Таг: Сараевски филмски фестивал

ФИЛМОВИ НА КОТЕВСКА, АПЧЕВСКА И НОВАКОВА ВО СЕЛЕКЦИИТЕ ЗА НАГРАДИ НА САРАЕВСКИОТ ФЕСТИВАЛ

ФИЛМОВИ НА КОТЕВСКА, АПЧЕВСКА И НОВАКОВА ВО СЕЛЕКЦИИТЕ ЗА НАГРАДИ НА САРАЕВСКИОТ ФЕСТИВАЛ

Три македонски филмови од три режисерки се во селекциите за наградите Срце на Сараево на 27. Сараевски филмски фестивал, кој ќе се одржи од 13 до 20 а ...
ДОБИВ НОВО СРЦЕ ЗА 56. РОДЕНДЕН – ОСКАРОВЕЦОТ ИЊАРИТУ НАГРАДЕН СО ПОЧЕСНАТА „СРЦЕ НА САРАЕВО“

ДОБИВ НОВО СРЦЕ ЗА 56. РОДЕНДЕН – ОСКАРОВЕЦОТ ИЊАРИТУ НАГРАДЕН СО ПОЧЕСНАТА „СРЦЕ НА САРАЕВО“

Оскаровецот Алехандро Гонзалес Ињариту и полскиот наградуван режисер Павел Павликовски синоќа беа специјални гости на отворањето на 25. Сараевски филм ...
БУГАРСКИОТ ФИЛМ „АГА“ НА ЛАЗАРОВ ПОБЕДИ НА САРАЕВСКИОТ ФЕСТИВАЛ

БУГАРСКИОТ ФИЛМ „АГА“ НА ЛАЗАРОВ ПОБЕДИ НА САРАЕВСКИОТ ФЕСТИВАЛ

Филмот „Ага“ на бугарскиот режисер Милко Лазаров  ја доби наградата Срце на Сараево за најдобар филм на 23. Сараевски филмски фестивал, кој заврши син ...
ГЛЕДАЈТЕ ВЕСТИ, ПОСМЕШНИ СЕ И ОД НАЈДОБРИТЕ КОМЕДИИ, КАЖА МОНТИПАЈТОНОВЕЦОТ ЏОН КЛИЗ ВО САРАЕВО

ГЛЕДАЈТЕ ВЕСТИ, ПОСМЕШНИ СЕ И ОД НАЈДОБРИТЕ КОМЕДИИ, КАЖА МОНТИПАЈТОНОВЕЦОТ ЏОН КЛИЗ ВО САРАЕВО

Светски познатиот комичар Џон Клиз, вчера со свирежи во знак на поддршка, со огромен аплауз од 3-илјадната публика на Сараевскиот филмски фестивал ја ...
МАКЕДОНИЈА ВО САРАЕВО СО „ЖАБА“, КОПРОДУКЦИЈА ШТО ГО ЛЕЧИ ПОСТВОЕНИОТ СИНДРОМ

МАКЕДОНИЈА ВО САРАЕВО СО „ЖАБА“, КОПРОДУКЦИЈА ШТО ГО ЛЕЧИ ПОСТВОЕНИОТ СИНДРОМ

Со многу емоции, солзи и смеење околу 4-илјадна публика синоќа на 23. Сараевски филмски фестивал  на проекција на отворено ја проследни светската прем ...
5 / 5 НАПИСИ