Таг: Цар Борис Трети

ЦАРОТ БОРИС ТРЕТИ Е НАЈДИРЕКТНО ОДГОВОРЕН ЗА ЗЛОСТОРСТВАТА НА БУГАРСКИОТ ОКУПАТОР ВО МАКЕДОНИЈА ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА, УТВРДИ КОМИСИЈАТА ЗА УПОТРЕБА НА ИМИЊА

ЦАРОТ БОРИС ТРЕТИ Е НАЈДИРЕКТНО ОДГОВОРЕН ЗА ЗЛОСТОРСТВАТА НА БУГАРСКИОТ ОКУПАТОР ВО МАКЕДОНИЈА ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА, УТВРДИ КОМИСИЈАТА ЗА УПОТРЕБА НА ИМИЊА

Комисијата за употреба на имиња на личности на денешната седница даде негативно мислење за употреба на името Цар Борис Трети во називот на Здружението ...
ОБВИНИТЕЛСТВОTO ПОДНЕСЕ ОБВИНЕНИЕ ЗА ТЕШКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА ОД ОМРАЗА, ПО ПРЕТЕПУВАЊЕТО НА СЕКРЕТАРОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД

ОБВИНИТЕЛСТВОTO ПОДНЕСЕ ОБВИНЕНИЕ ЗА ТЕШКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА ОД ОМРАЗА, ПО ПРЕТЕПУВАЊЕТО НА СЕКРЕТАРОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД

Обвинителството поднесе обвинение за нанесување тешка телесна повреда од омраза, по три недели од нападот од негови сограѓани врз Христијан Пендиков о ...
АЛО, СОФИЈА

АЛО, СОФИЈА

И десет пати да го смениме Уставот и сите Бугари по име и презиме да ги наредиме во Преамбулата, Бугарија нема да престане да го кочи нашиот напредок ...
ФИНАНСИЕРОТ НА БУГАРСКИТЕ КЛУБОВИ ГИ ОДНЕСЕ ДЕЦАТА ОД „МАЛИОТ БИТОЛСКИ МОНМАРТР“ НА ГРОБОТ НА ЦАР БОРИС

ФИНАНСИЕРОТ НА БУГАРСКИТЕ КЛУБОВИ ГИ ОДНЕСЕ ДЕЦАТА ОД „МАЛИОТ БИТОЛСКИ МОНМАРТР“ НА ГРОБОТ НА ЦАР БОРИС

За раководството на Детското ликовно студио „Св. Кирил и Методиј“, организатори на брендот „Мал битолски Монмартр“, нема ништо спорно во посетата на д ...
ДЕПОРТИРАН БУГАРСКИОТ ДРЖАВЈАНИН КОЈ БЕШЕ УАПСЕН СО ДВА НОЖА КАЈ КЛУБОТ „БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД

ДЕПОРТИРАН БУГАРСКИОТ ДРЖАВЈАНИН КОЈ БЕШЕ УАПСЕН СО ДВА НОЖА КАЈ КЛУБОТ „БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД

Бугарски државјанин кај кого биле пронајдени два ножа е приведен во близина на бугарскиот културен клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид. Тој им станал сомн ...
ИСКРШЕНА ТАБЛАТА НА НОВООТВОРЕНИОТ БУГАРСКИ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД

ИСКРШЕНА ТАБЛАТА НА НОВООТВОРЕНИОТ БУГАРСКИ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД

Искршена е таблата на новоотворениот бугарски клуб во Охрид на која стоеше испишано името „Цар Борис Трети“. Непознати сторители утрово го оштетиле на ...
КОЛКУ ПОРЕВНОСНО ГО ПРАЗНУВАМЕ 11 ОКТОМВРИ, ТОЛКУ ПОМАЛКУ ЌЕ ДАДЕМЕ ЗНАЧАЊЕ НА ПРОВОКАЦИИТЕ ОД БУГАРСКИТЕ КЛУБОВИ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

КОЛКУ ПОРЕВНОСНО ГО ПРАЗНУВАМЕ 11 ОКТОМВРИ, ТОЛКУ ПОМАЛКУ ЌЕ ДАДЕМЕ ЗНАЧАЊЕ НА ПРОВОКАЦИИТЕ ОД БУГАРСКИТЕ КЛУБОВИ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

Колку поревносно го празнуваме 11 Октомври, толку помалку ќе даваме значење на оние провокации што ни се случуваат овие денови во нашата држава, рече ...
ЦАР БОРИС И ЕУ

ЦАР БОРИС И ЕУ

Мирно и достоинствено да го изедначиме фашизмот со антифашизмот ...
БУГАРСКИОТ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД СЕ ОТВОРА ВЕДНАШ ДО КУЌАТА КАДЕ ШТО ФАШИСТИЧКИОТ ОКУПАТОР ГИ ОСУДИ НА СМРТ КОЛИШЕВСКИ И ПИРУЗЕ

БУГАРСКИОТ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД СЕ ОТВОРА ВЕДНАШ ДО КУЌАТА КАДЕ ШТО ФАШИСТИЧКИОТ ОКУПАТОР ГИ ОСУДИ НА СМРТ КОЛИШЕВСКИ И ПИРУЗЕ

Бугарскиот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид се наоѓа на 20 метри од куќата во која што во 1941 година воениот суд на бугарскиот фашистички окупатор осу ...
МИЦКОСКИ ГИ ПОВИКА ГРАЃАНИТЕ МАСОВНО ДА ИЗЛЕЗАТ НА ПРОТЕСТ ВО ОХРИД ПРОТИВ БУГАРСКИОТ КЛУБ „БОРИС ТРЕТИ“

МИЦКОСКИ ГИ ПОВИКА ГРАЃАНИТЕ МАСОВНО ДА ИЗЛЕЗАТ НА ПРОТЕСТ ВО ОХРИД ПРОТИВ БУГАРСКИОТ КЛУБ „БОРИС ТРЕТИ“

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски ги повика граѓаните масовно да излезат на протест против бугарскиот клуб „Цар Борис Трети“, кој утре ќе ...
10 / 10 НАПИСИ