Таг: судии

1 2 3 10 10 / 92 НАПИСИ
ГРЕКО БАРА ДЛАБОКО ИСПИТУВАЊЕ НА ИМОТИТЕ НА ПРАТЕНИЦИТЕ, ОБВИНИТЕЛИТЕ И СУДИИТЕ

ГРЕКО БАРА ДЛАБОКО ИСПИТУВАЊЕ НА ИМОТИТЕ НА ПРАТЕНИЦИТЕ, ОБВИНИТЕЛИТЕ И СУДИИТЕ

ГРЕКО – Групата држави против корупцијата во Советот на Европа, во најновиот извештај за Македонија за спречувањето корупција кај пратеници, судии и о ...
ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА ВРХОВНИОТ СУД БЕСА АДЕМИ ИТНО ПОВИКАНА НА СОСЛУШУВАЊЕ ВО СУДСКИОТ СОВЕТ ОТКАКО ВО ИНТЕРВЈУ ЗА САКАМДАКАЖАМ.МК ПОБАРА ОДГОВОРНОСТ ЗА СУДИИ

ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА ВРХОВНИОТ СУД БЕСА АДЕМИ ИТНО ПОВИКАНА НА СОСЛУШУВАЊЕ ВО СУДСКИОТ СОВЕТ ОТКАКО ВО ИНТЕРВЈУ ЗА САКАМДАКАЖАМ.МК ПОБАРА ОДГОВОРНОСТ ЗА СУДИИ

По објавувањето на интервјуто во САКАМДАКАЖАМ.МК  денеска, во кое претседателката на Врховниот суд Беса Адеми меѓу другото, побара ако има и одговорно ...
НЕДОСТИГААТ 24 СУДИИ ВО СУДОВИТЕ ВО БИТОЛА

НЕДОСТИГААТ 24 СУДИИ ВО СУДОВИТЕ ВО БИТОЛА

Дури 10 судии недостигаат во Основниот, а 14 во Апелациониот суд во Битола. По одлуката на Судскиот совет, во Основниот суд во Битола треба да има 25 ...
КАКО ДА НЕ БИЛО

КАКО ДА НЕ БИЛО

Како да ја снема корупцијата, кога никому од нас, што го даваме нашиот глас на избори, таа не ни пречи? ...
ВО 2016 ШТИПСКА АПЕЛАЦИЈА ИМАЛА 16, А ОД ДЕКЕМВРИ ЌЕ ОСТАНАТ САМО 5 СУДИИ

ВО 2016 ШТИПСКА АПЕЛАЦИЈА ИМАЛА 16, А ОД ДЕКЕМВРИ ЌЕ ОСТАНАТ САМО 5 СУДИИ

Претседателот на Апелациониот суд во Штип Кирче Донев од денеска исполнува услов за пензија, па од вкупно седум, овој многу важен (второстепен) суд ос ...
СУДИИТЕ ГО ШТИТАТ КРУПНИОТ КАПИТАЛ ВО ПРЕДМЕТИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА, ПА ДОСУДУВААТ ПАРИЧНИ И УСЛОВНИ КАЗНИ, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

СУДИИТЕ ГО ШТИТАТ КРУПНИОТ КАПИТАЛ ВО ПРЕДМЕТИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА, ПА ДОСУДУВААТ ПАРИЧНИ И УСЛОВНИ КАЗНИ, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

Здрава животна средина е уставно право, но колку тоа се почитува и особено, колку се санкционираат прекршителите е спорно, беше речено на работилницат ...
АЛО, БУДАЛО

АЛО, БУДАЛО

Левичарска власт од црквата направи политички фактор.  ...
ЗА ЧЛЕНОВИ НА СУДСКИОТ СОВЕТ СЕ ПРИЈАВИЛЕ И ДВАЈЦАТА СУДИИ ЗА КОИ ТАМУ СО МЕСЕЦИ СТОЈАТ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ И ИСПИТУВАЊЕ НЕПРАВИЛНО РАБОТЕЊЕ

ЗА ЧЛЕНОВИ НА СУДСКИОТ СОВЕТ СЕ ПРИЈАВИЛЕ И ДВАЈЦАТА СУДИИ ЗА КОИ ТАМУ СО МЕСЕЦИ СТОЈАТ ИНИЦИЈАТИВИ ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ И ИСПИТУВАЊЕ НЕПРАВИЛНО РАБОТЕЊЕ

Силно лобирање меѓу судиите на терен има за врховниот судија Наќе Георгиев од Струмица и претседателот на Основниот суд во Кавадарци Лазар Нанев, кои ...
БАЛАНСЕР ЗА ТОЈОТА

БАЛАНСЕР ЗА ТОЈОТА

Најмал проблем е што Мерко е ставен на црната листа на САД. Поголем проблем е сите ние сме на црна листа во сопствената држава. ...
СУДСКИОТ СОВЕТ ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА ТЕСТИРА СУДИИ СО ИСТИТЕ ТЕСТОВИ ЗА ИНТЕГРИТЕТ КОИ НЕ ГИ ПРЕПОЗНАА КОРУМПИРАНИТЕ КАДРИ, ВЛАДАТА ИМ ДАЛА ДОЗВОЛА

СУДСКИОТ СОВЕТ ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА ТЕСТИРА СУДИИ СО ИСТИТЕ ТЕСТОВИ ЗА ИНТЕГРИТЕТ КОИ НЕ ГИ ПРЕПОЗНАА КОРУМПИРАНИТЕ КАДРИ, ВЛАДАТА ИМ ДАЛА ДОЗВОЛА

По само два дена откако во анонимна анкета судиите што се согласија да ја одговорат, укажаа на висока корупција и злоупотреби во судството, и при дове ...
1 2 3 10 10 / 92 НАПИСИ