Таг: ретки болести

1 17 18 19186 / 186 НАПИСИ
ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ КАРЦИНОМИ ОСТАВЕНИ НА ЦЕДИЛО

ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ КАРЦИНОМИ ОСТАВЕНИ НА ЦЕДИЛО

Пациентите со ретки карциноми во земјава се оставени на цедило. Не ги добиваат соодветните лекви, а од новите иновативни лекови кои во светот ги има 7 ...
ПАЦИЕНТИ И ЛЕКАРИ ЌЕ ЗБОРУВААТ ЗА РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН НА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО СКОПЈЕ

ПАЦИЕНТИ И ЛЕКАРИ ЌЕ ЗБОРУВААТ ЗА РЕТКАТА БОЛЕСТ ВИЛСОН НА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО СКОПЈЕ

Регионална конференција за ретката болест Вилсон утре и задутре ќе се одржи во Скопје, на која семејствата на пациентите и лекари специјалисти од реги ...
ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ БАРААТ НОВ ЗАКОН, БИДЕЈЌИ СЕГА НЕМААТ ОСНОВНИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ

ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ БАРААТ НОВ ЗАКОН, БИДЕЈЌИ СЕГА НЕМААТ ОСНОВНИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ

Пациентите со ретки болести се невидливи пред законот и институциите, бидејќи ги немаат основните услови за живот, а тоа се навремена и прецизна дијаг ...
НЕ КРАТИМЕ ЗА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ, ПРЕФРЛАМЕ ПАРИ ВО ДРУГА ФИСКАЛНА ГОДИНА, РЕАГИРА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

НЕ КРАТИМЕ ЗА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ, ПРЕФРЛАМЕ ПАРИ ВО ДРУГА ФИСКАЛНА ГОДИНА, РЕАГИРА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Министерството за здравство вели дека не се крати од терапијата за пациенти со ретки болести, со последната одлука на Владата да се намалат 49 милиони ...
ВЛАДАТА СКРАТИ 797.000 ЕВРА ЗА БОЛНИТЕ ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ

ВЛАДАТА СКРАТИ 797.000 ЕВРА ЗА БОЛНИТЕ ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ

Со одлука на Владата од 20 септември годинава се намалуваат средствата во Програмата за лекување ретки болести за 2016 година за 49 милиони денари, ил ...
ПАЦИЕНТ ОД РЕТКА БОЛЕСТ ПОЧИНАЛ ЧЕКАЈЌИ ЛЕК, ДРУГ ДОТЕРАЛ ДО ТРАНСПЛАНТАЦИЈА

ПАЦИЕНТ ОД РЕТКА БОЛЕСТ ПОЧИНАЛ ЧЕКАЈЌИ ЛЕК, ДРУГ ДОТЕРАЛ ДО ТРАНСПЛАНТАЦИЈА

Eден пациент почина, а друг е доведен во ситуација кога многу брзо ќе му треба трансплантација на бели дробови и срце обвинија денеска од Националната ...
1 17 18 19186 / 186 НАПИСИ