Таг: Стево Пендаровски

1 2 3 12 10 / 112 НАПИСИ
ОДБЕЛЕЖУВАМЕ СКРОМНО, НО ТОА НЕ ГО НАМАЛУВА ИСТОРИСКОТО ЗНАЧЕЊЕ НА ОВОЈ УСПЕХ, КАЖА ДИМИТРОВ ОТКАКО МАКЕДОНИЈА И ФОРМАЛНО СТАНА ЧЛЕНКА НА НАТО

ОДБЕЛЕЖУВАМЕ СКРОМНО, НО ТОА НЕ ГО НАМАЛУВА ИСТОРИСКОТО ЗНАЧЕЊЕ НА ОВОЈ УСПЕХ, КАЖА ДИМИТРОВ ОТКАКО МАКЕДОНИЈА И ФОРМАЛНО СТАНА ЧЛЕНКА НА НАТО

Денеска преку Амбасадата на Република Северна Македонија во Вашингтон, во Стејт Департментот во САД беше депониран инструментот за пристапување кон Се ...
ВЕНКОЈАВЛЕНИЕ

ВЕНКОЈАВЛЕНИЕ

1 Не сум некој што се разбира многу во економија. Ама знам дека доаѓа крај на месецот и кај и да е, ќе треба да се исплати плата. Во моментов, можеби ...
ПЕНДАРОВСКИ ПРОГЛАСИ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА, НА ГРАЃАНИТЕ КОИ САКААТ ДА СЕ ВРАТАТ ОД СТРАНСТВО ИМ КАЖА ДЕКА МОЖАТ, АМА ПРВИН ВО КАРАНТИН

ПЕНДАРОВСКИ ПРОГЛАСИ ВОНРЕДНА СОСТОЈБА, НА ГРАЃАНИТЕ КОИ САКААТ ДА СЕ ВРАТАТ ОД СТРАНСТВО ИМ КАЖА ДЕКА МОЖАТ, АМА ПРВИН ВО КАРАНТИН

„Прогласувам вонредна состојба во траење од 30 дена, на територијата на целата држава“, кажа денеска во 18 часот претседателот на Република Северна Ма ...
ПЕНДАРОВСКИ ЗА ОДЛАГАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ ГИ ВИКНА НА КОНСУЛТАЦИЈА ШКАРИЌ, СИЛЈАНОВСКА, ДЕСКОСКА, ПРЕШОВА И КАРАКАМИШЕВА

ПЕНДАРОВСКИ ЗА ОДЛАГАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ ГИ ВИКНА НА КОНСУЛТАЦИЈА ШКАРИЌ, СИЛЈАНОВСКА, ДЕСКОСКА, ПРЕШОВА И КАРАКАМИШЕВА

Неколку часа по лидерската средба на која сите партии побараа експерти да го советуваат претседателот Стево Пендаровски правно како да се изведе одлаг ...
23 РЕГИСТРИРАНИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС, ЦЕЛОСНА ИЗОЛАЦИЈА СО ЗАТВОРEНИ ГРАНИЦИ И БЕЗ АВИОНСКИ ВРСКИ

23 РЕГИСТРИРАНИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС, ЦЕЛОСНА ИЗОЛАЦИЈА СО ЗАТВОРEНИ ГРАНИЦИ И БЕЗ АВИОНСКИ ВРСКИ

Нема потреба да се воведува вонредна состојба или кризна состојба во целата држава, но се затвораат сите гранични премини за странски државјани, а од ...
И БЕЗ КРИЗНА СОСТОЈБА ВО 2016 ГОДИНА ДВАПАТИ ГИ ОДЛОЖУВАВМЕ ИЗБОРИТЕ, НЕМА ПРАВНА ПРЕЧКА И СЕГА ДА СЕ ПРЕЗАКАЖАТ, КАЖА ПЕНДАРОВСКИ

И БЕЗ КРИЗНА СОСТОЈБА ВО 2016 ГОДИНА ДВАПАТИ ГИ ОДЛОЖУВАВМЕ ИЗБОРИТЕ, НЕМА ПРАВНА ПРЕЧКА И СЕГА ДА СЕ ПРЕЗАКАЖАТ, КАЖА ПЕНДАРОВСКИ

Непрогласувањето вонредна или кризна состојба на територијата на целата земја нема никаква врска со одржувањето избори, кажа претседателот Стево Пенда ...
НИЕ ИМАМЕ ПОРИГОРОЗНИ МЕРКИ ОД СОСЕДНИТЕ ЗЕМЈИ КАЈ КОИ Е ПРОГЛАСЕНА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА, ВЕЛИ ПЕНДАРОВСКИ

НИЕ ИМАМЕ ПОРИГОРОЗНИ МЕРКИ ОД СОСЕДНИТЕ ЗЕМЈИ КАЈ КОИ Е ПРОГЛАСЕНА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА, ВЕЛИ ПЕНДАРОВСКИ

Образложувајќи го заклучокот на Советот за национална безбедност дека нема потреба од прогласување вонредна состојба за да се спречи ширењето на корон ...
НЕМА ПОТРЕБА ОД ВОНРЕДНА СОСТОЈБА, КАЖА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПЕНДАРОВСКИ

НЕМА ПОТРЕБА ОД ВОНРЕДНА СОСТОЈБА, КАЖА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПЕНДАРОВСКИ

По седницата на Советот на национална безбедност за состојбата со коронавирусот, претседателот Стево Пендаровски кажа дека нема потреба да се воведува ...
АРМИЈАТА ОД ВЕЧЕРВА ВО ДЕБАР ЗА ПОМОШ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПО ВОВЕДУВАЊЕ НА КРИЗНАТА СОСТОЈБА

АРМИЈАТА ОД ВЕЧЕРВА ВО ДЕБАР ЗА ПОМОШ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПО ВОВЕДУВАЊЕ НА КРИЗНАТА СОСТОЈБА

Армијата од вечерва до 11 април ќе биде вклучена во справување со кризната состојба во Дебар и Центар Жута. Претседателот Стево Пендаровски даде наред ...
ЗАЛОЖНИЦИ НА МИМОЗИТЕ

ЗАЛОЖНИЦИ НА МИМОЗИТЕ

1 Македонија е соочена со четири предизвици. Не е само битката да се ограничи ширењето на коронавирусот. За помалку од еден месец се закажани и предвр ...
1 2 3 12 10 / 112 НАПИСИ