Таг: тенисерка

ВЛАШКОТО МИ Е НАЈСИЛНО, ВЕЛИ ВИМБЛДОНСКАТА ШАМПИОНКА СИМОНА ХАЛЕП, МАКЕДОНСКА ВЛАИНКА ОД БИТОЛСКО МАЛОВИШТА

ВЛАШКОТО МИ Е НАЈСИЛНО, ВЕЛИ ВИМБЛДОНСКАТА ШАМПИОНКА СИМОНА ХАЛЕП, МАКЕДОНСКА ВЛАИНКА ОД БИТОЛСКО МАЛОВИШТА

Вимблдонската шампионка во тенис Симона Халеп од Романија е Влаинка со потекло од Македонија, чии предци емигрирале од битолското село Маловишта. 27-г ...
НЕ МОЖЕВМЕ СО ПУШКА ДА ГО БРАНИМЕ ОФИЦЕРСКИ ДОМ, ВЕЛАТ БИТОЛСКИТЕ ВЛАСТИ

НЕ МОЖЕВМЕ СО ПУШКА ДА ГО БРАНИМЕ ОФИЦЕРСКИ ДОМ, ВЕЛАТ БИТОЛСКИТЕ ВЛАСТИ

„Не можеме на секој објект да ставиме човек со пушка да го брани исто како што ’Комуналец’ не може да стави луѓе колку што можат битолчани да уништат ...
2 / 2 НАПИСИ