Таг: Службен весник

1 2 3 10 / 21 НАПИСИ
ФИЛИП ДАСКАЛОВСКИ НОВ В. Д. ДИРЕКТОР НА СПОРТСКИОТ ЦЕНТАР „БОРИС ТРАЈКОВСКИ“, ВЛАДИМИР КРОНЕВСКИ НА СЛУЖБЕН ВЕСНИК

ФИЛИП ДАСКАЛОВСКИ НОВ В. Д. ДИРЕКТОР НА СПОРТСКИОТ ЦЕНТАР „БОРИС ТРАЈКОВСКИ“, ВЛАДИМИР КРОНЕВСКИ НА СЛУЖБЕН ВЕСНИК

Нов в. д. директор на ВИП Арена „Борис Трајковски“ од денес е Филип Даскаловски. Тој доаѓа на местото на Александар Петровски кој минатата недела наја ...
РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА СТАПУВА НА СИЛА ЗА 15 ДЕНА

РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА СТАПУВА НА СИЛА ЗА 15 ДЕНА

Македонија ќе стане Република Северна Македонија за околу две недели, кога според процедурата треба да стапи на сила Договорот од Преспа. Грчкиот парл ...
40 КАФЕАНИ

40 КАФЕАНИ

1 Е па, добро. Еве, се заврши оваа работа со името. И Законот за јазици се објави во Службен весник. Се донесе и Законот за спречување на корупцијата. ...
НА КРАЈОТ ОД МАНДАТОТ ИВАНОВ ГИ ПОМЕША ЛОНЦИТЕ, НЕ МОЖЕ ТОЈ ДА БАРА ОДГОВОРНОСТ ОД ЗАКОНОДАВНАТА ВЛАСТ, ТУКУ ОБРАТНО, ВЕЛИ ТАЛАТ ЏАФЕРИ

НА КРАЈОТ ОД МАНДАТОТ ИВАНОВ ГИ ПОМЕША ЛОНЦИТЕ, НЕ МОЖЕ ТОЈ ДА БАРА ОДГОВОРНОСТ ОД ЗАКОНОДАВНАТА ВЛАСТ, ТУКУ ОБРАТНО, ВЕЛИ ТАЛАТ ЏАФЕРИ

Претседателот на Собранието Талат Џафери рече дека вчера во рамки на уставните надлежности ги потпишал указите за Законот за употреба на јазиците и За ...
МАКЕДОНИЈА И ОФИЦИЈАЛНО СТАНА ДВОЈАЗИЧНА ВО СОБРАНИЕТО, ВЛАДАТА, СУДОВИТЕ, МИНИСТЕРСТВАТА, БОЛНИЦИТЕ, И СЕКАДЕ КАДЕ НАД 20 ОТСТО ЖИВЕАТ АЛБАНЦИ

МАКЕДОНИЈА И ОФИЦИЈАЛНО СТАНА ДВОЈАЗИЧНА ВО СОБРАНИЕТО, ВЛАДАТА, СУДОВИТЕ, МИНИСТЕРСТВАТА, БОЛНИЦИТЕ, И СЕКАДЕ КАДЕ НАД 20 ОТСТО ЖИВЕАТ АЛБАНЦИ

Законот за употреба на јазиците, што вчера претседателот на Собранието Талат Џафери го испрати на објава во Службен весник, по членот 1 кој вели дека ...
ЏАФЕРИ ГО ИСПРАТИ ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ЗАКОНОТ ЗА УПОТРЕБА НА ЈАЗИЦИТЕ ШТО ИВАНОВ НЕ ГО ПОТПИША

ЏАФЕРИ ГО ИСПРАТИ ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ЗАКОНОТ ЗА УПОТРЕБА НА ЈАЗИЦИТЕ ШТО ИВАНОВ НЕ ГО ПОТПИША

Претседателот на Собранието Талат Џафери вечерва во Службен весник го испратил Законот за употреба на јазиците, кој претседателот Ѓорге Иванов одби да ...
РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВЛЕЗЕ ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК, ЌЕ СТАПИ НА СИЛА ОТКАКО ГРЦИЈА ЌЕ ГИ РАТИФИКУВА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА И ПРОТОКОЛОТ ЗА ВЛЕЗ ВО НАТО

РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВЛЕЗЕ ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК, ЌЕ СТАПИ НА СИЛА ОТКАКО ГРЦИЈА ЌЕ ГИ РАТИФИКУВА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА И ПРОТОКОЛОТ ЗА ВЛЕЗ ВО НАТО

Амандманите од 33 до 36 заедно со Уставниот закон за нивно прогласување, со коишто се менува името на земјава од Република Македонија во Република Сев ...
ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ ЌЕ СЕ РАСПИШАТ НА 2 ИЛИ 3 ФЕВРУАРИ, ВЕЛИ ЏАФЕРИ

ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ ЌЕ СЕ РАСПИШАТ НА 2 ИЛИ 3 ФЕВРУАРИ, ВЕЛИ ЏАФЕРИ

Претседателот на Собранието Талат Џафери смета дека Собранието ги исполнило планираните активности и ги реализирало сите зацртани планови годинава. ...
ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА НЕМА ДА БИДЕ ОБЈАВЕН ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ДО РЕФЕРЕНДУМОТ, КАЖА ЏАФЕРИ

ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА НЕМА ДА БИДЕ ОБЈАВЕН ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ДО РЕФЕРЕНДУМОТ, КАЖА ЏАФЕРИ

Пред референдумот, закажан за 30 септември, претседателот на Собранието Талат Џафери нема да го објави во Службен весник Договорот со Грција за името ...
СОБРАНИЕТО ПАК ЌЕ ГО ГЛАСА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА ПО ОДБИВАЊЕТО НА ИВАНОВ ДА ГО ПОТПИШЕ

СОБРАНИЕТО ПАК ЌЕ ГО ГЛАСА ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА ПО ОДБИВАЊЕТО НА ИВАНОВ ДА ГО ПОТПИШЕ

Собранието денес ќе ја одржи седница на која пратениците во трето читање ќе гласаат за предлог-законот за ратификација на договорот со Грција за споро ...
1 2 3 10 / 21 НАПИСИ