Таг: седница

1 2 3 13 10 / 126 НАПИСИ
В ПЕТОК ПОЧНУВА СЕДНИЦАТА ЗА ПОТРЕБА ОД УСТАВНИ ИЗМЕНИ, МОЖЕ ДА ТРАЕ НАЈМНОГУ 10 РАБОТНИ ДЕНА, АКО НЕМА 80 ГЛАСА „ЗА“ ПОСТАПКАТА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДОЛЖИ

В ПЕТОК ПОЧНУВА СЕДНИЦАТА ЗА ПОТРЕБА ОД УСТАВНИ ИЗМЕНИ, МОЖЕ ДА ТРАЕ НАЈМНОГУ 10 РАБОТНИ ДЕНА, АКО НЕМА 80 ГЛАСА „ЗА“ ПОСТАПКАТА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДОЛЖИ

В петок во Собранието треба да почне пленарната седница за уставните измени. Постапката е веќе почната со тоа што на 25 јули, Комисијата за уставни пр ...
АРСОВСКА ПАК НЕ ДОЈДЕ НА СЕДНИЦА ДА ОДГОВАРА НА СОВЕТНИЧКИ ПРАШАЊА, ПОСЛЕДНА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ИМАШЕ НА 20 МАЈ

АРСОВСКА ПАК НЕ ДОЈДЕ НА СЕДНИЦА ДА ОДГОВАРА НА СОВЕТНИЧКИ ПРАШАЊА, ПОСЛЕДНА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ИМАШЕ НА 20 МАЈ

Градоначалничката Данела Арсовска денеска пак не дојде на седницата за советнички прашања на Советот на Град Скопје. Пред самиот почеток на седницата ...
ДОДЕКА ПАРТИИТЕ СЕ КАРААТ ЗА ПРИФАТИЛИШТЕТО ВО БИТОЛА, ЖИТЕЛИТЕ САМИ ЗГРИЖИЈА ДЕЛ ОД БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА ВО ИМПРОВИЗИРАНИ ФАРМИ

ДОДЕКА ПАРТИИТЕ СЕ КАРААТ ЗА ПРИФАТИЛИШТЕТО ВО БИТОЛА, ЖИТЕЛИТЕ САМИ ЗГРИЖИЈА ДЕЛ ОД БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА ВО ИМПРОВИЗИРАНИ ФАРМИ

Да се стави повторно во функција шинтерската служба при Јавното претпријатие „Комуналец“ во Битола, како преодно решение за справување со бездомните к ...
АКО СТЕ УЛИЧАРКА НЕ МОРА НИЕ ДА ВЕ ТРПИМЕ, Ѝ РЕЧЕ АРСОВСКА НА СОВЕТНИЧКАТА ЈАНЧЕВА ВО ДИСКУСИЈАТА ЗА БЛОКИРАНАТА СМЕТКА НА ГРАДОТ

АКО СТЕ УЛИЧАРКА НЕ МОРА НИЕ ДА ВЕ ТРПИМЕ, Ѝ РЕЧЕ АРСОВСКА НА СОВЕТНИЧКАТА ЈАНЧЕВА ВО ДИСКУСИЈАТА ЗА БЛОКИРАНАТА СМЕТКА НА ГРАДОТ

Градоначалничката Данела Арсовска денеска од говорницата во Советот на Град Скопје ја нарече уличарка советничката од СДСМ Љубица Јанчева. „Ако сте ...
НА ДЕНОТ РЕЗЕРВИРАН ЗА ПРАТЕНИЧКИ ПРАШАЊА, ПАРЛАМЕНТАРНОТО МНОЗИНСТВО ГИ ДОНЕСЕ ПЕТТЕ ЗАКОНИ ЗА ГРАДБАТА НА АВТОПАТИТЕ ОД „БЕХТЕЛ И ЕНКА“

НА ДЕНОТ РЕЗЕРВИРАН ЗА ПРАТЕНИЧКИ ПРАШАЊА, ПАРЛАМЕНТАРНОТО МНОЗИНСТВО ГИ ДОНЕСЕ ПЕТТЕ ЗАКОНИ ЗА ГРАДБАТА НА АВТОПАТИТЕ ОД „БЕХТЕЛ И ЕНКА“

