВЕЛИ ЈОСИФ, МОМЧЕ СО РЕТКА БОЛЕСТ НА КОЖАТА

Момчето со црвена кожа, или Јосиф Мишевски од Гостивар, е единствениот во Македонија кој боледува од ихтиоза, односно ретко заболување на кожата кое ш ...
ДЕТЕ СО ХАЕ ИСТРЧА 5 КИЛОМЕТРИ САМО НЕКОЛКУ ЧАСА ПО НАПАД, СО СООДВЕТНА ТЕРАПИЈА И НИЕ МОЖЕМЕ, ВЕЛАТ ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

ДЕТЕ СО ХАЕ ИСТРЧА 5 КИЛОМЕТРИ САМО НЕКОЛКУ ЧАСА ПО НАПАД, СО СООДВЕТНА ТЕРАПИЈА И НИЕ МОЖЕМЕ, ВЕЛАТ ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Децата и лицата со ретки болести и со посебни потреби денес трчаа на рекреативната трка од пет километри во рамките на спортската манифестација „Охрид ...
ДЕЦАТА БОЛНИ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА БАРААТ ВЛАДАТА НА ЗАЕВ ДА ИМ ГО ВРАТИ ПРАВОТО НА ЖИВОТ

ДЕЦАТА БОЛНИ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА БАРААТ ВЛАДАТА НА ЗАЕВ ДА ИМ ГО ВРАТИ ПРАВОТО НА ЖИВОТ

Три горливи проблеми на семејствата на деца и младинци болни од цистична фиброза (ЦФ) во Македонија ги доведуваат нивните животи во опасност секој миг ...
И НИЕ СМЕ КОРИСНИ ЧЛЕНОВИ НА ОПШТЕСТВОТО, ПОРАЧАА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ И СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НА СКОПСКИОТ МАРАТОН

И НИЕ СМЕ КОРИСНИ ЧЛЕНОВИ НА ОПШТЕСТВОТО, ПОРАЧАА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ И СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НА СКОПСКИОТ МАРАТОН

Болните со ретки болести и децата со посебни потребни, заедно со нивните родители и пријатели денес трчаа на трката од пет километри на Скопскиот мара ...
ОТЕКУВАМ, НО НЕ СЕ ПОВЛЕКУВАМ, НА СКОПСКИОТ МАРАТОН ЌЕ СЕ ТРЧА И ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

ОТЕКУВАМ, НО НЕ СЕ ПОВЛЕКУВАМ, НА СКОПСКИОТ МАРАТОН ЌЕ СЕ ТРЧА И ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Триесетина членови на здружението „Скопско ноќно трчање“ утре на Скопскиот маратон ќе трчаат за пациентите со ретки болести од здруженијата „Живот со ...
ИТНА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

ИТНА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Пациентите со ретки болести бараат итен увоз на лекови за дел од ретките болести, бидејќи тендерот за набавка на лекови што денеска го објави Минист ...
1 16 17 18 19 180 / 187 НАПИСИ