Таг: струен удар

ПОРАДИ СТРУЕН УДАР, РЕЧИСИ ЕДЕН ЧАС НЕ РАБОТЕШЕ ЕЛЕКТРОСТАТСКИОТ ФИЛТЕР НА БЛОК 2 ВО РЕК

ПОРАДИ СТРУЕН УДАР, РЕЧИСИ ЕДЕН ЧАС НЕ РАБОТЕШЕ ЕЛЕКТРОСТАТСКИОТ ФИЛТЕР НА БЛОК 2 ВО РЕК

Поради струен удар на 110-киловолтен далновод, попладнево без напојување со електрична енергија останаа дел од постројките во РЕК Битола, меѓу кои и е ...
ВАНЕ, ЌЕ СИ НАПРАВИМЕ „ТЕАТАРЧЕ ЛЕВО ЌОШЕ“ НА НЕБОТО, РЕКОА НАЈБЛИСКИТЕ КОЛЕГИ НА ВАНЧО ПЕТРУШЕВСКИ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ВО ДРАМСКИ ТЕАТАР

ВАНЕ, ЌЕ СИ НАПРАВИМЕ „ТЕАТАРЧЕ ЛЕВО ЌОШЕ“ НА НЕБОТО, РЕКОА НАЈБЛИСКИТЕ КОЛЕГИ НА ВАНЧО ПЕТРУШЕВСКИ НА КОМЕМОРАЦИЈАТА ВО ДРАМСКИ ТЕАТАР

„Ване велеше дека во тишината и убавината на руралното Орешани го наоѓа својот мир. Таму уживаше во својата пасија-сликарството. И самиот велеше: 'Зна ...
В ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ БИДАТ КОМЕМОРАЦИЈАТА И ПОГРЕБОТ НА ВАНЧО ПЕТРУШЕВСКИ

В ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ БИДАТ КОМЕМОРАЦИЈАТА И ПОГРЕБОТ НА ВАНЧО ПЕТРУШЕВСКИ

Комеморацијата за актерот Ванчо Петрушевски кој почина денес на 67 години, ќе се одржи в понеделник во 10 часот во неговиот матичен Драмски театар, ни ...
ГЛУМЕЦОТ ВАНЧО ПЕТРУШЕВСКИ ЗАГИНАЛ ОД СТРУЕН УДАР

ГЛУМЕЦОТ ВАНЧО ПЕТРУШЕВСКИ ЗАГИНАЛ ОД СТРУЕН УДАР

Актерот Ванчо Петрушевски почина денеска на 67 години, објавија на своите фејсбук страници неговите колеги од Драмскиот театар. Неофицијално, загинал ...
4 / 4 НАПИСИ