Таг: Швајцарија

1 2 3 5 10 / 43 НАПИСИ
ШВАЈЦАРИЈА ПЛАНИРА ДА ГИ НАГРАДУВА ЛУЃЕТО КОИ ЌЕ УБЕДАТ ДРУГИ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ

ШВАЈЦАРИЈА ПЛАНИРА ДА ГИ НАГРАДУВА ЛУЃЕТО КОИ ЌЕ УБЕДАТ ДРУГИ ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ

Швајцарците кои ќе ги убедат своите пријатели, колеги или роднини да се вакцинираат против ковид-19 може да бидат наградени, според предлог направен д ...
ШВАЈЦАРИЈА СТАНА УШТЕ ПОГОЛЕМ РАЈ ЗА БОГАТИТЕ ВО ПАНДЕМИЈАТА, СЕКОЈ СЕДМИ ЖИТЕЛ Е МИЛИОНЕР

ШВАЈЦАРИЈА СТАНА УШТЕ ПОГОЛЕМ РАЈ ЗА БОГАТИТЕ ВО ПАНДЕМИЈАТА, СЕКОЈ СЕДМИ ЖИТЕЛ Е МИЛИОНЕР

Швајцарија ги привлекува супербогатите луѓе од цел свет веќе со децении и денес во оваа земја живеат повеќе милионери од каде било на светот. Славнит ...
ЖИТЕЛИТЕ НА ВЕВЧАНИ ОДБРАА ДА СЕ РЕНОВИРА ГРАДИНКА И ЦЕНТАР ЗА ПЕНЗИОНЕРИ СО ПАРИ ОД ШВАЈЦАРИЈА 

ЖИТЕЛИТЕ НА ВЕВЧАНИ ОДБРАА ДА СЕ РЕНОВИРА ГРАДИНКА И ЦЕНТАР ЗА ПЕНЗИОНЕРИ СО ПАРИ ОД ШВАЈЦАРИЈА 

Комплетно опремен и реновиран дневен центар за пензионери и реконструкција и адаптација на просториите во градинката „Планински цвет“ во Вевчани, се д ...
МАНГУПИ И ШИЗИЦИ

МАНГУПИ И ШИЗИЦИ

Наместо да ги тргнат мангупите што ѝ пречат на државата, државата ќе го тргне зеленилото што им пречи на мангупите. ...
ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ПОЧНЕ ДА ГИ ВАКЦИНИРА ДЕЦАТА ОД 12 ДО 15 ГОДИНИ ОД СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ПОЧНЕ ДА ГИ ВАКЦИНИРА ДЕЦАТА ОД 12 ДО 15 ГОДИНИ ОД СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

Швајцарија планира да им дозволи на децата од 12 до 15 години да примат вакцина против ковид-19 уште од следната недела, кажа надлежниот за вакцинациј ...
ЈАХТИ И БРОДОВИ ЈА ОБЕЛЕЖАА ГРАНИЦАТА МЕЃУ ФРАНЦИЈА И ШВАЈЦАРИЈА КАКО ДЕЛ ОД УМЕТНИЧКИ ПЕРФОРМАНС

ЈАХТИ И БРОДОВИ ЈА ОБЕЛЕЖАА ГРАНИЦАТА МЕЃУ ФРАНЦИЈА И ШВАЈЦАРИЈА КАКО ДЕЛ ОД УМЕТНИЧКИ ПЕРФОРМАНС

Стотици бродови се наредија низ езерото Женева, во вид на уметничко претставување на границата помеѓу Швајцарија и Франција. Границата е долга 59 кило ...
ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ЗАБРАНИ ПОКРИВАЊЕ НА ЛИЦЕТО ВО ЈАВНОСТ ПО УСПЕШНИОТ РЕФЕРЕНДУМ

ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ЗАБРАНИ ПОКРИВАЊЕ НА ЛИЦЕТО ВО ЈАВНОСТ ПО УСПЕШНИОТ РЕФЕРЕНДУМ

Швајцарија на референдум одлучи да се забрани покривање на лицето во јавност, вклучувајќи ги бурките и никабот, кои ги носат муслиманките. Официјалнит ...
МАКЕДОНИЈА ЌЕ ЈА ПРИМИ ВАКЦИНАТА „АСТРАЗЕНЕКА“ И ПОКРАЈ СОМНЕЖОТ ВО ЕФИКАСНОСТА НА ПОВЕЌЕ ЕВРОПСКИ ЗЕМЈИ

МАКЕДОНИЈА ЌЕ ЈА ПРИМИ ВАКЦИНАТА „АСТРАЗЕНЕКА“ И ПОКРАЈ СОМНЕЖОТ ВО ЕФИКАСНОСТА НА ПОВЕЌЕ ЕВРОПСКИ ЗЕМЈИ

Македонија ја одобри вакцината на Универзитетот Оксфорд и „АстраЗенека“, затоа што станува збор за вакцини кои ги поминале потребните испитувања и се ...
ШВАЈЦАРИЈА НЕ ЈА ОДОБРИ ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „АСТРАЗЕНЕКА“ ЗАШТО НЕ Е СИГУРНА КОЛКУ Е КВАЛИТЕТНА

ШВАЈЦАРИЈА НЕ ЈА ОДОБРИ ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „АСТРАЗЕНЕКА“ ЗАШТО НЕ Е СИГУРНА КОЛКУ Е КВАЛИТЕТНА

Швајцарија го одложи одобрувањето на вакцината против ковид-19 на Оксфорд и „АстраЗенека“ поради тоа што нема доволно податоци за безбедноста, квалите ...
ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ЌЕ РАБОТАТ НА ПАКУВАЊЕ ЗАРЗАВАТ ВО НОВ ЦЕНТАР ЗА РАБОТНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА ВО СТРУМИЦА

ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ЌЕ РАБОТАТ НА ПАКУВАЊЕ ЗАРЗАВАТ ВО НОВ ЦЕНТАР ЗА РАБОТНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА ВО СТРУМИЦА

Лица со попречености, но и зависници, директно се вклучија со работа во првиот Центар за работно ориентирана рехабилитација на граѓанското здружение „ ...
1 2 3 5 10 / 43 НАПИСИ