Таг: Стево Пендаровски

1 2 3 4 5 32 30 / 316 НАПИСИ
КАКВА ДРУГА ПОТВРДА НИ ТРЕБА ЗА ТОА КОИ СМЕ ОСВЕН ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ, НАШИТЕ ПРЕВЕДЕНИ КНИГИ, ПРЕТСТАВИТЕ, ФИЛМОВИТЕ, ЗНАЧАЈНИТЕ ИЗЛОЖБИ, ВЕЛИ УНКОВСКИ

КАКВА ДРУГА ПОТВРДА НИ ТРЕБА ЗА ТОА КОИ СМЕ ОСВЕН ОРИГИНАЛНИТЕ АВТОРИ, НАШИТЕ ПРЕВЕДЕНИ КНИГИ, ПРЕТСТАВИТЕ, ФИЛМОВИТЕ, ЗНАЧАЈНИТЕ ИЗЛОЖБИ, ВЕЛИ УНКОВСКИ

Слободан Унковски, еден од најзначајните современи театарски режисери, професор по режија и глума и промотор на македонската театарска уметност во све ...
ЖАЛ МИ Е ШТО НЕ НАУЧИВМЕ ПОДОБРО ДА ЈА ПРОМОВИРАМЕ НАШАТА УМЕТНОСТ НАДВОР, КАЖА РЕЖИСЕРОТ СЛОБОДАН УНКОВСКИ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА ОРДЕНОТ ЗА ЗАСЛУГИ

ЖАЛ МИ Е ШТО НЕ НАУЧИВМЕ ПОДОБРО ДА ЈА ПРОМОВИРАМЕ НАШАТА УМЕТНОСТ НАДВОР, КАЖА РЕЖИСЕРОТ СЛОБОДАН УНКОВСКИ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА ОРДЕНОТ ЗА ЗАСЛУГИ

Актерите Бедија Беговска, Благоја Чоревски, Ѓокица Лукаревски, и Рефет Абази, музичарот Ристо Вртев, писателката Оливера Николова и режисерот Слободан ...
ОД МАЈ ДО СЕПТЕМВРИ НАШИТЕ ГРАЃАНИ НАЈМНОГУ ПАТУВААТ ВО ГРЦИЈА, ЗАТОА ТРЕБА ДА СЕ ДОГОВОРИМЕ СО ГРЦИЈА ЗА ПАСОШИТЕ, КАЖА КОВАЧЕВСКИ

ОД МАЈ ДО СЕПТЕМВРИ НАШИТЕ ГРАЃАНИ НАЈМНОГУ ПАТУВААТ ВО ГРЦИЈА, ЗАТОА ТРЕБА ДА СЕ ДОГОВОРИМЕ СО ГРЦИЈА ЗА ПАСОШИТЕ, КАЖА КОВАЧЕВСКИ

Премиерот Димитар Ковачевски вели за евентуално пролонгирање на рокот за промена на пасошите треба да се постигне договор со Грција, затоа што, како ш ...
ДУПЛИ ТРОШОК

ДУПЛИ ТРОШОК

Значи, и авион може да падне, ама ДУИ не смее да падне. ...
ПЕНДАРОВСКИ НАЈДОБРО ЗНАЕ КАКО МОЖЕ ДА СЕ ПРОДОЛЖИ РОКОТ ЗА НОВИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ, КАЖА КОВАЧЕВСКИ ЗА ПРЕДЛОГОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТОА ДА СЕ ОДЛОЖИ ДО СЕПТЕМВРИ

ПЕНДАРОВСКИ НАЈДОБРО ЗНАЕ КАКО МОЖЕ ДА СЕ ПРОДОЛЖИ РОКОТ ЗА НОВИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ, КАЖА КОВАЧЕВСКИ ЗА ПРЕДЛОГОТ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТОА ДА СЕ ОДЛОЖИ ДО СЕПТЕМВРИ

Премиерот Димитар Ковачевски вели дека за него сите предлози се добри, откако вчера претседателот Стево Пендаровски ѝ предложи на Владата да се продол ...
ВЛАДАТА ДА ГО ПРОДОЛЖИ РОКОТ ЗА НОВИ ПАСОШИ ДО СЕПТЕМВРИ, ОВА Е СРАМНО ПОНИЖУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ, РЕЧЕ ПЕНДАРОВСКИ

ВЛАДАТА ДА ГО ПРОДОЛЖИ РОКОТ ЗА НОВИ ПАСОШИ ДО СЕПТЕМВРИ, ОВА Е СРАМНО ПОНИЖУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ, РЕЧЕ ПЕНДАРОВСКИ

Претседателот Стево Пендаровски предлага продолжување на рокот за вадење нови лични документи до септември. Поради промената на уставното име на др ...
ПЕНДАРОВСКИ ГИ ОДЛИКУВАШЕ ГОЦЕ ТОДОРОВСКИ, БАЈРУШ МЈАКУ, КОЛЕ АНГЕЛОВСКИ, АВТОРИТЕ НА „К-15“ И АЛБАНСКИОТ ТЕАТАР

ПЕНДАРОВСКИ ГИ ОДЛИКУВАШЕ ГОЦЕ ТОДОРОВСКИ, БАЈРУШ МЈАКУ, КОЛЕ АНГЕЛОВСКИ, АВТОРИТЕ НА „К-15“ И АЛБАНСКИОТ ТЕАТАР

Шестмина уметници, медиумски работници и Албанскиот театар ги добија признанијата Орден за заслуги, Медал за заслуги и Повелба на Република Северна Ма ...
НОВОГОДИШНИ КРАСТАВИЦИ

НОВОГОДИШНИ КРАСТАВИЦИ

Со кампањата од 350.000 евра „Европска иднина, поблиску од било кога“, Владата нè казнува оти сме биле глупави што сме останале тука и сме верувале де ...
ПО ИЗБОРИТЕ, СЕКОЈ ПОЛИТИЧАР КОЈ НЕМА ОБЈАСНУВАЊЕ КАКО СТАНАЛ МИЛИОНЕР ДА ОДИ ВО ЗАТВОР, ПОБАРА ПЕНДАРОВСКИ ВО ГОДИШНОТО ОБРАЌАЊЕ

ПО ИЗБОРИТЕ, СЕКОЈ ПОЛИТИЧАР КОЈ НЕМА ОБЈАСНУВАЊЕ КАКО СТАНАЛ МИЛИОНЕР ДА ОДИ ВО ЗАТВОР, ПОБАРА ПЕНДАРОВСКИ ВО ГОДИШНОТО ОБРАЌАЊЕ

Претседателот Стево Пендаровски вели дека веднаш по изборите треба да се спроведе прочистување прво кај политичарите и за секој кој нема логично објас ...
МАКЕДОНСКИТЕ АРХИТЕКТИ СОЗДАВААТ ВЕЧНОСТ, РЕЧЕ ПЕНДАРОВСКИ ЗА ИЗЛОЖБАТА ПРЕТСТАВЕНА НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ

МАКЕДОНСКИТЕ АРХИТЕКТИ СОЗДАВААТ ВЕЧНОСТ, РЕЧЕ ПЕНДАРОВСКИ ЗА ИЗЛОЖБАТА ПРЕТСТАВЕНА НА ВЕНЕЦИСКОТО БИЕНАЛЕ

Изложбата „Приказни за Летната школа по архитектура во манастирот Св. Јоаким Осоговски 1992-2017“, која беше македонски претставник на 18. Венециско б ...
1 2 3 4 5 32 30 / 316 НАПИСИ