Таг: Светска банка

1 2 3 434 / 34 НАПИСИ
ПОКАЧУВАЊЕТО НА ПЕНЗИИТЕ ЌЕ ДОЦНИ ЗА ДА СЕ ПОКЛОПИ СО ИЗБОРИТЕ

ПОКАЧУВАЊЕТО НА ПЕНЗИИТЕ ЌЕ ДОЦНИ ЗА ДА СЕ ПОКЛОПИ СО ИЗБОРИТЕ

Бившиот министер за финансии Зоран Ставрески лани најави дека секој октомври пензиите ќе бидат зголемувани за 5 отсто, за годинава на 14 јули, среде п ...
ВРАБОТУВАЊАТА СТИМУЛИРАНИ ОД ВЛАДАТА ГО УНИШТУВААТ ПЕНЗИСКИОТ ФОНД, ПРЕДУПРЕДУВА СВЕТСКА БАНКА

ВРАБОТУВАЊАТА СТИМУЛИРАНИ ОД ВЛАДАТА ГО УНИШТУВААТ ПЕНЗИСКИОТ ФОНД, ПРЕДУПРЕДУВА СВЕТСКА БАНКА

Пензискиот фонд се полни со дури 45 отсто средства од Буџетот, а 89 проценти од новоотворените работни места се со стимулација од Буџетот, објави дене ...
АКО СТОПИРА СВЕТСКА БАНКА НИ ПРИВАТНИТЕ БАНКИ НЕМА ДА ДАВААТ КРЕДИТИ

АКО СТОПИРА СВЕТСКА БАНКА НИ ПРИВАТНИТЕ БАНКИ НЕМА ДА ДАВААТ КРЕДИТИ

И приватните банки ќе ги стопираат кредитите за Македонија ако тоа го направи Светска банка. Ова неофицијално го најавуваат извори од Светска банка за ...
САД ПОВТОРНО ПОБАРАА ОД ИВАНОВ ДА ЈА ПОВЛЕЧЕ АБОЛИЦИЈАТА

САД ПОВТОРНО ПОБАРАА ОД ИВАНОВ ДА ЈА ПОВЛЕЧЕ АБОЛИЦИЈАТА

САД вчера повторно побара од претседателот Ѓорге Иванов да ја повлече аболицијата затоа што таа предизвикува загриженот за неможност за организирање в ...
1 2 3 434 / 34 НАПИСИ