Таг: сексуални работници

СО НОВ ЗАКОН ЗА СЕКСУАЛНА РАБОТА ЌЕ СЕ НАМАЛИ ВЛИЈАНИЕТО НА ПОЛИЦИЈАТА И СПЕКТАКУЛАРНИТЕ АПСЕЊА, ВЕЛАТ СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ

СО НОВ ЗАКОН ЗА СЕКСУАЛНА РАБОТА ЌЕ СЕ НАМАЛИ ВЛИЈАНИЕТО НА ПОЛИЦИЈАТА И СПЕКТАКУЛАРНИТЕ АПСЕЊА, ВЕЛАТ СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ

Претставниците на институциите често се тие кои ги прекршуваат правата на сексуалните работници. Тие, во случај на повреда на права, особено во мали м ...
ЦРВЕНИ ФЕНЕРИ НАМЕСТО ЦРВЕНИ ЧАДОРИ – СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ВЕЧЕРВА ЌЕ ИЗВЕДАТ ПЕРФОРМАНС ВО УНИВЕРЗАЛНА САЛА

ЦРВЕНИ ФЕНЕРИ НАМЕСТО ЦРВЕНИ ЧАДОРИ – СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ ВЕЧЕРВА ЌЕ ИЗВЕДАТ ПЕРФОРМАНС ВО УНИВЕРЗАЛНА САЛА

„Ние“ е насловена годинашната кампања на Граѓанската иницијатива за заштита, промоција и унапредување на правата на сексуалните работници „Стар-Стар“, ...
И НИЕ СМЕ МАЈКИ И ЖЕНИ, НЕ ТРЕБА ДА ВИ ПРЕЧИ ШТО РАБОТИМЕ, РЕКОА СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ НА 12. МАРШ ПРОТИВ НАСИЛСТВО

И НИЕ СМЕ МАЈКИ И ЖЕНИ, НЕ ТРЕБА ДА ВИ ПРЕЧИ ШТО РАБОТИМЕ, РЕКОА СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ НА 12. МАРШ ПРОТИВ НАСИЛСТВО

„И јас сум човек, мајка и жена. Мое лично право на избор е што ќе работам и не треба никому да му пречи. Ние, сексуалните работници, ќе продолжиме да ...
СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ ПОБАРАА ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЈА ПО МОДЕЛОТ НА НОВ ЗЕЛАНД НА МАРШОТ НА ЦРВЕНИТЕ ЧАДОРИ

СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ ПОБАРАА ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЈА ПО МОДЕЛОТ НА НОВ ЗЕЛАНД НА МАРШОТ НА ЦРВЕНИТЕ ЧАДОРИ

Традиционалниот марш на сексуалните работнички за нивните права се одржа денеска по десетти пат под мотото „Декриминализација сега“. Маршот на црве ...
ДА ПРЕСТАНАТ ПРЕДРАСУДИТЕ КОН НАС, АПЕЛИРАА СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ НА МАРШОТ НА ЦРВЕНИТЕ ЧАДОРИ

ДА ПРЕСТАНАТ ПРЕДРАСУДИТЕ КОН НАС, АПЕЛИРАА СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЦИ НА МАРШОТ НА ЦРВЕНИТЕ ЧАДОРИ

Со црвени чадори, облечени во долна облека и со маски на очите, сексуалните работници денеска маршираа низ Скопје. Тие на маршот порачаа да престане н ...
СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ БЕСПЛАТНИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ ШТО ГИ ДОБИВААТ ОД НЕВЛАДИНИТЕ

СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ БЕСПЛАТНИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ ШТО ГИ ДОБИВААТ ОД НЕВЛАДИНИТЕ

Сексуалните работници, лицата што инјектираат дроги, лицата што живеат со ХИВ и останатите маргинализирани заедници за еден месец ќе останат без беспл ...
6 / 6 НАПИСИ