Таг: штедење

1 2 10 / 15 НАПИСИ
ТРОШИМЕ ДВОЈНО ПОВЕЌЕ СТРУЈА ОД ЗЕМЈИТЕ ВО ЕУ ОТИ ЗГРАДИТЕ НЕ СЕ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ

ТРОШИМЕ ДВОЈНО ПОВЕЌЕ СТРУЈА ОД ЗЕМЈИТЕ ВО ЕУ ОТИ ЗГРАДИТЕ НЕ СЕ ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ

Во земјава се троши двојно повеќе струја за разлика од европските земји оти нема енергетски ефикасни објекти. И покрај тоа што согласно Законот за ене ...
ЗА 16,32 ОТСТО НАМАЛЕНА ПОТРОШУВАЧКАТА НА СКАПА СТРУЈА СО ВОВЕДУВАЊЕ НА БЛОК ТАРИФИТЕ

ЗА 16,32 ОТСТО НАМАЛЕНА ПОТРОШУВАЧКАТА НА СКАПА СТРУЈА СО ВОВЕДУВАЊЕ НА БЛОК ТАРИФИТЕ

Домаќинствата за 16,32% ја намалиле потрошувачката на електрична енергија во скапа (висока) тарифа откако се воведени блок тарифите, вели Регулаторнат ...
ГЕРМАНЦИТЕ ШТЕДАТ И ГИ МЕНУВААТ ПОТРОШУВАЧКИТЕ НАВИКИ ПОРАДИ ИНФЛАЦИЈАТА

ГЕРМАНЦИТЕ ШТЕДАТ И ГИ МЕНУВААТ ПОТРОШУВАЧКИТЕ НАВИКИ ПОРАДИ ИНФЛАЦИЈАТА

Драматичниот пораст на цените ги принуди Германците да штедат и да ги променат своите потрошувачки навики на разни начини. Според анкетата на компани ...
ШТЕДЕЊЕТО ПАРИ ВО БАНКА Е БЕЗБЕДНА ИНВЕСТИЦИЈА СО МИНИМАЛЕН РИЗИК, А ПРИСТАПОТ ДО СРЕДСТВАТА Е БРЗ И ЛЕСЕН

ШТЕДЕЊЕТО ПАРИ ВО БАНКА Е БЕЗБЕДНА ИНВЕСТИЦИЈА СО МИНИМАЛЕН РИЗИК, А ПРИСТАПОТ ДО СРЕДСТВАТА Е БРЗ И ЛЕСЕН

Кога се мисли на инвестирање, најчесто станува збор за акции, недвижен имот или странски валути. Сите тие нудат одреден долгорочен поврат на средстват ...
НАСТАВАТА ПРОДОЛЖУВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО, ВЕЛИ МОН ПО ВЛАДИНАТА ОДЛУКА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА СТРУЈАТА

НАСТАВАТА ПРОДОЛЖУВА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО, ВЕЛИ МОН ПО ВЛАДИНАТА ОДЛУКА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА СТРУЈАТА

Наставата во училиштата продолжува со физичко присуство, соопшти Министерството за образование и наука (МОН). Школите се префрлени во тарифата како до ...
ОПШТИНИТЕ АРАЧИНОВО, ГОСТИВАР И СВЕТИ НИКОЛЕ НЕ ШТЕДЕЛЕ СТРУЈА, ПОКАЖА АНАЛИЗАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА

ОПШТИНИТЕ АРАЧИНОВО, ГОСТИВАР И СВЕТИ НИКОЛЕ НЕ ШТЕДЕЛЕ СТРУЈА, ПОКАЖА АНАЛИЗАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА

Општините Арачиново, Гостивар и Свети Николе најмногу отстапиле од мерките на Владата за заштеда на електрична енергија, кажа денеска министерот за ек ...
МИЛЕНИУМСКИОТ КРСТ НА ВОДНО СВЕТИ ИАКО Е ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА, ОПШТИНА АЕРОДРОМ ГО ИЗГАСНА КРСТОТ ВО ЛИСИЧЕ

МИЛЕНИУМСКИОТ КРСТ НА ВОДНО СВЕТИ ИАКО Е ЕНЕРГЕТСКА КРИЗА, ОПШТИНА АЕРОДРОМ ГО ИЗГАСНА КРСТОТ ВО ЛИСИЧЕ

Милениумскиот крст на Водно иако е енергетска криза секоја вечер свети. Градоначалничката Данела Арсовска пред три недели најави дека Град Скопје ќе п ...
ВО ГРЕЈНА СЕЗОНА ЈАВНИОТ СЕКТОР ДА РАБОТИ ОД 9 ДО 15 ЧАСОТ ЗА ДА СЕ ЗАШТЕДИ СТРУЈА, ПРЕДЛАГА КОНФЕДЕРАЦИЈАТА НА СЛОБОДНИ СИНДИКАТИ

ВО ГРЕЈНА СЕЗОНА ЈАВНИОТ СЕКТОР ДА РАБОТИ ОД 9 ДО 15 ЧАСОТ ЗА ДА СЕ ЗАШТЕДИ СТРУЈА, ПРЕДЛАГА КОНФЕДЕРАЦИЈАТА НА СЛОБОДНИ СИНДИКАТИ

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) денеска предложи јавниот сектор да работи со скратено работнo време од 9 до 15 часот за да се заштеди елек ...
ОД 1 СЕПТЕМВРИ САНКЦИИ ЗА РАКОВОДИТЕЛИТЕ НА ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ШТО НЕМА ДА ТРОШАТ 15 ОТСТО ПОМАЛКУ СТРУЈА ОД ЛАНИ

ОД 1 СЕПТЕМВРИ САНКЦИИ ЗА РАКОВОДИТЕЛИТЕ НА ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ШТО НЕМА ДА ТРОШАТ 15 ОТСТО ПОМАЛКУ СТРУЈА ОД ЛАНИ

Од утре, државните институции треба да трошат 15 отсто помалку струја споредено со истиот месец лани, а ќе има санкции за раководителите на институции ...
ЌЕ ШТЕДИМЕ СО НАМАЛУВАЊЕ НА ОСВЕТЛУВАЊЕТО, НО ЗА ДА ИМА ПАРИ И ГРАЃАНИТЕ МОРА РЕДОВНО ДА ГИ ПЛАЌААТ ДАВАЧКИТЕ КОН ГРАДОТ, КАЖА АРСОВСКА

ЌЕ ШТЕДИМЕ СО НАМАЛУВАЊЕ НА ОСВЕТЛУВАЊЕТО, НО ЗА ДА ИМА ПАРИ И ГРАЃАНИТЕ МОРА РЕДОВНО ДА ГИ ПЛАЌААТ ДАВАЧКИТЕ КОН ГРАДОТ, КАЖА АРСОВСКА

На булеварите и улиците кои се под надлежност на Град Скопје нема да се гаси уличното осветлување, кажа градоначалничката Данела Арсовска. Како дел од ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