Таг: Совет на Град Скопје

1 2 3 4 10 / 33 НАПИСИ
АРСОВСКА ВЕЛИ ДЕКА ВО 2024 ЌЕ ГО ИСПОЛНИ ВЕТУВАЊЕТО ЗА БЕСПЛАТЕН ЈАВЕН ПРЕВОЗ, ИАКО ЈСП „СКОПЈЕ“ НЕМА ПАРИ ЗА ПЛАТА

АРСОВСКА ВЕЛИ ДЕКА ВО 2024 ЌЕ ГО ИСПОЛНИ ВЕТУВАЊЕТО ЗА БЕСПЛАТЕН ЈАВЕН ПРЕВОЗ, ИАКО ЈСП „СКОПЈЕ“ НЕМА ПАРИ ЗА ПЛАТА

Градоначалничката Данела Арсовска најавива дека вгодина ќе воведе бесплатен автобуски превоз, а ЈСП „Скопје“ нема пари за плата и гравниот град пак мо ...
НЕМАМЕ СОРАБОТКА СО АРСОВСКА И АДМИНИСТРАЦИЈАТА, НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ ПРОЕКТИ, НО ТАА НЕ ГИ РЕАЛИЗИРА, ВЕЛИ ГОРЈАН ЈОВАНОВСКИ ОД „ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД“

НЕМАМЕ СОРАБОТКА СО АРСОВСКА И АДМИНИСТРАЦИЈАТА, НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ ПРОЕКТИ, НО ТАА НЕ ГИ РЕАЛИЗИРА, ВЕЛИ ГОРЈАН ЈОВАНОВСКИ ОД „ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД“

„Зелен хуман град“ (ЗХГ) е единствената советничка група во Советот на Град Скопје зад која не стојат политички партии туку 23 граѓански организации. ...
ЈСП „СКОПЈЕ“ НЕМА ПАРИ ЗА ПЛАТА, СОВЕТНИЦИТЕ НЕ ИЗГЛАСАА НОВИ СУБВЕНЦИИ ОД 1.8 МИЛИОНИ ЕВРА

ЈСП „СКОПЈЕ“ НЕМА ПАРИ ЗА ПЛАТА, СОВЕТНИЦИТЕ НЕ ИЗГЛАСАА НОВИ СУБВЕНЦИИ ОД 1.8 МИЛИОНИ ЕВРА

ЈСП „Скопје“ не доби нови субвенции од буџетот на Град Скопје. На вчерашната седница, советниците во Советот на Град Скопје не го изгласаа барањето на ...
ПОНИШТЕН РЕГУЛАЦИСКИОТ ПЛАН ЗА НАСЕЛБАТА ВЛАЕ, СПРЕЧЕНА НОВА БЕТОНИЗАЦИЈА НА СКОПЈЕ

ПОНИШТЕН РЕГУЛАЦИСКИОТ ПЛАН ЗА НАСЕЛБАТА ВЛАЕ, СПРЕЧЕНА НОВА БЕТОНИЗАЦИЈА НА СКОПЈЕ

Советот на Град Скопје вчера го укина Регулацискиот план С3 19 за населбата Влае. Овој план е основа за изработка на Деталниот урбанистички план (ДУП) ...
СОВЕТНИЦИТЕ ВО ГРАД СКОПЈЕ ПАК ЏАБЕ ПОСТАВУВАА ПРАШАЊА, НИКОЈ НЕ ОДГОВАРАШЕ, АРСОВСКА НЕ НИ ДОЈДЕ НА СЕДНИЦАТА

СОВЕТНИЦИТЕ ВО ГРАД СКОПЈЕ ПАК ЏАБЕ ПОСТАВУВАА ПРАШАЊА, НИКОЈ НЕ ОДГОВАРАШЕ, АРСОВСКА НЕ НИ ДОЈДЕ НА СЕДНИЦАТА

Советниците од Советот на Град Скопје и денеска не добија одговори на советнички прашања кои ги поставуваа до градоначалничката Данела Арсовска, дирек ...
СОВЕТНИЦИТЕ НЕ ИЗГЛАСАА ЗАДОЛЖУВАЊЕ НА ГРАДОТ ЗА НОВИ АВТОБУСИ, Ѝ КАЖАА НА АРСОВСКА ДЕКА ИМА 70 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА БРТ

