Таг: спинраза

ВЕРУВАМ ДЕКА ДЕЦАТА СО СПИНАЛНА МУСКУЛНА АТРОФИЈА ЌЕ ДОБИЈАТ ЛЕК ДО КРАЈОТ НА СЕПТЕМВРИ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

ВЕРУВАМ ДЕКА ДЕЦАТА СО СПИНАЛНА МУСКУЛНА АТРОФИЈА ЌЕ ДОБИЈАТ ЛЕК ДО КРАЈОТ НА СЕПТЕМВРИ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

Болните од ретката болест спинална мускулна атрофија (СМА) до крајот на следниот месец треба да ја добијат потребната терапија. „Техничкиот дијалог ...
ПРЕСРЕЌНА СУМ ШТО ГО ДОЧЕКАВМЕ ЛЕКОТ, ВЕЛИ МАЈКАТА НА ЈАНЕ КОЈ БОЛЕДУВА ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ СПИНАЛНА МУСКУЛНА АТРОФИЈА

ПРЕСРЕЌНА СУМ ШТО ГО ДОЧЕКАВМЕ ЛЕКОТ, ВЕЛИ МАЈКАТА НА ЈАНЕ КОЈ БОЛЕДУВА ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ СПИНАЛНА МУСКУЛНА АТРОФИЈА

Пресреќна сум што го дочекавме лекот, вели Деница Велковска мајка на 11-годишниот Јане Велковски, кој боледува од спинална мускулна атрофија (СМА), от ...
ОХРИЃАНИ ТРЧАА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ, КОИ БАРААТ НАВРЕМЕНА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ

ОХРИЃАНИ ТРЧАА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ, КОИ БАРААТ НАВРЕМЕНА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ

Охриѓани на годинешната трка покрај плажа во организација на „Прв до врв“ трчаа за лицата со ретки болести, со што ја поддржа годинешната кампања „Пок ...
СИТЕ САКАМЕ ЈАНЕ ДА ПРООДИ, И ВО СКОПЈЕ ПОЧНА КАМПАЊАТА ЗА ДЕНОТ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ

СИТЕ САКАМЕ ЈАНЕ ДА ПРООДИ, И ВО СКОПЈЕ ПОЧНА КАМПАЊАТА ЗА ДЕНОТ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ

Со цртање на лицата како дел од кампањата за одбележување на Денот на ретки болести што почна во Охрид, денеска во Скопје соучениците на Јане Велковск ...
ЈАНЕ ГО ВИКНА ЗАЕВ ДА ИГРААТ ФУДБАЛ, ОТКАКО ПРЕМИЕРОТ МУ ВЕТИ ДЕКА ЌЕ ГО ДОБИЕ ЛЕКОТ ЗА НЕГОВАТА РЕТКА БОЛЕСТ

ЈАНЕ ГО ВИКНА ЗАЕВ ДА ИГРААТ ФУДБАЛ, ОТКАКО ПРЕМИЕРОТ МУ ВЕТИ ДЕКА ЌЕ ГО ДОБИЕ ЛЕКОТ ЗА НЕГОВАТА РЕТКА БОЛЕСТ

Премиерот Зоран Заев му вети на деветгодишниот Јане кој боледува од ретката болест спинална мускулна атрофија дека државата ќе го обезбеди лекот „спин ...
5 / 5 НАПИСИ