Таг: топење мраз

ШВАЈЦАРЦИТЕ ГО МЕРАТ ТОПЕЊЕТО НА ГЛЕЧЕРИТЕ ВО АЛПИТЕ ПО УШТЕ ЕДНО ЖЕШКО ЛЕТО

ШВАЈЦАРЦИТЕ ГО МЕРАТ ТОПЕЊЕТО НА ГЛЕЧЕРИТЕ ВО АЛПИТЕ ПО УШТЕ ЕДНО ЖЕШКО ЛЕТО

Бели полиња од снег и мраз го отстапија местото на сиви карпести формации во швајцарските Алпи, додека глечерите се топат по уште едно жешко лето. ...
ТОПЕЊЕТО НА ГЛЕЧЕР ВО АЛПИТЕ ГО ОТКРИ ТЕЛОТО НА ГЕРМАНСКИ ПЛАНИНАР КОЈ ИСЧЕЗНА ВО 1986

ТОПЕЊЕТО НА ГЛЕЧЕР ВО АЛПИТЕ ГО ОТКРИ ТЕЛОТО НА ГЕРМАНСКИ ПЛАНИНАР КОЈ ИСЧЕЗНА ВО 1986

Топењето на глечер близу познатиот швајцарски врв Матерхорн откри човечки остатоци, за кои е потврдено дека му припаѓаат на германски планинар кој се ...
СЕ УРНА ПЛАНИНСКИ ВРВ ВО АВСТРИЈА ПОРАДИ ТОПЕЊЕТО НА ВЕЧНИОТ МРАЗ ПРЕДИЗВИКАНО ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

СЕ УРНА ПЛАНИНСКИ ВРВ ВО АВСТРИЈА ПОРАДИ ТОПЕЊЕТО НА ВЕЧНИОТ МРАЗ ПРЕДИЗВИКАНО ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Се урна дел од врвот на планина во австриската покраина Тирол, што доведе до паѓање на најмалку 100.000 кубни метри карпи во долината под неа и до одр ...
3 / 3 НАПИСИ