Таг: туризам

1 2 3 7 10 / 62 НАПИСИ
ХРВАТСКА ПЛАНИРА ТУРИСТИЧКИ ДАНОК КОЈ ЌЕ СЕ ТРОШИ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

ХРВАТСКА ПЛАНИРА ТУРИСТИЧКИ ДАНОК КОЈ ЌЕ СЕ ТРОШИ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

По пристапувањето во еврозоната и во Шенген на почетокот на годинава, Хрватска доживува наплив од туристи. Но, растечката популарност на земјата има и ...
СТРУГА НЕМА ВОДА СРЕДЕ ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА, ОД „ВОДОВОД“ ВЕЛАТ СЕ КРАДЕ И НАЈАВИЈА ИНСПЕКЦИИ СО ПОЛИЦИЈА

СТРУГА НЕМА ВОДА СРЕДЕ ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА, ОД „ВОДОВОД“ ВЕЛАТ СЕ КРАДЕ И НАЈАВИЈА ИНСПЕКЦИИ СО ПОЛИЦИЈА

Слабата издашност на изворите во Шум и Белица од каде Струга и околината се снабдуваат со вода, поврзано со климатските промени е причина стружани и о ...
УНЕСКО ПРЕПОРАЧА ВЕНЕЦИЈА ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА ЗАГРОЗЕНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ЗАШТО ПРЕМНОГУ СЕ РАЗВИВА

УНЕСКО ПРЕПОРАЧА ВЕНЕЦИЈА ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА ЗАГРОЗЕНО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ЗАШТО ПРЕМНОГУ СЕ РАЗВИВА

Венеција би требала да се најде на листата на загрозено светско културно наследство, препорача УНЕСКО. Во извештајот на организацијата на ОН стои дека ...
НА АДРЕНАЛИНСКИОТ ФЕСТИВАЛ „КОГА СИ ВО КРУШЕВО“ ЌЕ ИМА ЛЕТАЊЕ СО ПАРАГЛАЈДЕР, ЈАВАЊЕ КОЊИ И ПЛАНИНСКА ТРКА

НА АДРЕНАЛИНСКИОТ ФЕСТИВАЛ „КОГА СИ ВО КРУШЕВО“ ЌЕ ИМА ЛЕТАЊЕ СО ПАРАГЛАЈДЕР, ЈАВАЊЕ КОЊИ И ПЛАНИНСКА ТРКА

Летање со параглајдер од Мечкин Камен, искачување вештачка карпа, јавање коњи, возење кајак, планинска велосипедска трка и други адреналински активнос ...
ЗАТВОРАЊЕТО НА ВЛЕЗОТ ВО ОХРИД ЗНАЧИ КРАХ НА ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР, ОПШТИНАТА БАРА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ ДА ЈА ПРЕИСПИТА ОДЛУКАТА

ЗАТВОРАЊЕТО НА ВЛЕЗОТ ВО ОХРИД ЗНАЧИ КРАХ НА ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР, ОПШТИНАТА БАРА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ ДА ЈА ПРЕИСПИТА ОДЛУКАТА

Новото сообраќајно решение на влезот од Охрид, за пренасочување на сообраќајот по стариот пат за Струга поради извршување на градежни работи на автопа ...
МЛАДИТЕ САКААТ ДА УЧАТ ЗА ГОТВАЧИ И КЕЛНЕРИ, ВО СРЕДНОТО УГОСТИТЕЛСКО УЧИЛИШТЕ ВО ОХРИД УЧЕНИЦИТЕ ИМААТ БЕСПЛАТНО СМЕСТУВАЊЕ И ХРАНА

МЛАДИТЕ САКААТ ДА УЧАТ ЗА ГОТВАЧИ И КЕЛНЕРИ, ВО СРЕДНОТО УГОСТИТЕЛСКО УЧИЛИШТЕ ВО ОХРИД УЧЕНИЦИТЕ ИМААТ БЕСПЛАТНО СМЕСТУВАЊЕ И ХРАНА

Охридските угостители и хотелиери ги зголемуваат платите за келнерите и готвачите оти стравуваат дека ќе останат без персонал по масовното заминување ...
ПО ПАНДЕМИЈАТА И ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА СЛЕДИ СТАБИЛИЗИРАЊЕ НА ТУРИСТИЧКИОТ ПАЗАР, ВЕЛАТ ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ПОДДРШКА И ПРОМОЦИЈА НА ТУРИЗМОТ

ПО ПАНДЕМИЈАТА И ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА СЛЕДИ СТАБИЛИЗИРАЊЕ НА ТУРИСТИЧКИОТ ПАЗАР, ВЕЛАТ ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ПОДДРШКА И ПРОМОЦИЈА НА ТУРИЗМОТ

Со пораст од 20 до 40 проценти на бројот на туристи од традиционалните пазари годинава се очекува далеку подобра туристичка сезона во споредба со мина ...
ОХРИД ГОДИНАВА ОЧЕКУВА РЕКОРДЕН БРОЈ ТУРИСТИ СО НОВИ ЛЕТОВИ ОД БЕЛГРАД, ИЗМИР, ЛОНДОН И МАНЧЕСТЕР

ОХРИД ГОДИНАВА ОЧЕКУВА РЕКОРДЕН БРОЈ ТУРИСТИ СО НОВИ ЛЕТОВИ ОД БЕЛГРАД, ИЗМИР, ЛОНДОН И МАНЧЕСТЕР

Со воведувањето директен лет Охрид-Белград на „Ер Србија“ 4 пати неделно од јуни, се очекува да се остварат дупло повеќе ноќевања на српските туристи ...
БИТОЛА НЕМА ТУРИСТИ, А ГИ ИМА ПЕЛИСТЕР, ХЕРАКЛЕЈА И СААТ КУЛТАТА

БИТОЛА НЕМА ТУРИСТИ, А ГИ ИМА ПЕЛИСТЕР, ХЕРАКЛЕЈА И СААТ КУЛТАТА

Битола има голем туристички потенцијал, но недоволно искористен, кажаа туристичките работници на јавната дискусија „Поддршка на локалниот бизнис за ра ...
АВАНТУРИСТИЧКИОТ ТУРИЗАМ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ЗАЕДНИЧКИ ЌЕ СЕ ПРОМОВИРА НА СВЕТСКИОТ ПАЗАР ПРЕКУ ПРОЕКТОТ НА УСАИД И ГИЗ

АВАНТУРИСТИЧКИОТ ТУРИЗАМ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ЗАЕДНИЧКИ ЌЕ СЕ ПРОМОВИРА НА СВЕТСКИОТ ПАЗАР ПРЕКУ ПРОЕКТОТ НА УСАИД И ГИЗ

Формирање на Здружение на Западен Балкан за авантуристички туризам, кое ќе ги обедини туроператорите и давателите на услуги за промоција на регионот в ...
1 2 3 7 10 / 62 НАПИСИ