Таг: Триумфална капија

ТРИУМФАЛНАТА КАПИЈА ШАРЕНИТЕ ПРВПАТ ЈА БОЈАТ СО ЧАТАЛОТ

ТРИУМФАЛНАТА КАПИЈА ШАРЕНИТЕ ПРВПАТ ЈА БОЈАТ СО ЧАТАЛОТ

На пат кон Собранието шарените револуционери застанаа кај Триумфалната капија и со чаталот фрлаа боја врз неа. Капијата беше мета на шарените безброј ...
ШАРЕНИТЕ ГО ИСВИРКАА ГРУЕВСКИ КАЈ „МЕРИОТ“, СТИГНАА ПРЕД ВЛАДА

ШАРЕНИТЕ ГО ИСВИРКАА ГРУЕВСКИ КАЈ „МЕРИОТ“, СТИГНАА ПРЕД ВЛАДА

Демонстрантите стигнаа пред Влада. Се пуштаат снимки од бомбите на опозицијата и се чекаат говорите на организаторите. Шарената револуц ...
ЧАТАЛ СО ТЕГНАЛО, ТАЈНО ОРУЖЈЕ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

ЧАТАЛ СО ТЕГНАЛО, ТАЈНО ОРУЖЈЕ НА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Собранието на Република Македонија вечерва доби посебен третман за боење. Првпат шарените револуционери применија метoда боење со чатал. До овој изум ...
ЗАВРШИЈА ДВАТА АНТИВЛАДИНИ ПРОТЕСТИ ВО СКОПЈЕ

ЗАВРШИЈА ДВАТА АНТИВЛАДИНИ ПРОТЕСТИ ВО СКОПЈЕ

Со поздрваот „Смрт на фашизмот, слобода на народот“ и најава за нов протест утре во исто време, заврши протестот во паркот „Жена-борец“ во Скопје, орг ...
ТРИУМФАЛНА ПОВТОРНО БОЈАДИСАНА

ТРИУМФАЛНА ПОВТОРНО БОЈАДИСАНА

Шарените револуционери повторно ја бојадисаа Тирумфалната капија и испишаа „Слобода“ на фасадата. Тие застaнаа во паркот „Жена - борец“ оти им е огран ...
5 / 5 НАПИСИ