Таг: технички прием

ПО 10 ГОДИНИ ЗАВРШИ ДОГРАДБАТА ОД 5, 7 МИЛИОНИ ЕВРА НА ЗГРАДАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ, ВРАБОТЕНИТЕ ПРЕСЕЛЕНИ ВО ОБЈЕКТОТ

ПО 10 ГОДИНИ ЗАВРШИ ДОГРАДБАТА ОД 5, 7 МИЛИОНИ ЕВРА НА ЗГРАДАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ, ВРАБОТЕНИТЕ ПРЕСЕЛЕНИ ВО ОБЈЕКТОТ

По десет години, конечно е завршена доградбата на барокната зграда на Министерството за транспорт и врски на Плоштадот Филип Втори во Скопје. Зградата ...
ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ПАК ПРОКИСНУВА ПОСЛЕ ДОЖД, ОБЈЕКТОТ 7 ГОДИНИ НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ПАК ПРОКИСНУВА ПОСЛЕ ДОЖД, ОБЈЕКТОТ 7 ГОДИНИ НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

Повторно прокиснува во зградата на Велешкиот театар. Протекува во фоајето како и во помошните простории. Дождовите од изминатиот период придонесоа вод ...
БАРОКНАТА ЗГРАДА ОД 15 МИЛИОНИ ЕВРА КАЈ СТАРА ЖЕЛЕЗНИЧКА ВО СКОПЈЕ ЌЕ СТОИ ПРАЗНА СОСЕ МЕБЕЛ ОТИ НЕ МОЖЕ ДА ДОБИЕ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

БАРОКНАТА ЗГРАДА ОД 15 МИЛИОНИ ЕВРА КАЈ СТАРА ЖЕЛЕЗНИЧКА ВО СКОПЈЕ ЌЕ СТОИ ПРАЗНА СОСЕ МЕБЕЛ ОТИ НЕ МОЖЕ ДА ДОБИЕ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

Новата барокна зграда на АД Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) од 15 милиони евра ќе стои празна бидејќи не може да добие употребна дозвола. Раково ...
ЛИФТ СО ЧЕТВОРИЦА СТАНАРИ ПАДНАЛ ВО КАРПОШ 4 ВО СКОПЈЕ, НЕМА ПОВРЕДЕНИ

ЛИФТ СО ЧЕТВОРИЦА СТАНАРИ ПАДНАЛ ВО КАРПОШ 4 ВО СКОПЈЕ, НЕМА ПОВРЕДЕНИ

Лифт се откачил и паднал во зграда на улицата Трифун Бузев во скопската населба Карпош 4, во средата. Во лифтот имало четворица станари, но никој не е ...
„ВОДОВОД“ НА ДИВО Е ВСЕЛЕН ВО БАРОКНАТА ЗГРАДА НА КЕЈ, ОБЈЕКТОТ НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

„ВОДОВОД“ НА ДИВО Е ВСЕЛЕН ВО БАРОКНАТА ЗГРАДА НА КЕЈ, ОБЈЕКТОТ НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

ЈП „Водовод и канализација“ е вселен на диво во новата барокна зграда на кејот на реката Вардар во Скопје. Зградата која чини 10 милиони евра уште нем ...
ДЕСЕТ РЕНОВИРАНИ ЖЕЛЕЗНИЧКИ СТАНИЦИ ЕДНА ГОДИНА СЕ ЗАТВОРЕНИ ОТИ НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

ДЕСЕТ РЕНОВИРАНИ ЖЕЛЕЗНИЧКИ СТАНИЦИ ЕДНА ГОДИНА СЕ ЗАТВОРЕНИ ОТИ НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

Десетина реконструирани железнички станици на Коридорот 10 една година стојат затворени оти Македонски железници-инфраструктура не побарала технички п ...
ДО ОТВОРАЊЕТО НА 25 ОКТОМВРИ ФИЛХАРМОНИЈАТА ЌЕ ИМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

ДО ОТВОРАЊЕТО НА 25 ОКТОМВРИ ФИЛХАРМОНИЈАТА ЌЕ ИМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

„Нов почеток“ е насловен концертот со кој на 25 октомври официјално и со одобрен технички прием ќе се отвори новата сала на Македонската филхармонија. ...
ФИЛХАРМОНИЈАТА НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ ОТИ ЌЕ СЕ ГРАДИ УШТЕ НАЈМАЛКУ ПОЛА ГОДИНА

ФИЛХАРМОНИЈАТА НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ ОТИ ЌЕ СЕ ГРАДИ УШТЕ НАЈМАЛКУ ПОЛА ГОДИНА

Објектот на Македонската филхармонија, кој во неделата се отвори со првиот свечен концерт, нема да биде готов уште најмалку половина година, велат вра ...
8 / 8 НАПИСИ