Таг: Ристо Стефановски

ТОА ШТО Е МАРАДОНА ВО ФУДБАЛОТ, МАЈЛС ДЕЈВИС ВО МУЗИКАТА, РИСТО СТЕФАНОВСКИ Е ВО ТЕАТАРОТ, РЕКОА НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ТЕАТАРСКАТА ЛЕГЕНДА

ТОА ШТО Е МАРАДОНА ВО ФУДБАЛОТ, МАЈЛС ДЕЈВИС ВО МУЗИКАТА, РИСТО СТЕФАНОВСКИ Е ВО ТЕАТАРОТ, РЕКОА НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ЗА ТЕАТАРСКАТА ЛЕГЕНДА

Тоа што е Марадона во фудбалот, Мајлс Дејвис во музиката, Ристо Стефановски е во театарот , беше речено на денешната комеморација  за легендарниот теа ...
В ЧЕТВРТОК КОМЕМОРАЦИЈА ЗА РИСТО СТЕФАНОВСКИ ВО МНТ

В ЧЕТВРТОК КОМЕМОРАЦИЈА ЗА РИСТО СТЕФАНОВСКИ ВО МНТ

В четврток, во Македонскиот народен театар (МНТ) ќе се оддржи отворена комеморација во чест на Ристо Стефановски, легендарниот театролог, долгогодишен ...
СЕМЕЈСТВОТО НА РИСТО СТЕФАНОВСКИ НЕМА ДА ПРИСУСТВУВА НА НАСТАНОТ МЕСТО КОМЕМОРАЦИЈА ВО ДРАМСКИ ТЕАТАР

СЕМЕЈСТВОТО НА РИСТО СТЕФАНОВСКИ НЕМА ДА ПРИСУСТВУВА НА НАСТАНОТ МЕСТО КОМЕМОРАЦИЈА ВО ДРАМСКИ ТЕАТАР

Семејството на Ристо Стефановски, легендарниот театролог, долгогодишен театарски работник и театарски историчар кој од основањето 26 години беше дирек ...
КОМЕМОРАЦИЈА ЗА РИСТО СТЕФАНОВСКИ ЌЕ ИМА, НЕ САКАВМЕ ДА СЕ ПОКЛОПИ СО ПРЕМИЕРАТА ПОСВЕТЕНА НА ВНУК МУ ГОРАН СТЕФАНОВСКИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА ДРАМСКИ ТЕАТАР КОЦЕВСКА-ХАЏИ ВАСИЛЕВА

КОМЕМОРАЦИЈА ЗА РИСТО СТЕФАНОВСКИ ЌЕ ИМА, НЕ САКАВМЕ ДА СЕ ПОКЛОПИ СО ПРЕМИЕРАТА ПОСВЕТЕНА НА ВНУК МУ ГОРАН СТЕФАНОВСКИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА ДРАМСКИ ТЕАТАР КОЦЕВСКА-ХАЏИ ВАСИЛЕВА

Комеморација за починатата театарска легенда Ристо Стефановски и основач на Драмскиот театар Скопје ќе има подоцна, оти Драмски сакаше да избегне покл ...
РИСТО СТЕФАНОВСКИ ГО СОЗДАДЕ ДРАМСКИ ТЕАТАР, А ДРАМСКИ НЕ СЕ СЕТИ НИ КОМЕМОРАЦИЈА ДА МУ НАПРАВИ, ВЕЛИ АКТЕРОТ ЈОВИЦА МИХАЈЛОВСКИ

РИСТО СТЕФАНОВСКИ ГО СОЗДАДЕ ДРАМСКИ ТЕАТАР, А ДРАМСКИ НЕ СЕ СЕТИ НИ КОМЕМОРАЦИЈА ДА МУ НАПРАВИ, ВЕЛИ АКТЕРОТ ЈОВИЦА МИХАЈЛОВСКИ

Драмски театар во Скопје треба да најде време и простор за јавно одбележување на ликот и делото на Ристо Стефановски, вели актерот Јовица Михајловски, ...
ПОЧИНА ТЕАТРОЛОГОТ РИСТО СТЕФАНОВСКИ

ПОЧИНА ТЕАТРОЛОГОТ РИСТО СТЕФАНОВСКИ

Ристо Стефановски, театролог, долгогодишен театарски работник и театарски историчар и долгогодишен директор на Драмски театар Скопје, почина денеска н ...
6 / 6 НАПИСИ