Таг: средни школи

1 2 10 / 12 НАПИСИ
САМО „НИКОЛА КАРЕВ“ И „ГЕОРГИ ДИМИТРОВ“ ОД СКОПСКИТЕ ГИМНАЗИИ СЕ НАПОЛНИЈА ВО ДВАТА УПИСНИ РОКА

САМО „НИКОЛА КАРЕВ“ И „ГЕОРГИ ДИМИТРОВ“ ОД СКОПСКИТЕ ГИМНАЗИИ СЕ НАПОЛНИЈА ВО ДВАТА УПИСНИ РОКА

Скопските гимназии како „Јосип Броз Тито“, „Орце Николов“ и „Раде Јовчевски-Корчагин“ не се наполнија ниту во вториот уписен рок за учебната 2023/2024 ...
СКОПСКИТЕ ГИМНАЗИИ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“, „КОРЧАГИН“ И „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ НЕ СЕ НАПОЛНИЈА ВО ПРВ РОК, ПРИЕМЕН ИСПИТ ЌЕ ИМА САМО ЗА ФАРМАЦЕВТИ НА АЛБАНСКИ ЈАЗИК

СКОПСКИТЕ ГИМНАЗИИ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“, „КОРЧАГИН“ И „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ НЕ СЕ НАПОЛНИЈА ВО ПРВ РОК, ПРИЕМЕН ИСПИТ ЌЕ ИМА САМО ЗА ФАРМАЦЕВТИ НА АЛБАНСКИ ЈАЗИК

Приемен испит поради пријавен поголем број ученици годинава ќе се полага во Средното медицинско училиште „Панче Караѓозов“ во Скопје, и тоа само за ст ...
ДЕНЕС И УТРЕ СЕ ЗАПИШУВААТ ПРИМЕНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО СРЕДНО ШКОЛО, ЌЕ ИМА ПРИЕМНИ ИСПИТИ ТАМУ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ПОВЕЌЕ

ДЕНЕС И УТРЕ СЕ ЗАПИШУВААТ ПРИМЕНИТЕ УЧЕНИЦИ ВО СРЕДНО ШКОЛО, ЌЕ ИМА ПРИЕМНИ ИСПИТИ ТАМУ КАДЕ ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ПОВЕЌЕ

Денес и утре учениците кои се примени во средните училишта ги поднесуваат потребните документи, согласно распоредот на секое школо посебно. Доставувањ ...
15 СРЕДНИ ШКОЛИ ВО СКОПЈЕ ДОБИЈА ПАРКИНЗИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ОД СТОПАНСКА БАНКА

15 СРЕДНИ ШКОЛИ ВО СКОПЈЕ ДОБИЈА ПАРКИНЗИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ОД СТОПАНСКА БАНКА

Петнаесет средни училишта во Скопје добија паркинзи за велосипеди со донација од „Стопанска банка АД - Скопје“, соопшти банката. Проектот за опремувањ ...
ГРАД СКОПЈЕ ЛАНИ НЕ ИМ ДАДЕ БЕСПЛАТНИ МЕНСТРУАЛНИ ПРОИЗВОДИ НА СРЕДНОШКОЛКИТЕ ИАКО БЕА ПРЕДВИДЕНИ ПАРИ ВО БУЏЕТОТ

ГРАД СКОПЈЕ ЛАНИ НЕ ИМ ДАДЕ БЕСПЛАТНИ МЕНСТРУАЛНИ ПРОИЗВОДИ НА СРЕДНОШКОЛКИТЕ ИАКО БЕА ПРЕДВИДЕНИ ПАРИ ВО БУЏЕТОТ

Средношколките од Скопје лани не добија бесплатни менструални производи иако за оваа намена во Буџетот беа предвидени пари. За да се ублажи проблемот ...
ДОЈАВИ ЗА БОМБИ И ВО ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА ЦЕНТАР, ТРАНСПОРТЕН ЦЕНТАР, ТЦ „БИСЕР“ И 7 ШКОЛИ ВО СКОПЈЕ

ДОЈАВИ ЗА БОМБИ И ВО ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА ЦЕНТАР, ТРАНСПОРТЕН ЦЕНТАР, ТЦ „БИСЕР“ И 7 ШКОЛИ ВО СКОПЈЕ

Дојави за бомби денеска освен во седум средни школи во Скопје и во трговскиот центар Ист гејт мол, стигнале и во трговскиот центар Бисер, Транспортнио ...
ЗЕМЕНИ СЕ ПРЕДМЕТИ ЗА ВЕШТАЧЕЊЕ ОД ОСОМНИЧЕНИОТ ЗА ЗАКАНИТЕ СО БОМБИ ВО СКОПСКИТЕ ШКОЛИ, ВЕЛИ МВР

ЗЕМЕНИ СЕ ПРЕДМЕТИ ЗА ВЕШТАЧЕЊЕ ОД ОСОМНИЧЕНИОТ ЗА ЗАКАНИТЕ СО БОМБИ ВО СКОПСКИТЕ ШКОЛИ, ВЕЛИ МВР

Осомничениот Н.Н., кој вчера беше приведен од полицијата поради сомнеж за праќање на заканите со бомби во средните школи во Скопје, е пуштен. По напра ...
ПАК ДОЈАВА ЗА БОМБА ВО СРЕДНИТЕ ШКОЛИ ВО СКОПЈЕ

ПАК ДОЈАВА ЗА БОМБА ВО СРЕДНИТЕ ШКОЛИ ВО СКОПЈЕ

Дојава за бомба повторно е пратена денска во неколку средни училишта во Скопје. Директорот на гимназијата „Орце Николов“ Митко Димовски за САКАМДАКАЖА ...
ШИЛЕГОВ СТАВИ НОВИ ДИРЕКТОРИ НА 7 СРЕДНИ УЧИЛИШТА И НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА

ШИЛЕГОВ СТАВИ НОВИ ДИРЕКТОРИ НА 7 СРЕДНИ УЧИЛИШТА И НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА

Градоначаланикот на Скопје Петре Шилегов ја смени директорката на Универзална сала Вера Бошковска и директори на седум средни училишта во Скопје. Од к ...
ИСЕЛУВАЊЕТО ЈА ОСТАВИ БИТОЛА БЕЗ ДОВОЛНО СРЕДНОШКОЛЦИ, И ТРОЈКАШИ СЕ ЗАПИШУВААТ НА МЕДИЦИНА

ИСЕЛУВАЊЕТО ЈА ОСТАВИ БИТОЛА БЕЗ ДОВОЛНО СРЕДНОШКОЛЦИ, И ТРОЈКАШИ СЕ ЗАПИШУВААТ НА МЕДИЦИНА

Битола се празни, а иселеничкиот бран кој трае неколку години, ги спушти критериумите за упис дури и во најпрестижните средни школи во градот. Така, у ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