Таг: Томаж Пандур

СОЛЗИ ОД ТАГА И РАДОСТ ВО СЛАВА НА ТОМАЖ ПАНДУР ВО МНТ ВО СКОПЈЕ

СОЛЗИ ОД ТАГА И РАДОСТ ВО СЛАВА НА ТОМАЖ ПАНДУР ВО МНТ ВО СКОПЈЕ

Пандур направи Скопје една вечер  да има чувство дека е во Рајот, па макар и театрски. По својата шокантна смрт пред два месеци  на проба во МНТ, теат ...
СЛОВЕНЕЧКИОТ РЕЖИСЕР ТОМАЖ ПАНДУР ПОЧИНА ЗА ВРЕМЕ НА ПРОБА ВО МНТ

СЛОВЕНЕЧКИОТ РЕЖИСЕР ТОМАЖ ПАНДУР ПОЧИНА ЗА ВРЕМЕ НА ПРОБА ВО МНТ

Познатиот словенечки режисер Томаж Пандур почина претпладнево за време на проба во Македонскиот народен театар. Тој во Скопје требаше да ја режира пре ...
2 / 2 НАПИСИ