Таг: тужби

1 2 3 10 / 27 НАПИСИ
ГЕРМАНСКА БОЛНИЦА ПОДНЕЛА 12 ТУЖБИ ПРОТИВ МАКЕДОНСКИОТ ФОНД ЗА ЗДРАВСТВО, СУДОТ ПРЕСУДИЛ ДЕКА ТРЕБА ДА ПЛАТИ 430 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА ЛЕКУВАЊЕ МАКЕДОНСКИ ГРАЃАНИ

ГЕРМАНСКА БОЛНИЦА ПОДНЕЛА 12 ТУЖБИ ПРОТИВ МАКЕДОНСКИОТ ФОНД ЗА ЗДРАВСТВО, СУДОТ ПРЕСУДИЛ ДЕКА ТРЕБА ДА ПЛАТИ 430 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА ЛЕКУВАЊЕ МАКЕДОНСКИ ГРАЃАНИ

Болница од Германија во 2021 и 2022 поднела 12 тужби за плаќање за лекување против македонскиот Фонд за здравствено осигурување (ФЗО), а за дел од  од ...
ИСТИ АДВОКАТИ СО ИДЕНТИЧНИ НАОДИ ОД ВЕШТИ ЛИЦА ПОДНЕСУВААТ ТУЖБИ ДО ГРАД СКОПЈЕ ЗА ОБЕСШТЕТУВАЊЕ ЗА КАСНУВАЊЕ ОД КУЧЕ

ИСТИ АДВОКАТИ СО ИДЕНТИЧНИ НАОДИ ОД ВЕШТИ ЛИЦА ПОДНЕСУВААТ ТУЖБИ ДО ГРАД СКОПЈЕ ЗА ОБЕСШТЕТУВАЊЕ ЗА КАСНУВАЊЕ ОД КУЧЕ

Од неколку исти адвокати најчесто стигнуваат тужбите до Град Скопје за граѓани каснати од куче. На прашањата на САКАМДАКАЖАМ.МК дали имаат сомнежи за ...
ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ УСВОИ ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА НОВИНАРИТЕ И АКТИВИСТИТЕ ОД НЕОСНОВАНИ И ВОЗНЕМИРУВАЧКИ ТУЖБИ

ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ УСВОИ ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА НОВИНАРИТЕ И АКТИВИСТИТЕ ОД НЕОСНОВАНИ И ВОЗНЕМИРУВАЧКИ ТУЖБИ

Со 546 гласа „за“ и 47 „против“, Европскиот парламент усвои нов закон кој има за цел да ги заштити новинарите, активистите и академската фела и нивнит ...
ПРИЛЕПСКИ „КОМУНАЛЕЦ“ ВО 2022 ПОДНЕЛ 996 ТУЖБИ ПРОТИВ КОРИСНИЦИ И НАПЛАТИЛ 27 ОТСТО ОД ПОБАРУВАЊАТА, ДОБИ НЕГАТИВЕН РЕВИЗОРСКИ ИЗВЕШТАЈ

ПРИЛЕПСКИ „КОМУНАЛЕЦ“ ВО 2022 ПОДНЕЛ 996 ТУЖБИ ПРОТИВ КОРИСНИЦИ И НАПЛАТИЛ 27 ОТСТО ОД ПОБАРУВАЊАТА, ДОБИ НЕГАТИВЕН РЕВИЗОРСКИ ИЗВЕШТАЈ

Јавното комунално претпријатие „Комуналец“ од Прилеп во 2022 година поднело 996 тужби за наплата на побарувања од граѓаните за услуги во вредност од 3 ...
ТУЖБИТЕ НЕ СЕ РЕШЕНИЕ, СЕ ТРУДИМЕ ИТНО ДА ГО РЕШИМЕ ПРОБЛЕМОТ СО ТЕРАПИЈА ЗА ДИЈАБЕТЕС, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ПО НАЈАВИТЕ НА ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ДИЈАБЕТИЧАРИ

ТУЖБИТЕ НЕ СЕ РЕШЕНИЕ, СЕ ТРУДИМЕ ИТНО ДА ГО РЕШИМЕ ПРОБЛЕМОТ СО ТЕРАПИЈА ЗА ДИЈАБЕТЕС, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ПО НАЈАВИТЕ НА ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ДИЈАБЕТИЧАРИ

