Таг: салмонела

КРОМИД УВЕЗЕН ОД МЕКСИКО ПРЕДИЗВИКА МАСОВНО ШИРЕЊЕ НА САЛМОНЕЛАТА ВО САД

КРОМИД УВЕЗЕН ОД МЕКСИКО ПРЕДИЗВИКА МАСОВНО ШИРЕЊЕ НА САЛМОНЕЛАТА ВО САД

Американските здравствени власти го поврзаа ширењето на салмонелата, регистрирано во 37 сојузни држави, со разни видови увезен свеж кромид и ги повика ...
АМЕРИКАНЦИТЕ ПРЕДУПРЕДЕНИ ДА НЕ ГИ БАКНУВААТ КОКОШКИТЕ ПОРАДИ ЕПИДЕМИЈА НА САЛМОНЕЛА

АМЕРИКАНЦИТЕ ПРЕДУПРЕДЕНИ ДА НЕ ГИ БАКНУВААТ КОКОШКИТЕ ПОРАДИ ЕПИДЕМИЈА НА САЛМОНЕЛА

Американскиот центар за контрола и заштита од болести ги предупреди граѓаните да се воздржат од бакнување на живината поради епидемија на салмонела. Ц ...
САЛМОНЕЛА ВО МАЈОНЕЗ ПРИЧИНА ЗА ТРУЕЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО КУМАНОВСКАТА ГРАДИНКА

САЛМОНЕЛА ВО МАЈОНЕЗ ПРИЧИНА ЗА ТРУЕЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО КУМАНОВСКАТА ГРАДИНКА

Бактеријата салмонела пронајдена во мајонез е причина за труењето на 66 деца и тројца вработени во три објекти на градинката „Ангел Шајче“ во Куманово ...
3 / 3 НАПИСИ