Таг: Светска здравствена организација (СЗО)

ВО МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ ВОДИ ЕВИДЕНЦИЈА КОЛКУ ДЕЦА ОСТАНАЛЕ СИРАЦИ ПОРАДИ КОВИДОТ

ВО МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ ВОДИ ЕВИДЕНЦИЈА КОЛКУ ДЕЦА ОСТАНАЛЕ СИРАЦИ ПОРАДИ КОВИДОТ

Во Македонија не се води прецизна евиденција во бројки колку деца останаа без родителска грижа поради смрт на родителите од ковид-19, па им се назначе ...
190 МИЛИОНИ КОВИД ВАКЦИНИ МУ НЕДОСТАСУВААТ НА КОВАКС, ПРОГРАМАТА ПРЕДУПРЕДИ ЗА КАТАСТРОФАЛНИ ПОСЛЕДИЦИ

190 МИЛИОНИ КОВИД ВАКЦИНИ МУ НЕДОСТАСУВААТ НА КОВАКС, ПРОГРАМАТА ПРЕДУПРЕДИ ЗА КАТАСТРОФАЛНИ ПОСЛЕДИЦИ

Сто и деведесет милиони дози на ковид вакцини му недостасуваат на Ковакс механизмот кои до крајот на јуни требаше да бидат транспортирани во сиромашни ...
ПРЕТСТОИ ДОЛГА БИТКА СО КОВИД-19, СИГУРЕН ЛЕК ИЛИ ВАКЦИНА МОЖЕБИ НИКОГАШ И ЌЕ НЕМА, ВЕЛАТ ОД СЗО

ПРЕТСТОИ ДОЛГА БИТКА СО КОВИД-19, СИГУРЕН ЛЕК ИЛИ ВАКЦИНА МОЖЕБИ НИКОГАШ И ЌЕ НЕМА, ВЕЛАТ ОД СЗО

Светската здравствена организација (СЗО) денеска предупреди дека можеби никогаш нема да има сигурен лек за коронавирусот во вид на спасоносна вакцина ...
3 / 3 НАПИСИ