Таг: таписерии

150 ДЕЛА ЗА 110 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ДИМЧЕ КОЦО ИЗЛОЖЕНИ ВО ЧИФТЕ АМАМ

150 ДЕЛА ЗА 110 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА ДИМЧЕ КОЦО ИЗЛОЖЕНИ ВО ЧИФТЕ АМАМ

Речиси 150 таписерии, слики, скулптури и цртежи од сите фази на творештвото на Димче Коцо содржи изложбата која се отвора вечерва во 20 часот во Чифте ...
СИТЕ ТАПИСЕРИИ НА РАФАЕЛ ПО ПЕТ ВЕКА СЕ ВРАЌААТ ВО СИСТИНСКАТА КАПЕЛА

СИТЕ ТАПИСЕРИИ НА РАФАЕЛ ПО ПЕТ ВЕКА СЕ ВРАЌААТ ВО СИСТИНСКАТА КАПЕЛА

За првпат по неколку векови, сите 12 таписерии кои ги дизајнирал Рафаел ќе се закачат на ѕидовите во Систинската капела, во рамки на големата изложба ...
2 / 2 НАПИСИ