Таг: трагачи по злато

ТРАГАЧИТЕ ПО ЗЛАТО РАСКОПУВААТ НИВИ ВО ДЕБРЦА ОТИ ОВЧАРИТЕ ЗА МАЈТАП ИМ ОСТАВААТ ЗНАК НА КАМЕН

ТРАГАЧИТЕ ПО ЗЛАТО РАСКОПУВААТ НИВИ ВО ДЕБРЦА ОТИ ОВЧАРИТЕ ЗА МАЈТАП ИМ ОСТАВААТ ЗНАК НА КАМЕН

Овчари во Дебрца од забава длабат знак на камен на нивата каде што го чуваат стадото, а потоа на трагачите по злато од блиското село им јавуваат за то ...
ТРАГАЧИТЕ ПО ЗЛАТО НА ГАЛИЧИЦА УШТЕ ЈА БАРААТ ФРАНЦУСКАТА БОЛНИЦА ВО КОЈА НА РАНЕТИТЕ ВОЈНИЦИ ИМ БИЛЕ ВГРАДУВАНИ ЗЛАТНИ ШИПКИ

ТРАГАЧИТЕ ПО ЗЛАТО НА ГАЛИЧИЦА УШТЕ ЈА БАРААТ ФРАНЦУСКАТА БОЛНИЦА ВО КОЈА НА РАНЕТИТЕ ВОЈНИЦИ ИМ БИЛЕ ВГРАДУВАНИ ЗЛАТНИ ШИПКИ

Трагачи на по злато од Охрид и од други делови на Македонија, но и од странство, и натаму ја бараат француската воена болница од Првата светска војна, ...
2 / 2 НАПИСИ