Таг: трансродова жена

„ПРВИОТ ХОМОФОБ НА ВИРЏИНИЈА“ ЗАГУБИ НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ОД ТРАНСРОДОВА ЖЕНА

„ПРВИОТ ХОМОФОБ НА ВИРЏИНИЈА“ ЗАГУБИ НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ ОД ТРАНСРОДОВА ЖЕНА

Даника Рем испиша историја на локалните избори во САД, станувајќи прва трансродова личност која влегла во конгресот на една сојузна држава. Триесет ...
ТРАНСРОДОВА ЖЕНА ДОБИ ПРАВО НА ПРОМЕНА НА ОЗНАКАТА ЗА ПОЛ И МАТИЧНИОТ БРОЈ ВО ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ, ВТОРА ВАКВА ОДЛУКА НА УПРАВНИОТ СУД

ТРАНСРОДОВА ЖЕНА ДОБИ ПРАВО НА ПРОМЕНА НА ОЗНАКАТА ЗА ПОЛ И МАТИЧНИОТ БРОЈ ВО ЛИЧНИТЕ ДОКУМЕНТИ, ВТОРА ВАКВА ОДЛУКА НА УПРАВНИОТ СУД

Трансродова жена денес доби право во матичната евиденција да ѝ се смени ознаката за пол и матичниот број, откако Управниот суд на денешната јавна седн ...
2 / 2 НАПИСИ