Таг: странски инвестиции

1 2 10 / 14 НАПИСИ
СТРАНСКИ КОМПАНИИ КОИ САКАЛЕ ДА ИНВЕСТИРААТ ВО РУСИЈА СЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ВЛОЖУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА

СТРАНСКИ КОМПАНИИ КОИ САКАЛЕ ДА ИНВЕСТИРААТ ВО РУСИЈА СЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ВЛОЖУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Две од компаниите кои работат истовремено во Технолошко-индустриски развојни зони (ТИРЗ) во Македонија, како и во Украина, најверојатно ќе се спојат о ...
СО ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ВЛАДАТА ЌЕ ОТВОРА ТРИ РЕГИОНАЛНИ КАНЦЕЛАРИИ ЗА ПРИВЛЕКУВАЊЕ СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ

СО ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ВЛАДАТА ЌЕ ОТВОРА ТРИ РЕГИОНАЛНИ КАНЦЕЛАРИИ ЗА ПРИВЛЕКУВАЊЕ СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ

До крајот на годината, Владата ќе отвори три регионални канцеларии за привлекување странски инвестиции, откако беа укинати економските промотори што г ...
СТРАНСКИТЕ КОМПАНИИ КУПУВААТ САМО УСЛУГИ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ФИРМИ ОТИ ЗА СУРОВИНИ И ОПРЕМА НЕМААТ КАПАЦИТЕТ, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА „ФАЈНАНС ТИНК“

СТРАНСКИТЕ КОМПАНИИ КУПУВААТ САМО УСЛУГИ ОД МАКЕДОНСКИТЕ ФИРМИ ОТИ ЗА СУРОВИНИ И ОПРЕМА НЕМААТ КАПАЦИТЕТ, ПОКАЖА ИСТРАЖУВАЊЕТО НА „ФАЈНАНС ТИНК“

Мултинационалните компании кои се присутни во Македонија со домашните фирми најчесто соработуваат во делот на услугите, додека многу малку соработуваа ...
СОБРАНИЕТО ГО ДОНЕСЕ ЗАКОНОТ ЗА ПОДДРШКА НА ИНВЕСТИЦИИ СО КОЈ СЕ ИЗРАМНУВААТ ДОМАШНИТЕ И СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ

СОБРАНИЕТО ГО ДОНЕСЕ ЗАКОНОТ ЗА ПОДДРШКА НА ИНВЕСТИЦИИ СО КОЈ СЕ ИЗРАМНУВААТ ДОМАШНИТЕ И СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ

Собранието денеска го донесе Законот за финансиска поддршка на инвестиции, еден од носечките економски закони на владата на Зоран Заев. Пред пратеници ...
ВИКТОР МИЗО Е ДИРЕКТОР НА ФИРМА НА КОЈА КАКО ВЛАДИН СЛУЖБЕНИК Ѝ ДАДЕ СТО ОТСТО ВЛАДИНИ СУБВЕНЦИИ, РЕЧЕ АНЃУШЕВ

ВИКТОР МИЗО Е ДИРЕКТОР НА ФИРМА НА КОЈА КАКО ВЛАДИН СЛУЖБЕНИК Ѝ ДАДЕ СТО ОТСТО ВЛАДИНИ СУБВЕНЦИИ, РЕЧЕ АНЃУШЕВ

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев рече дека во претходните 5 до 6 години начинот на доделување на владини субвенции за странските инвест ...
БОНУС ОД 2,8 МИЛИОНИ ЕВРА ДОБИЛЕ МИНИСТРИТЕ НА ГРУЕВСКИ ЗАДОЛЖЕНИ ЗА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ

БОНУС ОД 2,8 МИЛИОНИ ЕВРА ДОБИЛЕ МИНИСТРИТЕ НА ГРУЕВСКИ ЗАДОЛЖЕНИ ЗА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ

Владата на Никола Груевски за 10 години потрошила над 130 милиони евра за привлекување на странски инвестиции, од кои над 31 милиони евра за реклами в ...
ЗА 20 ИЛЈАДИ РАБОТНИ МЕСТА ВО СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ДРЖАВАТА ПОТРОШИЛА НАД 225 МИЛИОНИ ЕВРА

ЗА 20 ИЛЈАДИ РАБОТНИ МЕСТА ВО СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ДРЖАВАТА ПОТРОШИЛА НАД 225 МИЛИОНИ ЕВРА

За 20 илјади вработени во 25 компании на странски инвеститори се потрошени над 225 милиони евра пари на граѓаните, што е 11 илјади евра по работно мес ...
ДОГОВОРИТЕ ЗА СУБВЕНЦИИ СО СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ВЕЌЕ НЕМА ДА БИДАТ ТАЈНА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

ДОГОВОРИТЕ ЗА СУБВЕНЦИИ СО СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ВЕЌЕ НЕМА ДА БИДАТ ТАЈНА, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Владата донесе одлука да се покрене постапка за декласификација на класифицираните информации и договори за доделување на државна помош, склучени поме ...
ВЛАДАТА ЌЕ ГО УКИНЕ ДИСКРЕЦИОНОТО ПРАВО ЗА ОДРЕДУВАЊЕ СУБВЕНЦИИ ЗА СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ

ВЛАДАТА ЌЕ ГО УКИНЕ ДИСКРЕЦИОНОТО ПРАВО ЗА ОДРЕДУВАЊЕ СУБВЕНЦИИ ЗА СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ

Владата ќе прави нов модел за привлекување на домашни и странски инвестиции, со кој ќе се скрати правото за носење дискрециони одлуки од кој било функ ...
СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ДО МАЈ ПОМАЛИ ЗА 37 МИЛИОНИ ЕВРА

СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ ДО МАЈ ПОМАЛИ ЗА 37 МИЛИОНИ ЕВРА

Странците вложиле 36,88 милиони евра помалку во првите пет месеци од годинава, споредно со истиот период лани. Последните податоци на Народна банка по ...
1 2 10 / 14 НАПИСИ