СОВЕТНИЦИТЕ НЕ ИЗГЛАСАА ЗАДОЛЖУВАЊЕ НА ГРАДОТ ЗА НОВИ АВТОБУСИ, Ѝ КАЖАА НА АРСОВСКА ДЕКА ИМА 70 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА БРТ

Советот на Град Скопје по третпат не го прифати барањето на градоначалничката Данела Арсовска за задолжување на Градот од 10 милиони евра за купување ...
СОВЕТНИЦИТЕ ВО ГРАД СКОПЈЕ НЕ ЈА ПРИФАТИЈА ИНИЦИЈАТИВАТА НА СДСМ ВЛАДАТА ДА ЈА ПРЕЗЕМЕ УНИВЕРЗАЛНА САЛА ОТИ АРСОВСКА НЕ ЈА ПРАВИ

СОВЕТНИЦИТЕ ВО ГРАД СКОПЈЕ НЕ ЈА ПРИФАТИЈА ИНИЦИЈАТИВАТА НА СДСМ ВЛАДАТА ДА ЈА ПРЕЗЕМЕ УНИВЕРЗАЛНА САЛА ОТИ АРСОВСКА НЕ ЈА ПРАВИ

Советниците во Советот на Град Скопје не ја прифатија иницијативата на советниците од СДСМ Владата да ја преземе Универзална сала. Координаторката на ...
НЕ ПОМИНА ПРЕДЛОГОТ НА ЗХГ ВО АВТОБУСИТЕ НА ЈСП ДА СЕ ВОЗАТ КУЧИЊА, СОВЕТНИКОТ АНГЕЛОВСКИ ГИ ПРАША ИНИЦИЈАТОРИТЕ ДАЛИ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ВОЗИ И ПРЛЕНЦЕ

НЕ ПОМИНА ПРЕДЛОГОТ НА ЗХГ ВО АВТОБУСИТЕ НА ЈСП ДА СЕ ВОЗАТ КУЧИЊА, СОВЕТНИКОТ АНГЕЛОВСКИ ГИ ПРАША ИНИЦИЈАТОРИТЕ ДАЛИ ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ВОЗИ И ПРЛЕНЦЕ

Советниците во Советот на Град Скопје не ја прифатија иницијативата на „Зелен хуман град“ (ЗХГ), кучиња и мачки да се возат во автобусите на ЈСП „Скоп ...
ГРАЃАНИТЕ ДА МОЖАТ КУЧИЊАТА И МАЧКИТЕ ДА ГИ ВОЗАТ ВО АВТОБУСИТЕ НА ЈСП СКОПЈЕ, БАРА „ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД“ 

ГРАЃАНИТЕ ДА МОЖАТ КУЧИЊАТА И МАЧКИТЕ ДА ГИ ВОЗАТ ВО АВТОБУСИТЕ НА ЈСП СКОПЈЕ, БАРА „ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД“ 

Домашни миленици да можат да се возат во автобусите на ЈСП „Скопје“, бара граѓанската иницијатива „Зелен хуман град“. Двајцата советници од „Зелен хум ...
АРСОВСКА БАРА СОВЕТОТ НА ГРАД СКОПЈА ДА Ѝ ОДОБРИ КРЕДИТ ОД 10 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА КУПУВАЊЕ 50 АВТОБУСИ

АРСОВСКА БАРА СОВЕТОТ НА ГРАД СКОПЈА ДА Ѝ ОДОБРИ КРЕДИТ ОД 10 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА КУПУВАЊЕ 50 АВТОБУСИ

Град Скопје ќе земе кредит во висина од 10 милиони евра за да се набават 50 автобуси. На седницата на Советот на Град Скопје закажана за 26 јануари, к ...
1 2 3 4 10 / 33 НАПИСИ