Министерството за здравство вели дека тужбите не се решение, зашто се труди итно да ги надмине наследените проблеми од претходното раководство, откако ...
ВО ТЕК СЕ 7 АРБИТРАЖНИ ПОСТАПКИ ПРОТИВ ДРЖАВАТА, ТУЖИТЕЛИТЕ БАРААТ 1,3 МИЛИЈАРДИ ЕВРА ОТШТЕТА

ВО ТЕК СЕ 7 АРБИТРАЖНИ ПОСТАПКИ ПРОТИВ ДРЖАВАТА, ТУЖИТЕЛИТЕ БАРААТ 1,3 МИЛИЈАРДИ ЕВРА ОТШТЕТА

Седум арбитражни постапки против Македонија се во тек пред Арбитражниот суд во Париз, а тужбените барања вкупно достигнуваат сума од 1,3 милијарди евр ...
РОДИТЕЛИ НА ЗАГИНАТИТЕ ДЕЦА ВО МАСАКРОТ ВО ТЕКСАС ЌЕ ГО ТУЖАТ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ НА ОРУЖЈЕТО

РОДИТЕЛИ НА ЗАГИНАТИТЕ ДЕЦА ВО МАСАКРОТ ВО ТЕКСАС ЌЕ ГО ТУЖАТ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ НА ОРУЖЈЕТО

Таткото на 10-годишното девојче убиено во пукањето во училиштето во Увалде, Тексас, и вработен во училиштето, ги презеле првичните чекори кои би можел ...
ПО 600 ЛУЃЕ ГОДИШНО СЕ КАСНАТИ ОД КУЧЕ ВО СКОПЈЕ, ЛАНИ ЗА ОТШТЕТА ИСПЛАТЕНИ 400.000 ЕВРА, ГРАДОТ ОТСЕГА СПОГОДБЕНО ЌЕ ГИ РЕШАВА ТУЖБИТЕ

ПО 600 ЛУЃЕ ГОДИШНО СЕ КАСНАТИ ОД КУЧЕ ВО СКОПЈЕ, ЛАНИ ЗА ОТШТЕТА ИСПЛАТЕНИ 400.000 ЕВРА, ГРАДОТ ОТСЕГА СПОГОДБЕНО ЌЕ ГИ РЕШАВА ТУЖБИТЕ

Годишно во Скопје по 600 луѓе се каснати од улични кучиња. Според податоците на Министерството за внатрешни работи, во 2019 пријавени се 618 случаи, в ...
КАЈ ПЕНДАРОВСКИ ДОАЃААТ ПРЕТСТАВНИЦИ НА ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН, ЗДРУЖЕНИЕТО НА МАКЕДОНЦИ ОД БУГАРИЈА КОЕ ДОБИ 11 ПРЕСУДИ ВО СТРАЗБУР ПРОТИВ ДРЖАВАТА

КАЈ ПЕНДАРОВСКИ ДОАЃААТ ПРЕТСТАВНИЦИ НА ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН, ЗДРУЖЕНИЕТО НА МАКЕДОНЦИ ОД БУГАРИЈА КОЕ ДОБИ 11 ПРЕСУДИ ВО СТРАЗБУР ПРОТИВ ДРЖАВАТА

На барање на ОМО „Илинден Пирин“ од Бугарија, претседателот на Македонија Стево Пендаровски ќе прими нејзини претставници на средба, но датумот и терм ...
МАКЕДОНИЈА САМО ЛАНИ ПЛАТИЛА 330 ИЛЈАДИ ЕВРА ОТШТЕТА ПО ПРЕСУДИ ОД СТРАЗБУР, НАЈМНОГУ ПОРАДИ НЕПРАВИЧНО СУДЕЊЕ

МАКЕДОНИЈА САМО ЛАНИ ПЛАТИЛА 330 ИЛЈАДИ ЕВРА ОТШТЕТА ПО ПРЕСУДИ ОД СТРАЗБУР, НАЈМНОГУ ПОРАДИ НЕПРАВИЧНО СУДЕЊЕ

Република Северна Македонија во 2020 година исплатила 330 илјади евра на граѓани кои ги добиле предметите против нашето судство во Стразбур. За според ...
1 2 3 10 / 27 НАПИСИ