По мал прекин на целодневната седница број 116 резервирана само за пратенички прашања, парламентарното мнозинство по 14.30 часот на седницата 115 ги д ...
СЕДНИЦАТА НА БИТОЛСКИОТ СОВЕТ НА 20 АПРИЛ БЕШЕ НЕПРАВИЛНО ПРЕКИНАТА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ПЕНОВ

СЕДНИЦАТА НА БИТОЛСКИОТ СОВЕТ НА 20 АПРИЛ БЕШЕ НЕПРАВИЛНО ПРЕКИНАТА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ПЕНОВ

Седницата на Советот на Општина Битола беше неправилно прекината, рече министерот за локална самоуправата Ристо Пенов денес во Битола, одговарајќи на ...
СКОРО ЕДЕН МЕСЕЦ НЕМА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ВО БИТОЛА, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ И ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ИЛИЕВСКА СЕ РАСПРАВААТ НА ФЕЈСБУК

СКОРО ЕДЕН МЕСЕЦ НЕМА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ВО БИТОЛА, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЊАНОВСКИ И ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ИЛИЕВСКА СЕ РАСПРАВААТ НА ФЕЈСБУК

Градоначалникот на Битола Тони Коњановски, кадар на ВМРO-ДПМНЕ, преку Фејсбук ја повика претседателката на Советот, Габриела Илиевска од граѓанската и ...
СОВЕТНИЦИТЕ ОД СДСМ БАРААТ ВОНРЕДНА СЕДНИЦА ОТИ ГРАД СКОПЈЕ Е ПРЕД БАНКРОТ, СЛАВЕСКИ ЧЕКА АРСОВСКА ДА ДОСТАВИ ИЗВЕШТАЈ ЗА СОСТОЈБАТА

СОВЕТНИЦИТЕ ОД СДСМ БАРААТ ВОНРЕДНА СЕДНИЦА ОТИ ГРАД СКОПЈЕ Е ПРЕД БАНКРОТ, СЛАВЕСКИ ЧЕКА АРСОВСКА ДА ДОСТАВИ ИЗВЕШТАЈ ЗА СОСТОЈБАТА

Советниците од СДСМ во Советот на Град Скопје денеска доставија барање за вонредна седница поради блокираната сметка и лошата финансиска состојба на Г ...
СУМАТА ОД 300 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ПРИ ГРАДБА НА КОРИДОРИТЕ 8 и 10 МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПОТРОШИ, ЗАШТО ЌЕ СЕ ИСПЛАЌА ОТШТЕТА САМО ЗА ДИВОГРАДБИ ШТО ЌЕ ДОБИЈАТ НА СУД

СУМАТА ОД 300 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ПРИ ГРАДБА НА КОРИДОРИТЕ 8 и 10 МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПОТРОШИ, ЗАШТО ЌЕ СЕ ИСПЛАЌА ОТШТЕТА САМО ЗА ДИВОГРАДБИ ШТО ЌЕ ДОБИЈАТ НА СУД

Во новата верзија на Законот за експропријација отпадна фразата „без извршно судско решение“. Овој закон е дел од петте закони за изградба на стратешк ...
НОВИНАРИТЕ МОЖЕ НА СЕДНИЦА, КАМЕРИТЕ НАДВОР, ОДЛУЧИ НА КОЛЕГИУМ СУДСКИОТ СОВЕТ ПОД РАКОВОДСТВО НА НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ САШКО ГЕОРГИЕВ

НОВИНАРИТЕ МОЖЕ НА СЕДНИЦА, КАМЕРИТЕ НАДВОР, ОДЛУЧИ НА КОЛЕГИУМ СУДСКИОТ СОВЕТ ПОД РАКОВОДСТВО НА НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ САШКО ГЕОРГИЕВ

Нема услови да останат камерите во салата на Судскиот совет, нека излезат надвор, кажа новиот претседател на Судскиот совет Сашко Георгиев, на денешна ...
1 2 3 13 10 / 126 НАПИСИ