Таг: Роберт Јанкуловски

ВО БИТОЛА СЕ ИГРАЛО ШАХ СО ЖИВИ ФИГУРИ ПРЕД 90 ГОДИНИ

ВО БИТОЛА СЕ ИГРАЛО ШАХ СО ЖИВИ ФИГУРИ ПРЕД 90 ГОДИНИ

Шах со живи фигури бил игран во Битола пред 90 години. Овој необичен карневалски настан низ фото објективот го овековечиле браќата Манаки. На оригинал ...
„МАЈКАТА“ НА МАНАКИ ПОСТАРА ОД „ЕМИГРАНТСКАТА МАЈКА“ ОД KАЛИФОРНИЈА

„МАЈКАТА“ НА МАНАКИ ПОСТАРА ОД „ЕМИГРАНТСКАТА МАЈКА“ ОД KАЛИФОРНИЈА

Антологиската фотографија на Милтон Манаки, „Мајка со изгладнети деца“, сликана во 1916 година во виорот на Првата светска војна, постара е за две дец ...
2 / 2 НАПИСИ