Таг: споменици

1 2 3 4 10 / 37 НАПИСИ
МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА ПЕТРОВСКА БАРА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЖЕЛИНО ДА ГО ЧИТА ЗАКОНОТ И ДА НЕ МУДРУВА ЗА СПОМЕНИКОТ КАЈ КАРПАЛАК

МИНИСТЕРКАТА ЗА ОДБРАНА ПЕТРОВСКА БАРА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЖЕЛИНО ДА ГО ЧИТА ЗАКОНОТ И ДА НЕ МУДРУВА ЗА СПОМЕНИКОТ КАЈ КАРПАЛАК

Градоначалникот на Желино нека не мудрува и нека постапи по иницијативата која е читко и јасно напишана, каде се цитирани одредбите од Законот за мемо ...
САНИРАНА СПОМЕН-ЧЕШМАТА НА НОБ ВО СЛИВОВО СО МОЗАИЦИ ОД БОРКО ЛАЗЕСКИ

САНИРАНА СПОМЕН-ЧЕШМАТА НА НОБ ВО СЛИВОВО СО МОЗАИЦИ ОД БОРКО ЛАЗЕСКИ

Реконструиран е меморијалниот споменик Спомен-чешма со мозаички сцени во центарот на селото Сливово, Oхридско, каде што на 11 ноември 1943 е формирана ...
ВО ВЕЛЕШКО ИМА 80 СПОМЕНИЦИ ОД НОБ, ДЕСЕТИНА СЕ УКРАДЕНИ ИЛИ ОШТЕТЕНИ

ВО ВЕЛЕШКО ИМА 80 СПОМЕНИЦИ ОД НОБ, ДЕСЕТИНА СЕ УКРАДЕНИ ИЛИ ОШТЕТЕНИ

Во Велешко има 80-тина споменици, спомен-обележја и спомен бисти кои се посветени на борбите и загинатите во Народно-ослободителната борба (НОБ) во Вт ...
МОЖЕМЕ УШТЕ 27 ГОДИНИ ДА ЖИВЕЕМЕ СО БЛОКАДА ОД БУГАРИЈА КАКО ШТО БЕШЕ СО ГРЦИЈА ИЛИ ДА ДОНЕСЕМЕ МУДРИ ОДЛУКИ, РЕЧЕ ЗАЕВ

МОЖЕМЕ УШТЕ 27 ГОДИНИ ДА ЖИВЕЕМЕ СО БЛОКАДА ОД БУГАРИЈА КАКО ШТО БЕШЕ СО ГРЦИЈА ИЛИ ДА ДОНЕСЕМЕ МУДРИ ОДЛУКИ, РЕЧЕ ЗАЕВ

Премиерот Зоран Заев смета дека ако не се реши спорот со Бугарија можеме уште 27 години да живееме во блокада, како што беше случај со Грција и затоа ...
БАНАЛНА БУГАРИЈА

БАНАЛНА БУГАРИЈА

Како што тргнал Заев повеќе да води сметка за чувствата на Бугарите, отколку за нашите чувства, ќе излезе дека тие не дошле тука да нè окупираат, туку ...
И ОД УЧЕБНИЦИТЕ ЌЕ СЕ БРИШЕ „БУГАРСКИ ФАШИСТИЧКИ ОКУПАТОР“, ВЕЛИ ЗАЕВ

И ОД УЧЕБНИЦИТЕ ЌЕ СЕ БРИШЕ „БУГАРСКИ ФАШИСТИЧКИ ОКУПАТОР“, ВЕЛИ ЗАЕВ

Премиерот Зоран Заев кажа дека и во учебниците ќе се менува „бугарски фашистички окупатор“ во „фашистички окупатор“, бидејќи, како што тврди тој, тоа ...
СКОПСКИОТ ПЛОШТАД ФИЛИП ВТОРИ ОД 6 МИЛИОНИ ЕВРА СО ГОДИНИ СТОИ РАСКОПАН И БЛОКИРАН ОД ПАРКИРАНИ КОЛИ

СКОПСКИОТ ПЛОШТАД ФИЛИП ВТОРИ ОД 6 МИЛИОНИ ЕВРА СО ГОДИНИ СТОИ РАСКОПАН И БЛОКИРАН ОД ПАРКИРАНИ КОЛИ

Поштадот Филип Втори во најстрогот центар на Скопје со години стои раскопан, со дупки, прокопи и паркирани коли. На сите страни има и расфрлено ѓубре, ...
ЗГРАДАТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ПОШТА ВО СКОПЈЕ ВЛЕЗЕ НА ЛИСТАТА 7 НАЈЗАГРОЗЕНИ СПОМЕНИЦИ ВО ЕВРОПА

ЗГРАДАТА НА ЦЕНТРАЛНАТА ПОШТА ВО СКОПЈЕ ВЛЕЗЕ НА ЛИСТАТА 7 НАЈЗАГРОЗЕНИ СПОМЕНИЦИ ВО ЕВРОПА

Зградата на Централната пошта во Скопје е на листата 7 најзагрозени споменици во Европа за 2021. Листата, што ја составува европската организација Евр ...
КУМАНОВО НЕМА ДА ГИ СМЕНИ СПОМЕНИЦИТЕ КАДЕ ПИШУВА БУГАРСКИ ФАШИСТИЧКИ ОКУПАТОР, РЕЧЕ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ДИМИТРИЕВСКИ

КУМАНОВО НЕМА ДА ГИ СМЕНИ СПОМЕНИЦИТЕ КАДЕ ПИШУВА БУГАРСКИ ФАШИСТИЧКИ ОКУПАТОР, РЕЧЕ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ДИМИТРИЕВСКИ

Куманово нема да ги смениме спомениците каде пишува бугарски фашистички окупатор, затоа што над 1.000 борци ги дале своите животи за денешната слобода ...
БОГДАНОВИЌ ЧЕКА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА СТЕФОСКА ДА КАЖЕ ШТО ЌЕ СЕ ПРАВИ СО ПОРТАТА И СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА

БОГДАНОВИЌ ЧЕКА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА СТЕФОСКА ДА КАЖЕ ШТО ЌЕ СЕ ПРАВИ СО ПОРТАТА И СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА

Општина Центар чека Министерството за култура да каже дали ќе се избришат маркичките за споменикот на Мајка Тереза и Порта Македонија од новиот Детале ...
1 2 3 4 10 / 37 НАПИСИ