Таг: синдикат

1 2 3 20 / 30 НАПИСИ
БРОНЗЕНИ РЕСПИРАТОРИ

БРОНЗЕНИ РЕСПИРАТОРИ

1 Не можам да сфатам дека дури и во услови на пандемија што предизвикува сериозна економска криза, привилегиранава класа, што кај нас се одзива на име ...
МАКРОН ГИ ПОВИКА ШТРАЈКУВАЧИТЕ ПРОТИВ ПЕНЗИСКИТЕ РЕФОРМИ ДА НЕ ГИ РАСИПУВААТ БОЖИКНИТЕ ПРАЗНИЦИ

МАКРОН ГИ ПОВИКА ШТРАЈКУВАЧИТЕ ПРОТИВ ПЕНЗИСКИТЕ РЕФОРМИ ДА НЕ ГИ РАСИПУВААТ БОЖИКНИТЕ ПРАЗНИЦИ

Францускиот претседател Емануел Макрон ги повика синдикатите на превозниците да ги прекинат штрајковите кои што може да предизвикаат хаос за време на ...
НЕ БЕГАМЕ ОД ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И НА СЕСТРИТЕ, ЗАКОНОТ E ОТВОРЕН ЗА РАСПРАВА, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

НЕ БЕГАМЕ ОД ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И НА СЕСТРИТЕ, ЗАКОНОТ E ОТВОРЕН ЗА РАСПРАВА, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Со Предлог-законот за лекарска дејност клучно е дека се прецизира и утврдува статусот на лекарите, се остава можност за нивна саморегулација и се заја ...
ЗА ИЗГРАДБАТА НА ТРИТЕ КАТНИ ГАРАЖИ ВО КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ЌЕ СЕ ОДЛУЧУВА ПО ИЗБОРИТЕ

ЗА ИЗГРАДБАТА НА ТРИТЕ КАТНИ ГАРАЖИ ВО КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ЌЕ СЕ ОДЛУЧУВА ПО ИЗБОРИТЕ

За изградбата на трите монтажни катни гаражи во кругот на Клиничкиот центар ќе се решава по завршување на претседателските избори на 5 мај, вели Минис ...
ВРАБОТЕНИТЕ ВО КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ЈА БЛОКИРАА НАПЛАТНАТА РАМПА ЗА ПАРКИНГОТ

ВРАБОТЕНИТЕ ВО КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ЈА БЛОКИРАА НАПЛАТНАТА РАМПА ЗА ПАРКИНГОТ

Вработените во Клиничкиот центар утрово пет минути ја блокираа наплатната рампа кај хелиодромот, во знак на протест против одлуката на Град Скопје да ...
ТЕТОВСКИТЕ ЕКОЛОГИСТИ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА „ЈУГОХРОМ“ ЌЕ ЈА ИЗГРАДИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА

ТЕТОВСКИТЕ ЕКОЛОГИСТИ СЕ СОМНЕВААТ ДЕКА „ЈУГОХРОМ“ ЌЕ ЈА ИЗГРАДИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА

По објавата дека Владата на Република Македонија ќе одобри 1,5 милиони евра за инсталирање на филтри за прочистување на отпадните гасови во „Југохром“ ...
„ЈУГОХРОМ“ БАРА ПОМОШ ОД ВЛАДАТА ЗА ДА ЈА ПЛАТИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА ОД 12 МИЛИОНИ ЕВРА

„ЈУГОХРОМ“ БАРА ПОМОШ ОД ВЛАДАТА ЗА ДА ЈА ПЛАТИ ФИЛТЕР СТАНИЦАТА ОД 12 МИЛИОНИ ЕВРА

Поставен бетонски фундамент во кругот на комбинатот е сѐ она што во „Југохром“ е направено за изградба на филтер станицата за пречистување на отпаднит ...
СУДСКАТА ПОЛИЦИЈА СО УНИФОРМИ ОД БУВЉАК И ПИШТОЛ ОД АЦЕ ЦИГАНОТ

СУДСКАТА ПОЛИЦИЈА СО УНИФОРМИ ОД БУВЉАК И ПИШТОЛ ОД АЦЕ ЦИГАНОТ

Искинати палта, ветви и износени панталони, патики место чевли, стари вратовски и шапки носи полицијата што ги обезбедува судовите во Македонија. Судс ...
СИНДИКАЛЦИТЕ НЕ ИЗБРАА ЛИДЕР, КОНГРЕСОТ ПРЕКИНАТ

СИНДИКАЛЦИТЕ НЕ ИЗБРАА ЛИДЕР, КОНГРЕСОТ ПРЕКИНАТ

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) денес не успеа да избере претседател. На вонредниот конгрес денес во Охрид, дел од синдикалците бурно реагир ...
ЗАТВОРСКАТА ПОЛИЦИЈА МОЛИ КАЈ КОЛЕГИТЕ ОД МВР ДА ИМ ДАДАТ ИЗНОСЕНИ КОШУЛИ И ПАНТАЛОНИ, НОВИ УНИФОРМИ НЕМААТ 10 ГОДИНИ

ЗАТВОРСКАТА ПОЛИЦИЈА МОЛИ КАЈ КОЛЕГИТЕ ОД МВР ДА ИМ ДАДАТ ИЗНОСЕНИ КОШУЛИ И ПАНТАЛОНИ, НОВИ УНИФОРМИ НЕМААТ 10 ГОДИНИ

Антонио Стојчевски, претседател на Синдикатот на Затворската полиција и администрацијата во казнено-поправниот дом „Идризово“, по денешната посета на ...
1 2 3 20 / 30 НАПИСИ