Таг: ревизија

1 2 3 10 / 23 НАПИСИ
НОВА ФИРМА ЌЕ ГО ДОВРШИ ЗАТВОРЕНИОТ БАЗЕН ВО ОХРИД КОЈ СЕ ГРАДИ 9 ГОДИНИ, МИНИСТЕРОТ ЗА СПОРТ НАЈАВИ РЕВИЗИЈА НА ПРОЕКТОТ

НОВА ФИРМА ЌЕ ГО ДОВРШИ ЗАТВОРЕНИОТ БАЗЕН ВО ОХРИД КОЈ СЕ ГРАДИ 9 ГОДИНИ, МИНИСТЕРОТ ЗА СПОРТ НАЈАВИ РЕВИЗИЈА НА ПРОЕКТОТ

Министерот за спорт, Борко Ристовски, денеска во Охрид најави раскинување на договорот со фирмата која цели 9 години го гради затворениот базен во гра ...
ПО ПОТРОШЕНИ 600 МИЛИОНИ ЕВРА, ДОПРВА ЌЕ СЕ ПРАВИ РЕВИЗИЈА НА КИНЕСКИОТ АВТОПАТ ДО ОХРИД, А НИКОЈ НЕМА ДА ОДГОВАРА ЗА КРИМИНАЛОТ

ПО ПОТРОШЕНИ 600 МИЛИОНИ ЕВРА, ДОПРВА ЌЕ СЕ ПРАВИ РЕВИЗИЈА НА КИНЕСКИОТ АВТОПАТ ДО ОХРИД, А НИКОЈ НЕМА ДА ОДГОВАРА ЗА КРИМИНАЛОТ

По 10-годишна половична градба на автопатот Кичево-Охрид и потрошени 600 милиони евра, и со ветување од министерот Благој Бочварски дека ќе биде готов ...
САМО 39 ОТСТО ОД УСЛУГИТЕ ПРЕКУ „МОЈ ТЕРМИН“ ЛАНИ БИЛЕ ДОСТАПНИ ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА, УТВРДИ РЕВИЗИЈАТА

САМО 39 ОТСТО ОД УСЛУГИТЕ ПРЕКУ „МОЈ ТЕРМИН“ ЛАНИ БИЛЕ ДОСТАПНИ ВО БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА, УТВРДИ РЕВИЗИЈАТА

Само 39 проценти од законски задолжителните термини за здравствени услуги преку „Мој термин“ биле достапни за пациентите во Клиничката болница „Д-р Тр ...
УПРАВНИОТ ОДБОР НА ДРЖАВНАТА МЕПСО ИМ ОТПИШАЛ ДОЛГ ОД 14 МИЛИОНИ ЕВРА НА ЧЕТИРИ ПРИВАТНИ ТРГОВЦИ СО СТРУЈА

УПРАВНИОТ ОДБОР НА ДРЖАВНАТА МЕПСО ИМ ОТПИШАЛ ДОЛГ ОД 14 МИЛИОНИ ЕВРА НА ЧЕТИРИ ПРИВАТНИ ТРГОВЦИ СО СТРУЈА

Членовите на Управниот одбор на АД МЕПСО: Ева Шуклева, Борко Алексоски, кои сега се сменети, како и сè уште актуелните членови Билен Саљији, Љупчо Зик ...
СПРОВЕДЕТЕ РЕВИЗИЈА И КОНКУРС ЗА НОВ ДИРЕКТОР ПО ЗАКОН И ПРЕСТАНЕТЕ СО МОБИНГОТ, БАРА ОД АРСОВСКА ПРОГРАМСКИОТ СОВЕТ НА МКЦ

СПРОВЕДЕТЕ РЕВИЗИЈА И КОНКУРС ЗА НОВ ДИРЕКТОР ПО ЗАКОН И ПРЕСТАНЕТЕ СО МОБИНГОТ, БАРА ОД АРСОВСКА ПРОГРАМСКИОТ СОВЕТ НА МКЦ

