Таг: Совет за безбедност

1 212 / 12 НАПИСИ
СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ГО ИЗБРА ПОРТУГАЛЕЦОТ ГУТЕРЕШ ЗА НОВ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ОН

СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ГО ИЗБРА ПОРТУГАЛЕЦОТ ГУТЕРЕШ ЗА НОВ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ОН

Советот за безбедност со акламација го избра поранешниот португалски премиер Антонио Гутереш за нов генерален секретар на Обединетите нации. Рускиот а ...
КЕРИМ ДОБИ ОСУМ ПОЗИТИВНИ И СЕДУМ НЕГАТИВНИ ГЛАСОВИ ВО ТРКАТА ЗА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ОН

КЕРИМ ДОБИ ОСУМ ПОЗИТИВНИ И СЕДУМ НЕГАТИВНИ ГЛАСОВИ ВО ТРКАТА ЗА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ОН

Советот за безбедност ќе одржува тајни гласања се додека се постигне консензус за кандидат да го наследи генералниот секретар на Обединетите нации, Ју ...
1 212 / 12 НАПИСИ