Таг: Роман на годината

СО СЛАВКО ЈАНЕВСКИ ИЗМИНАВМЕ ДОЛГ ПАТ И ПОКАЖАВМЕ ДЕКА СО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ИМАМЕ ШТО ДА МУ КАЖЕМЕ НА СВЕТОТ, РЕЧЕ АКАДЕМИК УРОШЕВИЌ, ЛАУРЕАТ НА РОМАН НА ГОДИНАТА

СО СЛАВКО ЈАНЕВСКИ ИЗМИНАВМЕ ДОЛГ ПАТ И ПОКАЖАВМЕ ДЕКА СО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК ИМАМЕ ШТО ДА МУ КАЖЕМЕ НА СВЕТОТ, РЕЧЕ АКАДЕМИК УРОШЕВИЌ, ЛАУРЕАТ НА РОМАН НА ГОДИНАТА

За мене посебна тежина на наградата Роман на годината ѝ ја дава фактот што, од 2017-та, зад неа стои „Фондацијата Славко Јаневски“ , поради тоа, во мо ...
„СТАРОВРЕМСКИОТ РОМАН“ НА ВЛАДА УРОШЕВИЌ Е РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2022

„СТАРОВРЕМСКИОТ РОМАН“ НА ВЛАДА УРОШЕВИЌ Е РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2022

Академик Влада Урошевиќ за романот „Вистинита но не многу веројатна историја за семејството Пустополски за куќата покрај Вардар и за четирите прстени“ ...
ОВАА КНИГА Е МОЈА МАЛА ГОЛЕМА ПОБЕДА ОД ЕДЕН ТЕЖОК ПЕРИОД, ВЕЛИ СИМОНА ЈОВАНОСКА, ДОБИТНИЧКА НА НАГРАДАТА РОМАН НА ГОДИНАТА

ОВАА КНИГА Е МОЈА МАЛА ГОЛЕМА ПОБЕДА ОД ЕДЕН ТЕЖОК ПЕРИОД, ВЕЛИ СИМОНА ЈОВАНОСКА, ДОБИТНИЧКА НА НАГРАДАТА РОМАН НА ГОДИНАТА

„Денот на црвот“ од Симона Јованоска, издание на „Или-или“, е годинашниот добитник на наградата Роман на годината, што се додели по 23. пат. Покрај пл ...
ВО ОВОЈ ЦРНО-БЕЛ СВЕТ, ПОТРЕБНА Е СОРАБОТКА МЕЃУ УСТАТА НА РАСКАЖУВАЧОТ И УВОТО НА СЛУШАТЕЛОТ, ВЕЛИ ВЛАДИМИР ЈАНКОВСКИ, ЛАУРЕАТ НА РОМАН НА ГОДИНАТА

ВО ОВОЈ ЦРНО-БЕЛ СВЕТ, ПОТРЕБНА Е СОРАБОТКА МЕЃУ УСТАТА НА РАСКАЖУВАЧОТ И УВОТО НА СЛУШАТЕЛОТ, ВЕЛИ ВЛАДИМИР ЈАНКОВСКИ, ЛАУРЕАТ НА РОМАН НА ГОДИНАТА

„За литературата да преживее таа мора да биде она што многу денешни работи не се. Затоа, во овој миг за литературата ја избирам нејзината тивкост насп ...
„СКРИЕНИ ЖЕЛБИ, НЕМИРНИ ПАТУВАЊА“ НА ЈАНКОВСКИ Е РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2020

„СКРИЕНИ ЖЕЛБИ, НЕМИРНИ ПАТУВАЊА“ НА ЈАНКОВСКИ Е РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2020

„Скриени желби, немирни патувања“ на Владимир Јанковски е Роман на годината за 2020, соопшти денес Фондацијата „Славко Јаневски“. Наградата се доделув ...
НАГРАДАТА „РОМАН НА ГОДИНАТА“ ЗА „ПЕСОТ СО ТАЖЕН ПОГЛЕД“ НА ОЛИВЕРА НИКОЛОВА

НАГРАДАТА „РОМАН НА ГОДИНАТА“ ЗА „ПЕСОТ СО ТАЖЕН ПОГЛЕД“ НА ОЛИВЕРА НИКОЛОВА

Писателката Оливера Николова ја доби наградата „Роман на годината“ за 2019, за нејзиното ново дело „Песот со тажен поглед“, објави денес Фондацијата з ...
ГРАД СКОПЈЕ НЕМА ДА ЈА ПОДДРЖИ НАГРАДАТА „РОМАН НА ГОДИНАТА“

ГРАД СКОПЈЕ НЕМА ДА ЈА ПОДДРЖИ НАГРАДАТА „РОМАН НА ГОДИНАТА“

Град Скопје ја повлече поддршката за наградата „Роман на годината“, престижното признание што 18 години го доделуваше „Утрински весник“, а по згаснува ...
СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2018 ЗА АНДОВА-ШОПОВА ВО КИЦ

СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2018 ЗА АНДОВА-ШОПОВА ВО КИЦ

Писателката Николина Андова-Шопова вечерва во 19 часот во Културно информативниот центар (КИЦ) ќе ја прими наградата за Роман на годината за 2018, за ...
„НЕКОЈ БИЛ ТУКА“ НА АНДОВА-ШОПОВА Е РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2018

„НЕКОЈ БИЛ ТУКА“ НА АНДОВА-ШОПОВА Е РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2018

„Некој бил тука“ на Николина Андова-Шопова, во издание на „Темплум“ е прогласен за Роман на годината за 2018 година, награда која ја доделува Фондациј ...
„ОДБРОЈУВАЊЕ“ НА ПАРМАКОВСКА Е РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2017 ГОДИНА

„ОДБРОЈУВАЊЕ“ НА ПАРМАКОВСКА Е РОМАН НА ГОДИНАТА ЗА 2017 ГОДИНА

Делото на писателката Фросина Пармаковска, „Одбројување“ е Роман на годината за 2017 година, која од годинава ја доделува Фондацијата за промоција и у ...
10 / 10 НАПИСИ