Таг: садење дрвја

НАД 250 ДРВЈА ЗАСАДЕНИ НИЗ ВЕЛЕС

НАД 250 ДРВЈА ЗАСАДЕНИ НИЗ ВЕЛЕС

На повеќе локации во Велес се засадени 250 садници на листопадни и зимзелени дрвја. Садници од туја, јасен, платан и други видови растенија се засаден ...
ОХРИД ЗАСАДИ 25 ДРВЈА ЗА ДА СИ ГО ПРОЧИСТИ ВОЗДУХОТ

ОХРИД ЗАСАДИ 25 ДРВЈА ЗА ДА СИ ГО ПРОЧИСТИ ВОЗДУХОТ

Во Охрид се засадени 25 дрвја од видот ликвидамбар, кои ќе го чуваат градот од аерозагадување, а кои масовно се садат низ цела Европа. „Познато е д ...
2 / 2 НАПИСИ