Таг: Црква

1 3 4 545 / 45 НАПИСИ
ВЛАДИКАТА ПЕТАР НИ ЈА УКРАДЕ ЦРКВАТА ВО ДЕМОНСКО ВРЕМЕ, ОТКРИЈА ВЛАСИТЕ ВО БИТОЛА

ВЛАДИКАТА ПЕТАР НИ ЈА УКРАДЕ ЦРКВАТА ВО ДЕМОНСКО ВРЕМЕ, ОТКРИЈА ВЛАСИТЕ ВО БИТОЛА

Преку ноќ, во време кое е нестандардно за работата на катастарот, поточно во 23.32 часот била сменета сопственоста на влашката црква „Св.Константин и ...
ВАЛАНДОВЧАНИ СЕ ТЕПААТ ЗА ГРОБНИ МЕСТА

ВАЛАНДОВЧАНИ СЕ ТЕПААТ ЗА ГРОБНИ МЕСТА

Нема слободни гробни места на гробиштата во Валандово. Со години валандовачни мака мачат кај да си ги погребаат починатите. Во последно време се закоп ...
ИСЛАМСКА ДРЖАВА УБИ 84-ГОДИШЕН ПОП ВО ЦРКВА ВО ФРАНЦИЈА

ИСЛАМСКА ДРЖАВА УБИ 84-ГОДИШЕН ПОП ВО ЦРКВА ВО ФРАНЦИЈА

84-годишен свештеник е убиен, а уште 4 луѓе утринава беа земени заложници од двајца вооружени кои ја запоседнаа црквата во предградие на Руен, северна ...
ЕДЕН ЗАЛОЖНИК ЗАГИНА ВО НАПАДОТ НА ЦРКВА ВО ФРАНЦИЈА, ДВАЈЦАТА НАПАЃАЧИ УБИЕНИ

ЕДЕН ЗАЛОЖНИК ЗАГИНА ВО НАПАДОТ НА ЦРКВА ВО ФРАНЦИЈА, ДВАЈЦАТА НАПАЃАЧИ УБИЕНИ

Две вооружени лица, кои земаа заложници во црква близу Руен во северна Франција, се убиени, а загина и еден од заложниците, соопшти француското минист ...
МЕТЛА И ЛОПАТА

МЕТЛА И ЛОПАТА

1 Нашиве големи верници од Владата заборавија дека во недела е верскиот празник Мала Богородица. Закажаа голема владина акција за чиста Македонија. ...
1 3 4 545 / 45 НАПИСИ