Таг: стратегија

1 2 10 / 13 НАПИСИ
НАД 40 ОТСТО ОД ВИСОКООБРАЗОВАНИОТ КАДАР ВРЕДЕН 700 МИЛИОНИ ЕВРА ЗАМИНАЛ ОД МАКЕДОНИЈА ЗА 10 ГОДИНИ, ВЕЛИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

НАД 40 ОТСТО ОД ВИСОКООБРАЗОВАНИОТ КАДАР ВРЕДЕН 700 МИЛИОНИ ЕВРА ЗАМИНАЛ ОД МАКЕДОНИЈА ЗА 10 ГОДИНИ, ВЕЛИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

Од 2013 до 2021, од Македонија просечно годишно мигрираат по околу 2.500 високообразовани кадри, за кои државата просечно годишно инвестирала по околу ...
ВЛАСТИТЕ ДА НЕ ГИ КРИЈАТ ОД УНЕСКО ДИВОГРАДБИТЕ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ГАЛИЧИЦА“ И ВО ОХРИДСКИОТ РЕГИОН, БАРА НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР

ВЛАСТИТЕ ДА НЕ ГИ КРИЈАТ ОД УНЕСКО ДИВОГРАДБИТЕ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ГАЛИЧИЦА“ И ВО ОХРИДСКИОТ РЕГИОН, БАРА НЕВЛАДИНИОТ СЕКТОР

Граѓанските организации од Охридско-Струшкиот Регион се жалат на нетранспарентност на македонските институции и дека се недоволно вклучени во доставув ...
НОВАТА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ МОРА ДА СЕ БАЗИРА НА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ, А НЕ ДА ГИ ЗАДОВОЛУВА ПОТРЕБИТЕ НА ЕУ, ВЕЛАТ ОД „ЕКО-СВЕСТ“

НОВАТА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ МОРА ДА СЕ БАЗИРА НА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ, А НЕ ДА ГИ ЗАДОВОЛУВА ПОТРЕБИТЕ НА ЕУ, ВЕЛАТ ОД „ЕКО-СВЕСТ“

Првата нацрт-верзија на Стратегијата за геолошки истражувања и одржливо искористување и експлоатација на минерални суровини 2025-2045 не ги обединува ...
ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО ПРЕСУШУВА ЧЕКАЈЌИ СПАС ОД БИРОКРАТИЈАТА

ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО ПРЕСУШУВА ЧЕКАЈЌИ СПАС ОД БИРОКРАТИЈАТА

Во изминатиот период се напишаа стратегии, акциски планови, се потпишаа договори, но жителите од Преспа бараат од потпис да се премине на дела за спас ...
ВМРО-ДПМНЕ СЕ РЕБРЕНДИРА СО НОВА ПОЛИТИЧКА СТРАТЕГИЈА „МАКЕДОНИЈА ЗА СИТЕ ЛУЃЕ“, ОБЈАВИ МИЦКОСКИ НА 31. РОДЕНДЕН

ВМРО-ДПМНЕ СЕ РЕБРЕНДИРА СО НОВА ПОЛИТИЧКА СТРАТЕГИЈА „МАКЕДОНИЈА ЗА СИТЕ ЛУЃЕ“, ОБЈАВИ МИЦКОСКИ НА 31. РОДЕНДЕН

Новата политичка стратегија на ВМРО-ДПМНЕ е „Македонија за сите луѓе“, а ја промовираше лидерот Христијан Мицкоски вечерва на прославата на 31. роденд ...
ЕФИКАСЕН СИСТЕМ ЗА ФИНАНСИСКА КОНТРОЛА НА ЈАВНИОТ СЕКТОР ПО ИЗБОРИТЕ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ

ЕФИКАСЕН СИСТЕМ ЗА ФИНАНСИСКА КОНТРОЛА НА ЈАВНИОТ СЕКТОР ПО ИЗБОРИТЕ, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ

Реализација на владината стратегија „Политика за внатрешна финансиска контрола во јавниот сектор“ усвоена неодамна ќе почне по изборите. Со стратегија ...
СПРОВЕДУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА Е МЕЃУ КЛУЧНИТЕ ПРИОРИТЕТИ НА САД ВО ГРЦИЈА, ВЕЛИ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ

СПРОВЕДУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ ОД ПРЕСПА Е МЕЃУ КЛУЧНИТЕ ПРИОРИТЕТИ НА САД ВО ГРЦИЈА, ВЕЛИ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ

Стејт департментот на САД денеска ја објави Интегрираната стратегија на земјата за Грција како сојузник од ЕУ и НАТО, во која Грција се смета за „стол ...
ПОДГОТВЕНИ СМЕ ДА ПРИФАТИМЕ ГЕОГРАФСКА ОДРЕДНИЦА ЗА ИМЕТО, РЕЧЕ ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ

ПОДГОТВЕНИ СМЕ ДА ПРИФАТИМЕ ГЕОГРАФСКА ОДРЕДНИЦА ЗА ИМЕТО, РЕЧЕ ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ

Подготвени сме да прифатиме географска одредница за името, рече премиерот Зоран Заев, на заедничката прес-конференција со евроамбасадорот во Македониј ...
ТЕВДОВСКИ СО СВЕТСКА БАНКА ПРАВИ СТРАТЕГИЈА КАКО ДА ГО НАМАЛИ ДОЛГОТ ОД 4,7 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

ТЕВДОВСКИ СО СВЕТСКА БАНКА ПРАВИ СТРАТЕГИЈА КАКО ДА ГО НАМАЛИ ДОЛГОТ ОД 4,7 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Министерството за финансии заедно со Светска банка работи на чистење на доспеани, а неплатени долгови. Ова го кажа министерот за финансии Драган Тевдо ...
ВЛАДАТА ЌЕ ПРАВИ СТРАТЕГИЈА ЗА ФИНАНСИСКИ ИСТРАГИ И КОНФИСКАЦИЈА НА ИМОТ

ВЛАДАТА ЌЕ ПРАВИ СТРАТЕГИЈА ЗА ФИНАНСИСКИ ИСТРАГИ И КОНФИСКАЦИЈА НА ИМОТ

Владата денеска ја разгледа и усвои информацијата за потребата од изготвување стратегија за јакнење на капацитетите за водење финансиски истраги и кон ...
1 2 10 / 13 НАПИСИ