Ревизијата во Младинскиот културен центар (МКЦ) сè уште е во тек и информациите пласирани во јавноста се во најмала рака незаконски и во моментов пауш ...
ВЛАСТА СО ПОДЛИ МЕТОДИ САКА ДА ГИ СМЕНИ ДИРЕКТОРИТЕ НА БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА, ОБВИНИ СДСМ, ОД ВМРО-ДПМНЕ ВЕЛАТ ДЕКА РЕВИЗИИТЕ НЕ ЗНАЧАТ ПРИТИСОК

ВЛАСТА СО ПОДЛИ МЕТОДИ САКА ДА ГИ СМЕНИ ДИРЕКТОРИТЕ НА БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА, ОБВИНИ СДСМ, ОД ВМРО-ДПМНЕ ВЕЛАТ ДЕКА РЕВИЗИИТЕ НЕ ЗНАЧАТ ПРИТИСОК

Продолжуваат смените на директорите во битолските основни и средни училишта кои со години се поставуваат по партиски клуч во најголем број случаи. За ...
ЗА ПЦР ТЕСТОВИ ГРАЃАНИТЕ ДОСЕГА ПЛАТИЛЕ 18,6 МИЛИОНИ ЕВРА НА ПРИВАТНО ОТИ НЕ БИЛЕ ОБЕЗБЕДЕНИ ДОВОЛНО ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ НА ДРЖАВНО, ВЕЛИ ДРЖАВНИОТ РЕВИЗОР

ЗА ПЦР ТЕСТОВИ ГРАЃАНИТЕ ДОСЕГА ПЛАТИЛЕ 18,6 МИЛИОНИ ЕВРА НА ПРИВАТНО ОТИ НЕ БИЛЕ ОБЕЗБЕДЕНИ ДОВОЛНО ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ НА ДРЖАВНО, ВЕЛИ ДРЖАВНИОТ РЕВИЗОР

Во услови на пандемија, поради необезбедување на повеќе термини во јавните и несклучени договори со приватните здравствени установи (ЈЗУ и ПЗУ) за диј ...
ЦЕВКОВОДОТ ОД ЛЕШНИЦА БИЛ ПУШТЕН БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КАСАМИ ЌЕ ПРАВИ РЕВИЗИЈА

ЦЕВКОВОДОТ ОД ЛЕШНИЦА БИЛ ПУШТЕН БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КАСАМИ ЌЕ ПРАВИ РЕВИЗИЈА

Во Тетово веќе седми ден има рестрикции на водата за пиење, поради големиот дефект на цевководот со кој градот се снабдува со вода за пиење од зафатот ...
БИЛАЛ КАСАМИ ГИ ЗАПИРА СИТЕ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ ВО ТЕТОВО ДОДЕКА НЕ СЕ ИЗВРШИ УВИД ВО ТЕНДЕРСКИТЕ ДОКУМЕНТАЦИИ

БИЛАЛ КАСАМИ ГИ ЗАПИРА СИТЕ ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ ВО ТЕТОВО ДОДЕКА НЕ СЕ ИЗВРШИ УВИД ВО ТЕНДЕРСКИТЕ ДОКУМЕНТАЦИИ

Новиот градоначалник на Општина Тетово, Билал Касами, соопшти дека во наредниот период стручни лица ќе ги прегледаат тендерските документации за сите ...
СИНДИКАТОТ НА КУЛТУРАТА БАРА РЕВИЗИЈА НА ЗГОЛЕМУВАЊЕТО НА ПЛАТИТЕ И НАЈАВИ ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК ОД 1 ОКТОМВРИ

СИНДИКАТОТ НА КУЛТУРАТА БАРА РЕВИЗИЈА НА ЗГОЛЕМУВАЊЕТО НА ПЛАТИТЕ И НАЈАВИ ГЕНЕРАЛЕН ШТРАЈК ОД 1 ОКТОМВРИ

Синдикатот на културата на Македонија (СКРМ) бара од Министерството за култура ревизија на спроведената нивелација, со вклучување на претставници на С ...
1 2 3 10 / 23 НАПИСИ