Таг: Светска банка

1 2 3 4 30 / 34 НАПИСИ
ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ ОД 5 ОТСТО ТРЕБА УДЕЛОТ НА ИЗВОЗОТ ВО БДП ДА ПОРАСНЕ ЗА 11 ОТСТО, КАЖА АНЃУШЕВ

ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ ОД 5 ОТСТО ТРЕБА УДЕЛОТ НА ИЗВОЗОТ ВО БДП ДА ПОРАСНЕ ЗА 11 ОТСТО, КАЖА АНЃУШЕВ

Зголемување на процентот на извозот во бруто домашниот производ (БДП) и реализација на ефикасни капитални инвестиции се клучни за да се обезбеди еконо ...
ПОЧНА ИСПЛАТАТА НА КРЕДИТОТ ЗА КАСАРНАТА, БИТОЛЧАНИ ЌЕ ГО ВРАЌААТ ДО 2030 ГОДИНА

ПОЧНА ИСПЛАТАТА НА КРЕДИТОТ ЗА КАСАРНАТА, БИТОЛЧАНИ ЌЕ ГО ВРАЌААТ ДО 2030 ГОДИНА

Новата локална власт во Битола годинава ќе го плаќа кредитот за инфраструктура во касарната што го подигна претходната локална самоуправа предводена о ...
АКО НЕ СМЕНИМЕ НИШТО, ЌЕ НИ ТРЕБААТ 60 ГОДИНИ ЗА ДА ИМАМЕ ПРИХОДИ КАКО ЕУ, ПРЕДВИДУВА СВЕТСКА БАНКА

АКО НЕ СМЕНИМЕ НИШТО, ЌЕ НИ ТРЕБААТ 60 ГОДИНИ ЗА ДА ИМАМЕ ПРИХОДИ КАКО ЕУ, ПРЕДВИДУВА СВЕТСКА БАНКА

Ќе бидат потребни шест децении за нивоата на приходите во земјите од Западен Балкан да ги достигнат оние на Европската Унија, соопшти денес Светска ба ...
ВЛАДИНИТЕ МЕРКИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ГО ЗГОЛЕМИЈА ПРИТИСОКОТ ВРЗ ПЕНЗИСКИОТ И ЗДРАВСТВЕНИОТ ФОНД, ВЕЛАТ ОД СВЕТСКА БАНКА

ВЛАДИНИТЕ МЕРКИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ГО ЗГОЛЕМИЈА ПРИТИСОКОТ ВРЗ ПЕНЗИСКИОТ И ЗДРАВСТВЕНИОТ ФОНД, ВЕЛАТ ОД СВЕТСКА БАНКА

Буџетскиот дефицит во Македонија годинава ќе биде 3 отсто од БДП, а економскиот раст 1,5 отсто, стои во редовниот економски извештај на Светската банк ...
СОБРАНИЕТО НЕМА КОНТРОЛА КАКО СЕ ТРОШАТ ПАРИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ

СОБРАНИЕТО НЕМА КОНТРОЛА КАКО СЕ ТРОШАТ ПАРИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ

Земјите од Западен Балкан начелно потфрлуваат  кога станува збор за законодавен надзор и контрола на јавните расходи и финансиската отчетност. Тоа е к ...
ТЕВДОВСКИ СО СВЕТСКА БАНКА ПРАВИ СТРАТЕГИЈА КАКО ДА ГО НАМАЛИ ДОЛГОТ ОД 4,7 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

ТЕВДОВСКИ СО СВЕТСКА БАНКА ПРАВИ СТРАТЕГИЈА КАКО ДА ГО НАМАЛИ ДОЛГОТ ОД 4,7 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Министерството за финансии заедно со Светска банка работи на чистење на доспеани, а неплатени долгови. Ова го кажа министерот за финансии Драган Тевдо ...
ЗА ДОЛГОТ ОД 363 МИЛИОНИ ЕВРА НА ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЌЕ ИМА САМО МОРАЛНА ОДГОВОРНОСТ

ЗА ДОЛГОТ ОД 363 МИЛИОНИ ЕВРА НА ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЌЕ ИМА САМО МОРАЛНА ОДГОВОРНОСТ

За долговите на државните институции ќе има само морална одговорност. Министерот за финансии Драган Тевдовски само ја соопшти сумата од 363 милиони ев ...
ОПШТИНА БИТОЛА ЌЕ ДАДЕ 10 ОТСТО ОД СУМАТА ЗА РЕСТАВРАЦИЈА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ

ОПШТИНА БИТОЛА ЌЕ ДАДЕ 10 ОТСТО ОД СУМАТА ЗА РЕСТАВРАЦИЈА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ

По повеќегодишна запуштеност и неуспешниот обид на владата на ВМРО-ДПМНЕ да го продаде, конечно Општина Битола на четири месеци пред локалните избори ...
И ММФ ПРЕДУПРЕДИ ДЕКА МАКЕДОНИЈА НЕМА ДОВОЛНО ПАРИ ЗА ПЕНЗИИ

И ММФ ПРЕДУПРЕДИ ДЕКА МАКЕДОНИЈА НЕМА ДОВОЛНО ПАРИ ЗА ПЕНЗИИ

По Светската банка и Меѓународниот монетарен фонд во послeдниот извештаj за Македонија предупредува на големиот дефицит на пензискиот фонд. „Јавнит ...

НЕМА АЈВАР

1 Можам да си ги замислам Никола Груевски и неговото патриотско друштво како седат некаде и си играат мајтап со Катица Јанева. Си викаат - видете ја о ...
1 2 3 4 30 / 34 НАПИСИ