Таг: Светска здравствена организација

1 219 / 19 НАПИСИ
СЕ СИМУЛИРАШЕ СПАСУВАЊЕ ДАВЕНИЦИ ОД ЛИПКОВКА ВО КУМАНОВО

СЕ СИМУЛИРАШЕ СПАСУВАЊЕ ДАВЕНИЦИ ОД ЛИПКОВКА ВО КУМАНОВО

Двајца давеници беа извадени од водите на реката Липковка, а уште на дваесетина лица, меѓу кои и бремени жени им беше пружена медицинска помош, на бре ...
СЗО ГО ЗГОЛЕМИ НИВОТО НА РИЗИК ОД ЕБОЛА

СЗО ГО ЗГОЛЕМИ НИВОТО НА РИЗИК ОД ЕБОЛА

Светската здравствена организација (СЗО) објави дека епидемијата на ебола во Конго претставува поголема опасност за земјите од Централна Авфрика и рег ...
7 МИЛИОНИ ЛУЃЕ УМИРААТ СЕКОЈА ГОДИНА ОД ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, ВЕЛИ СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

7 МИЛИОНИ ЛУЃЕ УМИРААТ СЕКОЈА ГОДИНА ОД ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, ВЕЛИ СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

Околу седум милиони луѓе годишно умираат поради изложеност на загаден воздух, според најновите проценки од Светската здравствена организација. Амби ...
КОЛКУ Е ОПАСНА МИКРОПЛАСТИКАТА НАЈДЕНА ВО ФЛАШИРАНАТА ВОДА, ИСТРАЖУВА СЗО

КОЛКУ Е ОПАСНА МИКРОПЛАСТИКАТА НАЈДЕНА ВО ФЛАШИРАНАТА ВОДА, ИСТРАЖУВА СЗО

Светската здравствена организација (СЗО) ќе изготви преглед на потенцијалните ризици од пластиката во водата за пиење. Извештајот на СЗО треба да даде ...
ЗА ГРАДИНКА И УЧИЛИШТЕ ВАКЦИНАЦИЈАТА МОРА ДА Е ЗАДОЛЖИТЕЛНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

ЗА ГРАДИНКА И УЧИЛИШТЕ ВАКЦИНАЦИЈАТА МОРА ДА Е ЗАДОЛЖИТЕЛНА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ

Македонија ќе формира Национално тело за вакцинација, кое ќе биде одговорно за целокупниот процес за вакцинација во земјава. Ова било договорено на дв ...
БОЛНИЦИТЕ ВО ТЕТОВО, БИТОЛА И ШТИП ДА НЕ ПРЕПРАЌААТ РОДИЛКИ ВО СКОПЈЕ, ЕДНА ОД МЕРКИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СМРТНОСТА КАЈ МАЈКИТЕ И БЕБИЊАТА

БОЛНИЦИТЕ ВО ТЕТОВО, БИТОЛА И ШТИП ДА НЕ ПРЕПРАЌААТ РОДИЛКИ ВО СКОПЈЕ, ЕДНА ОД МЕРКИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СМРТНОСТА КАЈ МАЈКИТЕ И БЕБИЊАТА

Секое родилиште ќе има живото-спасувачки лекови за мајки и бебиња, а родилки нема да се препраќаат од Битола, Штип и Тетово во Скопје, најави денес ми ...
МЕДИЦИНСКАТА МАРИХУАНА НЕ Е ШТЕТНА, ПОТВРДИ СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

МЕДИЦИНСКАТА МАРИХУАНА НЕ Е ШТЕТНА, ПОТВРДИ СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА

Светската здравствена организација (ВХО) соопшти дека медицинската марихуана не би требала да се смета за дрога и дека не предизвикува зависност и зло ...
МУГАБЕ ГО ИМЕНУВАА ЗА АМБАСАДОР НА ДОБРА ВОЛЈА, ПА ГО ПОНИШТИЈА ИЗБОРОТ

МУГАБЕ ГО ИМЕНУВАА ЗА АМБАСАДОР НА ДОБРА ВОЛЈА, ПА ГО ПОНИШТИЈА ИЗБОРОТ

Светската здравствена организација (ВХО) се премисли и го поништи назначувањето на Роберт Мугабе за амбасадор на добра волја. Само 24 часа порано, Ор ...
СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА ТРОШИ ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА СКАПИ ПАТУВАЊА ОТКОЛКУ ЗА БОРБА СО БОЛЕСТИ

СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА ТРОШИ ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА СКАПИ ПАТУВАЊА ОТКОЛКУ ЗА БОРБА СО БОЛЕСТИ

Светската здравствена организација (СЗО) рутински троши околу 200 милиони долари годишно на патувања - многу повеќе отколку што троши за да се бори пр ...
1 219 / 19 НАПИСИ