Таг: Танц фест

МЕНАДА НА ТАНЦ ФЕСТ ЗА ЛЕГЕНДАРНАТА КОРЕОГРАФКА И ТАНЧАРКА КАРОЛИН КАРЛСОН

МЕНАДА НА ТАНЦ ФЕСТ ЗА ЛЕГЕНДАРНАТА КОРЕОГРАФКА И ТАНЧАРКА КАРОЛИН КАРЛСОН

Легендарната американска кореографка и танчерка Каролин Карлсон е годинешна добитничка на наградата Менада за животно дело и врвни остварувања во обла ...
ТАНЦОВ ДОПИР ВО КОРОНАКРИЗА – ФОТОГАЛЕРИЈА ОД 16. ТАНЦ ФЕСТ СКОПЈЕ

ТАНЦОВ ДОПИР ВО КОРОНАКРИЗА – ФОТОГАЛЕРИЈА ОД 16. ТАНЦ ФЕСТ СКОПЈЕ

Танцов маратон со македонски кореографи, танчари, како и уметници од САД имаше изминативе два дена во Скопје, на 16. издание на Танц фест, под мотото ...
ТАНЦ ФЕСТ СКОПЈЕ СЕ ПРЕМЕСТУВА ОД АПРИЛ ЗА НАЕСЕН, ВЕЛИ РИСИМА РИСИМКИН

ТАНЦ ФЕСТ СКОПЈЕ СЕ ПРЕМЕСТУВА ОД АПРИЛ ЗА НАЕСЕН, ВЕЛИ РИСИМА РИСИМКИН

Шеснаесетотто издание на Танц фест Скопје наместо во вообичаениот термин во април, ќе се одржи наесен, соопшти Културниот центар „Интерарт“. Претседат ...
СЀ УШТЕ Е БАУК ЖЕНА ДА ЗЕМЕ ТРУБА И ДА СВИРИ, ВЕЛИ ТЕХАМАНА ЛАЗАР, ЕДИНСТВЕНАТА ТРУБАЧКА ВО МАКЕДОНИЈА

СЀ УШТЕ Е БАУК ЖЕНА ДА ЗЕМЕ ТРУБА И ДА СВИРИ, ВЕЛИ ТЕХАМАНА ЛАЗАР, ЕДИНСТВЕНАТА ТРУБАЧКА ВО МАКЕДОНИЈА

„Сè уште е баук во Македонија жена да земе труба и да свири“, вели 44-годишната Техамана Лазар од Куманово, единствената трубачка во Македонија. Таа р ...
4 / 4 НАПИСИ