Таг: Свети Наум

МОНОКСИЛОТ НА ДНОТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО НАЈДОБРО Е ДА ОСТАНЕ ТАМУ, СМЕТА АРХЕОЛОГОТ ПАСКАЛИ

МОНОКСИЛОТ НА ДНОТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО НАЈДОБРО Е ДА ОСТАНЕ ТАМУ, СМЕТА АРХЕОЛОГОТ ПАСКАЛИ

Дрвениот чамец моноксил кој се наоѓа на езерското дно кај Свети Наум, за кој некои велат дека датира од праисторија, најдобро е да остане таму каде шт ...
ОХРИДСКИТЕ КОМУНАЛЦИ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА СОБРАА 300 ВРЕЌИ ЃУБРЕ НА ПАТОТ ОХРИД-СВЕТИ НАУМ

ОХРИДСКИТЕ КОМУНАЛЦИ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА СОБРАА 300 ВРЕЌИ ЃУБРЕ НА ПАТОТ ОХРИД-СВЕТИ НАУМ

Екипи на ЈП „Охридски комуналец“ кои една недела го чистат магистралниот пат Охрид-Свети Наум, собраа околу 300 вреќи ѓубре, фрлено од несовесни возач ...
ФРЛААТ ЃУБРЕ И ВО ИЗВОРИТЕ ВО СВЕТИ НАУМ, ВЕЛИ ОХРИДСКИОТ НУРКАЧ ПАСКАЛИ

ФРЛААТ ЃУБРЕ И ВО ИЗВОРИТЕ ВО СВЕТИ НАУМ, ВЕЛИ ОХРИДСКИОТ НУРКАЧ ПАСКАЛИ

И во изворите на реката Црн Дрим кај Свети Наум посетители фрлаат ѓубре, вели охридскиот нуркач Никола Паскали. Тој, заедно со други нуркачи од Центар ...
ВЛАДАТА ЌЕ МУ ПОМОГНЕ НА ОХРИД ДА СЕ РЕКОНСТРУИРА ПАТОТ ДО СВЕТИ НАУМ

ВЛАДАТА ЌЕ МУ ПОМОГНЕ НА ОХРИД ДА СЕ РЕКОНСТРУИРА ПАТОТ ДО СВЕТИ НАУМ

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески најави дека владата ќе му помогне на Охрид во реализацијата на неколку крупни инфраструктурни проекти, ...
ПЛИВАМ ЗА ДА OЗДРАВAМ КОГА ЌЕ ПОРАСНАМ, ВЕЛИ 12-ГОДИШНИОТ МАРКО ПЕЈЧИНОСКИ КОЈ ГО ПРЕПЛИВА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

ПЛИВАМ ЗА ДА OЗДРАВAМ КОГА ЌЕ ПОРАСНАМ, ВЕЛИ 12-ГОДИШНИОТ МАРКО ПЕЈЧИНОСКИ КОЈ ГО ПРЕПЛИВА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

12-годишниот Марко Пејчиноски, кој со некроза на ногата, на 28 август на денот на Успение на Пресвета  Богородица го преплива Охридското Езеро на пате ...
ЗА ДА ГО ДОНЕСАТ БРОДОТ „ГАЛЕБ” ДО ЕЗЕРОТО ВО 1960-ТИТЕ ИЗГРАДИЛЕ НОВА ДЕЛНИЦА ОД ПАТОТ БИТОЛА-ОХРИД

ЗА ДА ГО ДОНЕСАТ БРОДОТ „ГАЛЕБ” ДО ЕЗЕРОТО ВО 1960-ТИТЕ ИЗГРАДИЛЕ НОВА ДЕЛНИЦА ОД ПАТОТ БИТОЛА-ОХРИД

Првиот современ пловен објект во Охрид, бродот „Галеб“, беше донесен на почетокот на 1960-те години, а за да го превезат до Охридското Езеро тогашната ...
ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ПОЧНАА КОНТРОЛА НА ОХРИД

ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ПОЧНАА КОНТРОЛА НА ОХРИД

Група експерти на УНЕСКО од денеска се во Охрид каде што вршат увид на повеќе проекти што се во тек или кои се планирани да се реализираат. Експертите ...
7 / 7 НАПИСИ