Таг: стадо

ОД МИТРОВДЕН ДО ЃУРЃОВДЕН, ОВЧАРИ ОД РАДОВИШ ЗА РАБОТА НА ФАРМА ВО ШТИПСКО ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ ЌЕ ЗАРАБОТАТ ПО 5.500 ЕВРА

ОД МИТРОВДЕН ДО ЃУРЃОВДЕН, ОВЧАРИ ОД РАДОВИШ ЗА РАБОТА НА ФАРМА ВО ШТИПСКО ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ ЌЕ ЗАРАБОТАТ ПО 5.500 ЕВРА

За шестмесечна работа како овчари на фарма во штипско од празниците Митровден на 8 ноември минатата година до Ѓурѓовден на 6 мај годинава тројца радов ...
НАПУШТЕНО СТАДО КРАВИ ПРОШЕТА НИЗ ЦЕНТАРОТ НА ШТИП

НАПУШТЕНО СТАДО КРАВИ ПРОШЕТА НИЗ ЦЕНТАРОТ НА ШТИП

Напуштено стадо крави, кое цел месец ги пустоши нивите во околината на Штип, денеска се спушти во градот и се прошета во неговиот центар. Го преминаа ...
СТАДО КРАВИ БЕЗ ЧУВАР УНИШТУВА 300 НАСАДИ ВО НИВИТЕ ОКОЛУ ШТИП, ГАЗДИТЕ ГО ЧУВААТ ЗА СУБВЕНЦИИ

СТАДО КРАВИ БЕЗ ЧУВАР УНИШТУВА 300 НАСАДИ ВО НИВИТЕ ОКОЛУ ШТИП, ГАЗДИТЕ ГО ЧУВААТ ЗА СУБВЕНЦИИ

Над 300 сопственици на овошни и лозови насади и на ниви со раноградинарски производи од Штип јавно собираат петиција, поради штетите што ги трпат од е ...
КРАВИ, ОВЦИ, КОЗИ И КОЊИ ПАСАТ НИЗ ЕЛИТНИТЕ ГРАДСКИ МААЛА БЛИЗУ ПАРКОТ ВО БИТОЛА

КРАВИ, ОВЦИ, КОЗИ И КОЊИ ПАСАТ НИЗ ЕЛИТНИТЕ ГРАДСКИ МААЛА БЛИЗУ ПАРКОТ ВО БИТОЛА

Во периферните делови на Битола како да е село, сѐ уште се чуваат овци, кози и коњи. Проблемот е тоа што сопствениците стоката слободно ја пуштаат да ...
4 / 4 НАПИСИ